Problém s pluginy při přechodu na https protokol

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s pluginy při přechodu na https protokol

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  gully a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33442

    gully
    Participant

    Dobrý den,

    Chtel bych poprosit o radu k následujícímu problému. S jiz existujícím webem jsem prostřednictvím pluginu Really Simple SSL přešel z nezabezpečeného protokolu http na zabezpečený https. Buhužel jsem ale zjistil, že prestaly fungovat některé pluginy, včetně prémiových (TZ Gallery Pro, Pdf embedder, Countdown Pro). Proto se chci, ještě před tím, než začnu vsechny pluginy jeden po druhem kontrolovat, zeptat, jestli jsem, mimo triviálního nastavení R.S.SSL, na neco nezapomněl.

    Předem díky za odpověď

    #33443

    admin
    Keymaster
    Web

    Co to znamená, že pluginy přestaly fungovat? O jaké konkrétní chyby šlo?

    Pozor také na samotný plugin Really Simple SSL (už jsme to tu jednou řešili), který neřeší samotnou migraci databáze, ale pouze vše nahrazuje a přesměruje (HTTP -> HTTPS) při zobrazení stránky. Je to sice na první pohled snadný způsob, ale víceméně tím odkládáte opravdový přechod na HTTPS a zbytečně tento plugin zatěžuje (i když nepatrně) web. Některé pluginy s ním mohou být také v konfliktu, zejména pokud nějak pracují s obsahem webu. Na druhou stranu může ale sloužit jako první pokus k ověření, zda bude po migraci databáze vše v pořádku (pokud tedy nenarazí na nějaký konfliktní plugin). Pokud máte problémy s nějakými placenými pluginy, tak to zkuste vyřešit přímo s jejich podporou, určitě nebudete první a budou s tím mít zkušenosti…

    #33445

    gully
    Participant

    Popis chyb pro uvedené pluginy je zde:

    Mohl bych poprosit o odkaz na návod na tu migraci db?

    #33447

    mirekk
    Participant
    Web

    Osobně doporučuju se vykašlat na pouhé přesměrování na https pomocí pluginu a udělat to pořádně. Opravdu nic na tom není.
    Podivejte se, velmi jednoduše a během pár minut je celá migrace hotová:
    Odkaz

    #33448

    gully
    Participant

    Jestli jsem to z toho odkazu správně pochopil, znamená to odinstalovat Really Simple SSL a místo něj nainstalovat Better Search Replace? A ten pak (po tom, co vše existující fyzicky přepíše) předpokládám můžu taky odinstalovat?

    #33449

    mirekk
    Participant
    Web

    Ano. Ten plugin slouží jen na to, aby vám v databázi přepsal adresy všech odkazů ve všech tabulkách na s https. Pak už ho nepotřebujete.
    Než ho spustíte, důkladně si překontrolujte, jestli máte správně napsanou adresu. Je to jednoduchý plugin, kdybyste si nebyl jist, je k němu polopatická nápověda. V angličtině, ale pochopil jsem i já, který anglicky neumí ani slovo :-)

    #33453

    gully
    Participant

    Tak plugin jsem nainstaloval a aktivoval a chystal jsem se přepsat v db všechny adresy http://mujweb.cz na https://mujweb.cz. Skončil jsem ale u absolutní hlouposti, a sice u výběru všech tabulek. Nechce se mi věřit, že bych měl každou tabulku vybírat samostatně jednu po druhé, ale skutečně ať se snažím, jak chci, nedokážu v roletovém výběru vybrat více tabulek najednou. Vzhledem k tomu, že jich mám skutečně mnoho, nepřichází pro mě v úvahu toto vše absolvovat vč. testovacího dotazu 2x. Nevíte tedy, jak je možné označit více tabulek (nejlépe všechny) současně?

    #33455

    gully
    Participant

    Takže nakonec jsem vše odklikal a zdá se, že je vše ok. Děkuji.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti