Problém s obrázky na úvodní stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém s obrázky na úvodní stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #848

    flooster
    Participant

    Dobrý den,

    mám problémy s obrázky na úvodní stránce webu. Když vytvořím příspěvek, vložím do něj obrázek tak se na titulní stránce objeví jen prázdné místo bez obrázku. Mám dva weby jeden testovací a jeden oficiání. Na tom testovacím to jde a na tom druhém ne. Instalaci jsem dělal klasicky, překopírováním zkušebního webu na jiný hosting s doménou a synchronizoval databázi, nastavil config.php, kvůli nové doméně a nejde to.

    Zde je testovací funkční web: wordpress.panska-kosmetika.cz

    a zde originální kde to nefunguje http://www.jirivrana.cz Prosím moc o pomoc chtěl bych začít psát posty a díky tomuto nemohu.

    #7766

    admin
    Keymaster
    Web

    Dříve se podobné problémy objevovaly, ale jejich příčina ve WordPressu by už měla být opravena.

    Nezmiňujete se o kterou šablonu přesně jde, ale patrně je to Nightlife Premium Theme v ceně 39 USD? Případně kde je možné si šablonu stáhnout a vyzkoušet?

    Je možné předpokládat, že byla šablona legálně zakoupena a máš tak nejnovější verzi (a nikoli nějakou zavirovanou a zastaralou pirátskou verzi)?

    Pokud ano, tak mě napadají mě dva možné problémy (patrně související):

    1) Šablona využívá skript TimThumb pro práci s obrázky (zobrazování, zmenšování). Patrně je tedy v šabloně něco špatně nastaveno. Když porovnáte odkazy na obrázky na obou webech, tak dostanete např.

    http://wordpress.panska-kosmetika.cz/wp-content/themes/nightlife_premium/scripts/timthumb.php?src=http://wordpress.panska-kosmetika.cz/wp-content/uploads/2011/01/4898-1.jpg&h=204&w=206&zc=1 (funkční web)

    http://www.jirivrana.cz/wp-content/themes/nightlife_premium/images/post_sample.jpg (nefunkční web)

    Evidentně tedy něco chybí v nastavení, patrně podpora TimThumb, či nějaké jeho nastavení.

    2) S tím může souviset i druhý problém, a to že nejde o nastavení, ale uloženou cestu ke skriptu, která tam zůstala při přesunu webu na jinou doménu. Bude to chtít opět prozkoumat nastavení, případně i databázi.

    Podrobněji bez dalších údajů není bohužel možné poradit. Uveďte prosím odkaz na šablonu ke stažení, případně pošlete na email pavelevap@separatista.net přihlašovací údaje k nefunkčnímu WordPressu (+ k FTP), zkusíme se na to podívat.

    Dále je případně možné kontaktovat autora šablony (anglicky), který nabízí samozřejmě i podporu u něj zakoupených šablon…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti