Problém s funkcí anchor

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28047

    MiKae
    Participant

    Ahoj, obracím se sem s prosbou o radu. Na stránkách mám použité menu v němž je pět linků odkazujících na určité místo na homepage – mám to udělané přes anchor (index.php#odkaz), z počátku vše fungovalo, ale teď funguje jen jeden z pěti, nevím co se kde mohlo stát – vše je nastaveno stále stejně a hlavně pro všech pět odkazů stejným způsobem.
    Nevíte, kde by mohl být problém a jak by ho bylo možné vyřešit? Už jsem z toho úplně šedivá, že občas odkazy fungují a občas ne..
    Šablonu používám Decibel od Wolfthemes (i v demíčku používají tento způsob odkazů v menu).
    Předem díky za jakoukoliv radu…

    #28049

    Azifaral
    Participant
    Web

    :D bez toho abychom viděli konkrétně, tak těžko radit :D Nicméně, podle mě by ten dokaz v tom menu být jenom #odkaz bez toho index.php.

    #28052

    MiKae
    Participant

    Jde poslat odkaz nějak soukromě? nechci ho dávat volně do fóra, nejsem přímo vlastník…
    Bez toho index.php nastává problém ve chvíli, kdy se člověk ocitne na jiné stránce (web má i další strany kromě homepage a je na nich to samé menu), leda to tam uvést jinak?

    #28056

    MiKae
    Participant

    Zkusila jsem dát celý link (doména/#odkaz) a vypadá to, že to funguje, teď otázka na jak dlouho :-) předtím to taky vypadalo, že to bude OK… nevím jestli po aktualizaci nebo čímto, že to přestalo odkazovat správně…

    omlouvám se, asi je to hloupý dotaz, ale ve WP dělám poprvé a dost se s tím peru :-)

    #28076

    Azifaral
    Participant
    Web

    Aktualizace by na toto neměla mít vliv. Toto je zápis do databáze, kde se aktualizacemi nic nemění, tam se dějí změny pouze na úrovni contentu. Mě napadlo, že by se tam mohla dát absolutní cesta, je to sice trochu zvláštní, že se s tou relativní popere, ale obecně to není žádný problém.

    #28092

    admin
    Keymaster
    Web

    To je dost podivné, klasické kotvy by měly fungovat bez problémů. Díval jsem se na jejich demo a podle mě tam nemají žádný index.php. Vytvořila jste tu stránku podle nějakého jejich návodu? Celá je asi uspořádaná pomocí Visual Composeru? Nepoužíváte tam nějaké jiné prvky než předpokládají autoři šablony? Máte aktuální verzi šablony Decibel i Visual Composeru? Nemůže tam být konflikt s nějakým jiným pluginem?

    Položky do menu vkládáte jako uživatelské odkazy? Našel jsem k šabloně návod a mělo by se tam zadat pouze #odkaz a nezapomenout zaškrtnout “Scroll to an anchor”.

    Odkaz můžete poslat soukromě.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti