problém s diakritikou

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  dusanb17 a poslední změna je stará 2 roky, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30923

    dusanb17
    Participant

    Zdravím, mohol by mi prosím vás niekto poradiť ako nastaviť správnu diakritiku na stránke? Už som editoval súbory index.php, single.php a prepísal kódovanie na UTF-8. Pomohlo to pri nadpisoch keď otvorím článok ako aj pri názvoch jednotlivých stránok, no stále mám špatnú diakritiku v nadpisoch pod obrázkami.

    View post on imgur.com

    Nedarí sa mi zistiť kde sa nachádza .php súbor pod ktorý patria tieto články (“kocky s obrázkami”) aby som to zmenil na UTF-8. Môžte mi prosím niekto poradiť? Ďakujem

    Attachments:
    #30931

    Kovanda
    Participant

    Zkuste obrázek smazat a znovu nahrát, protože se Vám u tohoto obrázku nezobrazuje

    á

    ale u dalších obrázků ano. Možná jste jej nahrál ještě před provedenými změnami.

    #30933

    dusanb17
    Participant

    Vďaka, skúsil som ho znovu nahrať ale nepomohlo to.

    #30940

    admin
    Keymaster
    Web

    Co je to za použitý plugin pro galerie? Nebo to je jenom šablona? Vypadá to, že autor automaticky osekává názvy obrázků nějakou funkcí, která nepočítá s možností diakritiky…

    #30945

    dusanb17
    Participant

    Myslím že je to tento plugin: Auto Post With Image Upload Je vytvorený autorom témy.

    #30946

    admin
    Keymaster
    Web

    Ten plugin jsem nikde nenašel, o jakou jde konkrétně šablonu? Mám pocit, že už jsem podobný problém někde viděl (vždy je problém s posledním písmenem, která má diakritiku), ale potřeboval bych vidět konkrétní kód, abych si vzpomněl, co to tam bylo použito za funkci…

    #30948

    dusanb17
    Participant

    Téma sa volá Abhishek

    mám ju z tejto stránky

    Moja stránka

    #30961

    Kovanda
    Participant

    @admin pán již tady pár věcí řešil. Například tady nebo tady.
    Jedná se o šablonu Abhishek Wallpaper WordPress theme. Stránky šablony byly nějakou dobu nedostupné, ale již by měly fungovat.
    Podle CSS se o zobrazení stará plugin Menu Icons. Název je floatnut vlevo a tlačítko vpravo a přidá k němu ikonu oka. Ale jak píšete název bude upraven už při ukládání zřejmě funkcí (pluginem) patřící k šabloně.

    #31274

    dusanb17
    Participant

    Prosím vás neprišli ste na nič, dotyčný od ktorého som zakúpil šablonu my neodpisuje čakám už vyše dvoch týždňov. Neviem na koho sa dá obrátiť v tejto veci.

    #31277

    Kovanda
    Participant

    No já bych to asi viděl, že autor na zkrácení názvu zřejmě použil například metodu

    strlen() a substr()

    Jenomže pokud máte všechno v utf8, tak to je tzv. multibyte kodování a je zapotřebí použít multibyte znakovou funkci, takže

    mb_strlen() a mb_substr()

    Bylo by zapotřebí najít, co název zkracuje (plugin, funkce šablony atd.) a zde to opravit. Pokud víte co přesně název upravuje a neporadíte si s tím, zkuste plugin (šablonu) sbalit a poskytnout ji k nahlédnutí.

    Pokud, ale autor neodpovídá, zřejmě Vám do budoucna nastanou možné problémy s aktualizacemi WP a funkčností šablony.

    #31282

    dusanb17
    Participant

    No úplne všetko v UTF-8 nemám, mám len súbory ako single.php, index.php a ešte zopár súborov. Problém je vtom že tých súborov je tam strašne veľa a ja neviem presne ktorý php súbor treba editovať a uložiť do UTF-8, (v ktorom php súbore sa nachádzajú tie príspevky, názvy). Alebo by som mal editovať a uložiť úplne všetky php súbory do UTF-8?

    S tou aktualizáciou šablony, nestačilo by ak by som zakázal automatické aktualizácie WordPress? Alebo to je nevyhnutné používať vždy najnovšiu verziu wordpress?

    Skúsim zabaliť šablonu a poslať vám ju.

    #31286

    dusanb17
    Participant

    Pridávam plugin aj šablonu k shliadnutiu:

    http://www25.zippyshare.com/v/4jiIPkB8/file.html

    #31287

    Kovanda
    Participant

    Zkuste v šabloně ve function.php změnit řádek 69

    $count = strlen($title);

    na

    $count = mb_strlen($title);

    a řádek 71

    $title = substr($title, 0, $length);

    na

    $title = mb_substr($title, 0, $length);

    #31291

    dusanb17
    Participant

    Kovanda opäť ste mi pomohli, bez vás by som na to neprišiel za čo vám úprimne ďakujem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.