Problém po obnovení databáze a FTP záloh

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Problém po obnovení databáze a FTP záloh

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2808

    fancomp
    Participant

    Stalo se to, že na hostingu mi při změně upload limitu smazali databázi (to je na dlouhé povídání).

    Když to spravovali tak začali tím že celý wordpress aktualizovali včetně šablony – kde jsem měl spoustu věcí ručně dodělávaných, ale budiž.

    Poté se objevil problém že jsem se nemohl přihlásit jako admin. To taky nějak opravaili. Od té doby se ten wordpress občas chová divně.

    Teď naposledy to napsalo tuto hlášku v administraci a já nevím co s tím:

    Notice: Funkce has_cap byla použita s parametrem, který již od verze 2.0 není podporován! Starý systém číslovaných uživatelských úrovní používaný v pluginech a šablonách již není nadále podporován. Použijte místo něj raději současné uživatelské úrovně fungující na základě přidělování jednotlivých pravomocí. in /home/brno_signaly_cz/brno.signaly.cz/mamre/wp-includes/functions.php on line 2908 Notice: add_contextual_help není podporována už od verze 3.3! Použijte prosím raději get_current_screen()->add_help_tab(). in /home/brno_signaly_cz/brno.signaly.cz/mamre/wp-includes/functions.php on line 2824

    Předem díky za odpověď

    fancomp@seznam.cz

    #14522

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Je to jak se dívám nějakým konfliktem v souboru functions v WP-INCLUDES ale je to podivné. Neměnil jste nic v souborech této složky? Vypadá to jako by se míchaly soubory starých WordPressů s novým 3.x, ale je mi to podivné… Zkuste zachovat soubor WP-CONFIG.php z hlavního adresáře, a přemazat celý wordpress (pokud k němu máte FTP přístup), jinak mě nic moc nenapadá. Snad to není úplně od věci…

    #14523

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Tak přidávám negativní postřehy… Po aktualizaci na 3.5.1 jsem zaznamenal vcelku hodně blbou chybu (která bohužel hyzdí stránku ještě víc než mé přispěvky :D) –

    Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home/users/sjiamnocna/sjiaphoto.g6.cz/web/wp-includes/pomo/mo.php on line 210 Strict Standards: Non-static method nggGallery::get_theme_css_file() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/users/sjiamnocna/sjiaphoto.g6.cz/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/nggallery.php on line 390 Strict Standards: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, non-static method nggGallery::nextgen_version() should not be called statically in /home/users/sjiamnocna/sjiaphoto.g6.cz/web/wp-includes/plugin.php on line 406 nejsem doma, takže nevím co to má znamenat, ani nemám přístup k souborům.

    #14524

    fancomp
    Participant

    Já taky vůbec nechápu jak se to stalo. Měl jsem zálohu databáze a zálohu t FTPka celého webu. Pak se jim povedlo zrušit databázi a nešlo to obovit ze záloh tak to aktualizovali a i přez to nešel admin přístup. Poté si stím zase hráli a pak mi to vrátili že je vše ok.

    Pomohla by samotná aktualizace wordpressu? Protože když ho smažu tak zase přijdu o všechna nastavení, která jsem dělal ručně, a zároveň přijdu i o šablonu a její nastavení – je to tak?

    #14525

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokud vám dělají na webu takovou neplechu, navrhuji změnit hosting ;) :)

    Pokud máte zálohu DB, a soubor wp-config stačí jen přemazat soubory a dát tam starý wp-config.php. Potom by to mělo šlapat jako předtím, ale jak se dívám na svůj web, říkám si že downgrade by slušel více než aktualizace ( ;) ). Co se týče aktualizací a změn v souborech, pokud to nemáte uděláno přes nějaký plugin, je všechno ztraceno a budete muset to udělat od začátku, což v podstatě, pokud to není celodenní práce až tak nevadí, protože alespoň napíšete kompatibilní kód s aktuální verzí. Pokud je s tím problém, můžete nakopírovat úpravy do nových souborů.

    #14526

    fancomp
    Participant

    Moc díky za pomoc. Měl jsem strach co to udělá když to celé vymažu.

    Tak nakonec se mi povedlo vše obnovit ze záloh. Původní web jsem smazal, kromě wp_content a nahrál ze záloh.

    v databázi jsem upravil odkazy na ty původní.

    Zjistil jsem že jeden ze zásahů byl že mi nejspíš pro oba weby sjednotili databázi. Takže nejsou dvě ale jedna.

    Teď již vše jede jak má. Jen wordpress v admin menu je v angličtině :-d ale to snad půjde jen někde přehodit.

    Teď jen vše dostat do původního stavu…

    #14527

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Najdi češtinu pro wordpress, stačí sehnat soubor *.po a nahrát do složky jazyků, a nastavit ve WP-config.php – více snad na hlavním separatistovi. Pokud někdo sjednotil databázi, mohl být problém (pokud to byly dva WordPressy), ve stejném prefixu (předpona či tak něco), co se přidává ke každé tabulce WP. Tím se pak tabulky sloučily, a vznikl průser. Jestli můžu doporučit, tak nepoužívej základní prefix wp_, protože se nastavuje automaticky… Jsem rád že se to vyřešílo ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti