Příspěvky na více stránek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Příspěvky na více stránek

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  monikastastna a poslední změna je stará 8 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18826

    krkovicka
    Participant
    Web

    Lze nějak rozdělit příspěvky na více stránek? V menu Nastavení – zobrazování – je jen jedna možnost na stránku příspěvků ….

    #18827

    admin
    Keymaster
    Web

    Co tím máte přesně na mysli? Chcete rozdělit jeden příspěvek na více částí (stránek)? Nebo chcete zobrazovat příspěvky na různých stránkách? K tomu jsou mnohem lepší rubriky, celý problém se tu už několikrát řešil, zkuste se podívat na související témata.

    #18828

    krkovicka
    Participant
    Web

    Myslím tím zobrazovat příspěvky na různých stránkách. Za pomocí rubrik jsem si myslel, spíše my jde o to, kde a jak nastavím zobrazení těch rubrik,aby se nezobrazovaly všechny na hl, stránce s příspěvky.

    #18830

    admin
    Keymaster
    Web

    Nastavení nějaké rubriky na úvodní stránce, respektive vyjmutí některých je možné, nedávno jsem to tady řešili. Takže vlastně jenom chcete, aby se na úvodní stránce nezobrazovaly všechny příspěvky, ale jen z některých rubrik?

    #18834

    krkovicka
    Participant
    Web

    teď mám nastaveno, aby se příspěvky zobrazovali na stránce “recenze” a potřeboval bych aby mohl stejným způsobem ukládat příspěvky i na stránku “zprávy od vody” , jednalo by se samozřejmě o příspěvky jiné. předpokládám, že bych měl vytvořit dvě rubriky a každou z nich přiřadit na tu stranu, kde se má zobrazovat, ale nevím, jak a kde to zobrazování dle stran a rubrik nastavit, články, které jste zde psali dříve jsem četl, ale moc rozumný z toho nejsem ..

    #18835

    admin
    Keymaster
    Web

    Pořád nerozumím tomu, proč se mají příspěvky zobrazovat na stránce “Recenze” a nikoli v rubrice “Recenze”. Publikovaný příspěvek stačí zařadit do rubriky “Recenze” a bude se tam automaticky zobrazovat… K čemu je tam vůbec dobrá ta stránka?

    #18836

    krkovicka
    Participant
    Web

    asi jsem se špatně vyjádřil, myslel jsem tím to, jak nastavit, aby rubrika “recenze” byla pro návštěvníky viditelná na stránce “recenze” a rubrika “zprávy od vody” byla pro návštěvníky viditelná na stránce “zprávy od vody”.

    #18837

    admin
    Keymaster
    Web

    Ne, myslím, že si rozumíme dobře :-) Zajímalo mě, k čemu je to vlastně dobré, aby se příspěvky z rubriky “Recenze” zobrazovaly na nějaké STRÁNCE “Recenze” a nestačí, že se zobrazují v archivu RUBRIKY “Recenze”? K čemu je tam dobrá (a potřebná) ta stránka (kromě komplikací)?

    #18839

    mirekk
    Participant
    Web

    Ano, proč na stránce? Už se to tady několikrát probíralo, ale přesto znovu dám odkaz na základy: stránka-příspěvek-rubrika

    #18840

    krkovicka
    Participant
    Web

    omlouvám se, já jsem i–ot…… teď koukám, že si pletu weby dohromady …jedná se o web …. ,kde jsou “články” a “zprávy od vody” … je to pro lepší orientaci návštěvníků

    www.anaconda.saenger.cz

    #18841

    admin
    Keymaster
    Web

    Je tam ale opět stejná otázka :-) Proč tam jsou “Články” jako stránka s příspěvky a jednotlivé příspěvky jsou zařazené do rubriky “Nezařazené”? K čemu je to dobré? Tento způsob je pro návštěvníky spíše matoucí, článek je na stránce “Články”, ale patří vlastně do rubriky “Nezařazené” (odkaz nefunguje)? Můžete přece vytvořit rubriku “Články” a do ní zařazovat jednotlivé příspěvky a následně potom dát do menu pouze rubriku “Články” a žádnou stránku nepotřebujete?

    #18842

    mirekk
    Participant
    Web

    To se právě dělá zařazením příspěvků do rubrik. A příspěvky např. Od vody se pak budou zobrazovat ve výpisu rubriky Od vody. Pokud chci příspěvek vypisovat ve více rubrikách, přiřadím ho do těch rubrik, v jejichž výpisech je chci zobrazit.
    Ale v nastavení šablony musím mít určeno, jaké rubriky chci kde vypsat. Záleží na konkrétní šabloně, jakým způsobem určím, kde se co vypíše. Tato je vytvořena v Artisteeru, takže dál nemohu radit.

    Edit: omluva adminovi, reaguji na dotaz tazatele, byl jste rychlejší na klávesnici

    #18843

    mirekk
    Participant
    Web

    Vy si totiž hrozně komplikujete život. V redakčním systému, který je stavěn celkem přívětivě, složitě vyrábíte STRÁNKY, které neustále editujete v případě, že chcete něco napsat.
    Co to udělat jednodušeji?
    – vytvořit rubriky: Od vody, Články, Kapr, Štika…
    – rubriky vložit do MENU
    – napíšete PŘÍSPĚVEK (nikoli STRÁNKU) třeba o kaprovi. Přiřadíte ho do rubrik Články, Od vody, Kapr
    – hotovo.
    Příspěvek se zobrazí ve výpisu příspěvků (po kliknutí na příslušnou položku menu), do které byl přiřazen.
    Napsal jsem to trošku srozumitelně?

    #18844

    krkovicka
    Participant
    Web

    aha, no nevěděl jsem, že jde rubrika umístit do menu, jako stránka …. a ano, je vytvořena v artisteeru, ale dělal jsem si ji sám, takže by neměl být problém s potřebnými znalostmi ji upravit , děkuji za odpovědi, mrknu na to a dám vědět ..

    #18845

    krkovicka
    Participant
    Web

    Ano, už je mi to jasný, děkuji moc, …. dělal jsem to tak, jak jsem byl zvyklý z webnode, kde jsem byl předtím …

    #18848

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to docela častý problém, uživatelé si myslí, že menu může obsahovat pouze stránky, zejména pokud nepoužívají vlastní menu (Vzhled – Menu) a v šabloně je menu definováno např. pomocí funkce wp_list_pages(). Můžete ale samozřejmě vkládat i rubriky a další typy obsahu a vyhnete se tak problémům s “příspěvky na stránce”.

    mirekk: A ještě bych to trochu zkomplikoval, protože jsem zastánce toho, že každý příspěvek by měl patřit pouze do jedné rubriky. Takže jako rubriku bych viděl pouze “Články”, zatímco “Kapr” “Od vody” by byly štítky nebo podřazené rubriky. Není potřeba se za nic omlouvat, čím více názorů, tím lépe!

    #23583

    monikastastna
    Participant

    ME to proste nefunguje. Mám stránku v menu NAŠE AKCE a tam vkládám příspěvkama různé akce a ty jsou v pravém menu (proběhlé/aktuální) a teď si chci udělat Stránku VÍNO A JÍDLO a tam vkládat recepty opět pomocí příspěvků a ty příspěvky se mi zobrazují na stránce Naše akce a to jsem vytvořila i novou rubriku a už prostě nevím

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti