prispevek,stranka,rubrika,menu – wordpress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem prispevek,stranka,rubrika,menu – wordpress

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27922

    ibuh
    Participant

    Čau,
    potřeboval bych prosím poradit jak udělat ve wordpressu to, aby byly nějak, někde, viditelné kategorie a pod každou tou kategorií, seznam příspevků/stránek.

    (třeba kategorie s názvem “návody 01” a pod tím seznam návodů co patří do té kategorie, pak “návody 02” a to samý, a asi někde v menu…)
    bud by byli videtelný jen ty kategorie a kdyz by se na ně kliklo tak by se rozbalily (v pravém menu asi ideálně) ty příspěvky, a nebo ze začátku to nechat rozbalený všechno.

    Pletou se mi ty stránky, příspěvky, rubriky a pak jak to skloubit do menu.

    dík

    #27925

    admin
    Keymaster
    Web

    Nestačí to popisovaným způsobem naklikat do vlastního menu (Vzhled – Menu)? A menu potom zobrazovat na místě, které je definováno použitou šablonou, případně pomocí widgetu? Nebo to chcete nějak automatizovat (jde o velké množství položek)?

    #27928

    ibuh
    Participant

    ne nejde, už jsem přišel na to jak to udělat (dal jsem widget menu do postraního panelu), jen mě prosím ješte zajímá (mám hodně malé zkušenosti s wordpressem) přes co to dělat.

    jestli mám třeba vytvořit 3 stránky jako 3 kategorie a pak vytvářet příspěvky a v tom menu ty příspěvky dávat podřazeně, nebo to mám dělat všechno přes stránky/všechno přes příspevky, nebo do toho mám i nějak zaplést rubriky?

    Prostě přes co tu strukturu toho menu a toho webu vytvářet?
    Ještě jednou a stručněji:
    1. přes co mám vytvořit nadražený prvek v menu (=ta kategorie, jen jedna jedinečná)
    2. přes co mám vytvářet podřazené prvky v menu
    díky

    #27932

    admin
    Keymaster
    Web

    Je třeba oddělit logickou strukturu webu (tedy ideální členění obsahu na stránky, příspěvky, rubriky, štítky a případně další typy obsahu či taxonomie) a samotné menu, což je pouze vizuální znázornění této struktury webu, které má sloužit návštěvníkům webu pro snadnější orientaci.

    Stránka – Jednoduchý statický text, který se moc často nemění (datum ani není moc často zobrazováno). Web by jich měl obsahovat pouze několik, např. “Kontakt”, “Ceník”, atd.

    Příspěvek – Publikovaná informace v čase (datum je zobrazováno), která může být zařazována do jednotlivých rubrik.

    Rubrika – Slouží k třídění příspěvků, každý příspěvek by měl být logicky zařazen do jedné rubriky (případně podrobnější členění prostřednictvím podrubrik). Příklady z novin: “Z domova”, “Ze světa”, “Sport”.

    Štítek – Slouží k tematickému označení příspěvků, každý příspěvek může mít více přiřazených štítků.

    Příklad:
    Příspěvek má název “Střelba v Orlandu, 50 mrtvých”.
    Zařadíme ho do rubriky “Ze světa” (případně podrubriky “USA”).
    Přiřadíme štítky: “Terorismus”, “Osamělí střelci”, “Islámský stát”.

    A jak s tím souvisí menu? Chcete web nějak prezentovat pro návštěvníky a ukázat jim, co na něm všechno najdou. Takže do menu přidáte stránku “Kontakt” a hlavní rubriky “Ze světa”, “Z domova” a “Sport”. A protože používáte i štítky, tak do menu přidáte nadřazenou položku “Zajímavá témata” a jako podřazené položky zvolíte některé nejčastěji používané (aktuální) štítky, např. “Islámský stát”.

    Menu tedy nemusí být stejné jako struktura webu a může se měnit podle aktuálně nejdůležitějších témat. Proto má vcelku povedené možnosti nastavení v menu Vzhled – Menu, případně Vzhled – Přizpůsobit, kde si můžete snadno naklikat jednotlivé nadřazené i podřazené položky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti