Převod webu na WP plynule

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 9 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22004

    jirman
    Participant

    Ahoj, potřebuji poradit s následujícím – mám staré weby, které jsou dobře zaindexované, ale už vypadají šíleně, rád bych si je převedl na WP, ale bez přerušení provozu webů.

    Jak je to se změnou url adres, když bych udělal následující:

    1. postavil web na dočasné doméně
    2. ručně převedl nebo upravil obsah z původního webu
    3. Na konci v nastavení WP změnil jméno složky a jméno složky na ftp a adresu, kde valil původní web a nasměruji na to finální doménu.

    Stane se nějaký problém?
    Co se stane s linkem, který bych v do textu nevložil v editoru a nevybral vyhledáváním kam chci do vlastního webu link nasměrovat, ale vložil bych link ručně.

    Rozumněno – při stavbě webu by byl formát adomena.cz/neco ale po startu by to bylo finaldomena.cz/neco – přepíše se to nebo musím dodržet postup, kdy link vložím v editoru článku – vlastně se tam jen přilepí jen ten konec – název příspěvku / stránky.

    Nechci, aby byla proluka mezi starou a novou verzí, protože mě to živí, proto ten dotaz.

    Nikdy jsem zatím změnu webu na stejné doméně takto nedělal, nechtělo se mi, ale už jsou ty weby hrozné, tak bych to rád takto udělal – dokud nenaplním nový web, tak na doméně pojede starej, jak ho dodělám, jen bych vlastně změnil instalační složku ve WP a ftp a nasměroval doménu k hostignu.

    Je moje myšlenka správná? Proveditelná?

    Díky za rady zkušenějších.

    #22030

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Samozřejmě je to možné. Pokud provozujete dobrý web, který vás, jak jste psal, živí, tak byste měl při tvorbě nové verze pamatovat na to, že byste měl mít stejný obsah na stejných adresách… tj adomena.cz/clanek by mela zustat adomena.cz/clanek – jak kvuli uživatelům, kteří si udělali záložku na domena/clanek tak kvuli vyhledávačům, kterým také trvá, než změny zaregistrují.
    Mimo to už snadno zvládnete přesunout soubory, a v databázi nahradit všechny výskyty staré adresy, popř. pomocí nějakého pluginu pro wordpress.

    Pokud nenastanou problémy se serverem či přenosem souborů, web můžete mít do hodiny až dvou přesunutý a plně funkční.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti