přesun webu na free doménu WP (zachování šablony; velikost obsahu)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress přesun webu na free doménu WP (zachování šablony; velikost obsahu)

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  viki8 a poslední změna je stará 5 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35224

    viki8
    Participant

    Mám kompletní zálohu webu, který běžel na .cz doméně, ve WP s koupenou WP šablonou. Zálohu, resp. web bych potřebovala přesunout na wordpressovou doménu, tedy z mojedomena.cz na mojedomena.wordpress.com (důvod: stránky už neaktualizuji, proto do nich nechci dál vkládat peníze za doménu a hosting, ale chci je zachovat jako veřejně přístupný archiv).
    >>>>>
    Zajímá mě 1) zachová se zmíněná šablona, anebo jsou koupené šablony na free WP doménách nějakým způsobem ovlivňovány/limitovány, co se vzhledu a funkcí týče? a nahraje se šablona vůbec, nebudu ji muset znovu kupovat? 2) pořád platí, že na free WP stránkách je neomezený prostor pro velikost nahraného obsahu? (prostě aby se můj web vešel)

    Předem moc děkuji za odpověď tomu, kdo tématu rozumí víc než já :)

    #35228

    Jakub
    Participant
    Web

    WordPress.com je ve verzi zdarma dost omezený. Lze tam nahrát vyexportované příspěvky apod., to problém nebude, ale šablony lze jen vybrané.

    U placených tarifů je možné pak si je více upravovat a u Business tarifu je možné nahrát vlastní šablonu, ale to se již vyplatí vybrat si nějaký levný webhosting a mít to na vlastní doméně.

    #35229

    viki8
    Participant

    Ahoj Jakube – děkuju za odpověď! ..která mě ale tedy nepotěšila:D ta šablona je zásadní součástí webu. Věděl bys mi ještě poradit – pokud bych tedy obsah webu nenahrála na free WP doménu, ale na subdoménu jiné vlastní domény, která má taky WP s koupenou WP šablonou, můžou být mezi doménou a subdoménou odlišné šablony a administrace? Přesouvaný web i stávající web jsou obojí e-magazíny a každý potřebuje vlastní vzhled i redakci. Díky!

    #35230

    mirekk
    Participant
    Web

    Ano, web na subdoméně je úplně samostatný. Svůj WordPress, databázi, šablonu, administraci… Já to mám také tak. Vše nainstalujte do adresáře /subdom kde si vytvoříte adresář s názvem subdomény. Jen si předem v administraci hostingu zřídite novou databázi.
    Moje weby:
    Hlavní web
    Web na subdoméně

    #35231

    Jakub
    Participant
    Web

    Jak napsal kolega, je možné mít na doméně a subdoméně zcela nezávislé instalace WP. Akorát instalace a vytvoření subdomény se odvíjí od konkrétního webhostingu, takže adresáře bez toho asi netřeba rozebírat.

    #35234

    viki8
    Participant

    Moc děkuji oběma za váš čas, teď se můžu s klidem pustit do reorganizace:)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti