Přestal fungovat editor příspěvků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přestal fungovat editor příspěvků

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  cmssystemy a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33701

    Mize
    Participant

    Asi 2 aktualizace WP dozadu (4.7???) se něco stalo s editorem. Když dám vytvořit nový příspěvek (nebo upravit stávající), otevře se mi v režimu kódu HTML. Pokud jej přepnu zpět (Editor) tak nejde vidět text, ikdyž tam je. Označím-li jej v inverzi jde vidět. Ale jinak ne, nemohu tedy tvořit příspěvky běžným psaním. A dělá to i při tvorbě či úpravě stránek… Vypadá to na globální nastavení. Prošel jsem vše co souviselo s barvami, motivy… a nic. Kdyby to byla jen barva tak by editor nepřepínal do HTML kódu… Jsem jen běžný uživatel. Používám šablonu Customizer. Děkuji moc za pomoc.

    #33702

    Mize
    Participant

    na druhém webu WP nemám ten problém, přestože jsou stejné aktualizace. jen na bezproblémovém webu mám naistalován plugin TinyMCE Advanced. Zkusil jsme jej tedy nainstalovat i na postižený web, ale přestože jsem jej nakonfiguroval a uložil nastavení vůbec se v editoru neobjeví. Ikdyž jsem jej dal jako hlavní editor Wp… Zkrátka ho to tam nedovolí dát…
    Díky za pomoc.

    #33704

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně jde o nějaký Javascriptový konflikt, zkuste postupně deaktivovat všechny pluginy, čímž najdete konkrétního viníka. A pokud to nepomůže, tak můžete zkusit nasadit ještě výchozí šablonu Twenty Seventeen.

    #33718

    Mize
    Participant

    Měl jste pravdu. Po vypnutí pluginu NextGEN Gallery Verze 2.2.14 už to funguje.
    Pokud vypnu plugin mohu napsat příspěvky, ale nefungují pochpitelně ty galerie… Po uložení příspěvku, opět zapnu plugin a galerie fungují (editor zase ne). Takže provizorně vyřešeno, děkuji za pomoc. Ale co teď s tím dále? Mám už tam cca 60 gelarií obrázků… rád bych plugin používal dál. dá se to nějak řešit?

    Děkuji.

    #33719

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin NextGEN Gallery sice způsobuje problémy poměrně často, ale občas za ně nemůže a je to důsledkem konfliktu s jiným pluginem či šablonou. Schválně zkuste deaktivovat všechny ostatní pluginy a nasadit základní šablonu Twenty Seventeen a uvidíte, zda za to opravdu může pouze plugin NextGEN Gallery…

    #33935

    petrsvetrkilometr
    Participant

    Zdravím, mám naprosto stejný problém jako vy. Podařilo se Vám ho vyřešit? Díky za info.

    #34238

    Mize
    Participant

    Omlouvám se, že nereaguji dost rychle, ale totálně nestíhám v práci… Bohužel, problém jsme nevyřešil. Ikdyž jsme povypínal všechny pluginy a nahrál podle rady výše šablonu Twenty Seventeen. Problém přetrvává, chyba je tedy nejspíše skutečně v tom pluginu NextGEN Gallery a to i přes několik dalších aktualizací. Dokonce jsem zkusil i vlastní web WordPressu aktualizovat anglickou verzí, ale opět bez výsledku. Zdá se, že budu muset zrušit plugin NextGEN Gallery… Nebo, zda někdo jiný najde řešení…???

    #34460

    Z HECU
    Participant

    Dobrý den,

    chci se zeptat, do svého projektu ve WordPress jsem nainstaloval pluggin “NextGen Gallery. Chci totiž na svém webu vytvořit fotogalerie jednotlivých událostí. Když chci ale galerii vytvořit a dám pokyn k nahrávání fotografií, po chvíli se mi zobrazí následující hlášení “Nastala neočekávaná chyba. Byla pravděpodobně způsobena špatným nastavením serveru. Zkontrolujte log s PHP chybami, nebo požádejte poskytovatele hostingu o pomoc.” Jak to lze vyřešit a na koho se lze obrátit?

    Děkuji

    #34789

    cmssystemy
    Participant
    Web

    Na webu, kde jsme řešili podobný problém to bylo v nějakém zvláštním konfliktu, kdy toto způsoboval multilanguage plugin.
    Vše fungovalo normálně a editor se zobrazoval, ale když se z Editoru přeplo na zdrojový kód a článek se uložil, tak to přestalo fungovat.
    Vyřešilo se to až tak, že se deaktivoval tento multilanguage plugin, pak se věšlo do článku, přeplo na Editor následně se z článku vylezlo a plugin se zase aktivoval.
    Pak stačilo dávat pozor na to ať při ukládání se nezapomene přepnout zpět na HTML zobrazení čili.

    Hlouběji jsme to neřešili jelikož by se pravděpodobně musel provádět upgrade celého WP a dalších pluginu případně vyměnit multilang plugin, kdy to na takto obsáhlem webu nebylo moc reálné a řešení si na to dávat pozor bylo dostačující.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti