přesměrování odkazu page na category

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem přesměrování odkazu page na category

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  smart a poslední změna je stará 10 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3381

    smart
    Participant

    Prosím o radu, pokud to vůbec jde, jak přesměrovat tlačítko vzniklé ve WP jako “stránka”, zobrazující se v hlavním menu, přímo do nějaké konkrétní kategorie příspěvků. V administraci jde deklarovat zobrazení všech příspěvků na některé stránce, ale ja bych tam potřeboval pouze jednu konkrétní kategorii, např.: http://www.mujweb.cz/category/novinky/

    Lze to vyřešit nějakým tlačtkem v sidebaru s odkazem do kategorie, ale to beru až jako náhradní řešení…

    Díky předem za podnětné rady.

    Poznamenám, že nejsem programátor, tak mne šetřete :-)

    #15661

    fancomp
    Participant

    Mám tři pluginy, které by mohli pomoci ;)

    WP Filter Post Category – filtruje podle štítků co jde na hlavní stránku

    Postlist – vypisuje příspěvky podle kategorie – na stránku podle ,,hesla,, [sport,novinky]

    Recent kategory posts widget – (widget se jmenuje simple category posts widget) – nejnovější

    příspěvky na všech stránkách pouze podle kategorie.

    #15662

    smart
    Participant

    děkuji za rychlou reakci, zkusím to… v této souvislosti ještě sháním nějaký plugin, který mi umožní vkládat do zvolené kategorie příspěvky pro uživatele mimo administraci webu. Nejlépe jako anonymní přispěvatel bez účtu ve WP. Něco jsem našel, ale nebyla tam možnost přiložit soubory, které tam bohužel potřebuji. Účelem je, že takto vznikne nový příspěvek, který admin zveřejní. Bude obsahovat nějaký textový popis a pár obrázků.

    Kategorii může event. admin sám určit při tomto zveřejnění…

    Možná by to šlo pomocí Another WordPress Classifieds Plugin (AWPCP), ale ten tam mám už bohužel pro inzerci a dva stejné pluginy na jednom webu mi asi nepoběží…

    #15663

    fancomp
    Participant

    nejlepší je těm uživatelům nastavit nějaká nižší práva, potom v administraci vidí např. jen příspěvky a ještě je musí schválit redaktor a nebo někdo s vyššími právy.

    #15664

    fancomp
    Participant

    Nejlepší by bylo nastavit si práva např. pro návštěvníka a nebo spolupracovníka tak aby mohli dělat jen to co ty chceš. Uvidí třeba jen záložku příspěvky a nástěnku. A třeba redaktor a vyšší to mohou schvalovat.

    #15665

    smart
    Participant

    já jsem toto už zkoušel před tím, ale uvízl jsem na tom, že “návštěvník” standardně nemůže nic a “spolupracovník” v základním nastavení WP může sice vytvořit příspěvek, ale tlačítko “Mediální soubory” se mu neobjeví a tedy tam nevloží nějakým komfortním způsobem žádný obrázek.

    Možná by existoval nějaký plugin, kterým bych práva “spolupracovníka” o tuto funkci rozšířil, ale bojím se, aby neměl nějaké nežádoucí vedlejší účinky a nepustil ho do těch médií natolik, že by tam mohl škodit…

    #15666

    smart
    Participant

    Tak nakonec jsem našel dva způsoby, jak to udělat.

    1. přímo ve WP lze v možnostech šablony (aspoň u mé Artisteerovské to jde) zvolit jako hlavní “vodorovné” menu uživatelské menu vzniklé v administraci WP (vzhled->menu) a v něm už lze nastavit jak odkazy na stránky tak odkazy na rubriky, jednotlivé příspěvky, štítky atd…

    2. použít plugin WordPress Plugin PostLists od (http://www.rene-ade.de/inhalte/wordpress-plugin-postlists.html). Ten dovoluje nastavit si filtr příspěvků podle mnoha parametrů, umožňuje i výběr výpisovaných údajů a pak umístit na stránku jen jednoduchý příkaz a funguje to… Proti bodu 1. vám toto řešení umožní ještě dát třeba nad výpis příspěvků nějaký další obsah jako uvodník nebo obrázek přímo v editačním okně stránky a pak teprve vložit příkaz spouštějící výpis vzniklý použitím toho pluginu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti