Přenos dat v databázi

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22606

    Jirik
    Participant
    Web

    Dobrý den, několikrát mi přišlo od hostingu upozornění na velký přenos dat v db. Pořád nemůžu přijít na to jak zjistit která tabulka nebo plugin to způsobuje. Můžete mi v tom někdo pomoct?

    automatickou kontrolou jsme zjistili, že ve Vaší MySQL databázi došlo v posledních 60 minutách k velmi vysokému přenosu dat či počtu spojení.

    Problém může být způsoben neoptimalizovanými dotazy, absencí indexů v tabulkách či nějakými útoky robotů (třeba na neošetřenou návštěvní knihu či komentáře).

    Databázový uživatel: ………..
    Počet spojení: 303
    Počet odesláných dat: 1.28 GB
    Počet provedených dotazů SELECT: 10486
    Počet vybraných řádků: 20112046
    Využitý čas CPU při zpracovávání dotazů: 16 sekund

    Celkem dat na jedno spojení: 4.32 MB
    Celkem řádků na jedno spojení: 66376.3894389

    Údaje jsou za předchozích 60 minut. Detailnější údaje (například o jaké přesně šlo dotazy nebo na jaké tabulky) bohužel k dispozici nemáme.

    Prosíme Vás o kontrolu a provedení nápravy – optimalizaci databázových dotazů, kontrolu či nastavení indexů na tabulkách. O provedení nás prosím informujte.

    #22607

    admin
    Keymaster
    Web

    Jen pro zajímavost, který hosting to tímto způsobem hlídá? Doporučil bych použít plugin Query Monitor, s jehož pomocí ze zjistit mnohé. Uvidíte tam konkrétní SQL dotazy na každé stránce a můžete tak třeba otestovat, jak pomůže vypnutí některých pluginů nebo nasazení výchozí šablony Twenty Fifteen. Pokud nebudete umět správně interpretovat výsledky, tak se klidně ozvěte s podrobnostmi…

    #22608

    Jirik
    Participant
    Web

    Jedu na station.cz
    zkusím QM a dám vědět. Dík za odpověď

    #22609

    Jirik
    Participant
    Web

    Při pokusu aktivovat plugin mi úplně zamrzla administrace webu a zahlásilo varování o vyčerpání alokačních jednotek. takže QM je nepoužitelný

    #22610

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste nejdříve deaktivovat všechny ostatní pluginy (a pak je postupně zapínat a sledovat probíhající dotazy), nikdy jsem s ním ale neměl žádný větší problém…

    #22651

    Jirik
    Participant
    Web

    QM jsem zkusil deaktivovat, ale nedostal jsem se do administrace webu = hlásilo mi to něco o vyčerpání alokačních jednotek, Takže jsem zkusil odstranit přes FTP postupně složky jednotlivých pluginů. Nakonec jsem odstranil bbpress. Až teprve potom se mi podařilo dostat se do administrace. Pokusil jsem se průběžně instalovat zpět všechny pluginy. Ale bbpress stále hlasí problém s alokačními jednotkami.
    Před snahou instalovat QM mi bbpress běžel celkem dobře. Zkoušel jsem i jiné šablony.
    A aby toho nebylo málo tak i po odinstalování všech pluginů mi přišla zpráva popsaná v základním dotazu. kde může být chyba?
    Skoro mě to svádí celý web smazat a znovu instalovat, ale bojím se aby si to vyhledávače nevyložili tak, že web neexistuje.

    #22657

    admin
    Keymaster
    Web

    Žádný web rozhodně nemazat, tím si nijak nepomůžete. Popisovaný problém je dost podivný, ale bohužel těžko soudit, v čem je příčina. Je možné, že má Query Monitor problémy se zaznamenáním SQL dotazů, pokud jich je hodně a přenášejí obrovské množství dat. Pošlete prosím přihlašovací údaje (administrace WordPressu a FTP), zkusím se na to podívat. Pokud jde o web uvedený v profilu, tak to je vcelku jednoduchý web, kde by neměly být žádné speciální problémy s databázovými dotazy…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti