Přechod z WP 2.3 na WP 4.x

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Novotny71 a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27804

    Novotny71
    Participant

    Zdravím všechny,

    prosím o radu s přechodem z WP2.3 na WP4.x. Provozuji blog s cca 1K příspěvky a 4K komentáři, který běží na WP2.3 s šablonou K2 a několika pluginy. Z mnoha důvodů bych rád přešel na nejnovější verzi WP 4.x, ale je mi jasné, že to bude obnášet vytvoření zcela nové šablony (verze pro WP 4.x není), nalezení nových pluginů (ty nyní používané jsou již x let nepodporované) a hlavně export a import databáze z/do WP.

    Prosím zkušenější o radu, jaký postup ideálně zvolit. Je mi jasné, že to úplně snadno nepůjde. Hlavně potřebuji zachovat URL odkazů na jednotlivé příspěvky. Se zbytkem (vytvoření šablony, volba pluginů) si snad nějak poradím.

    Předem díky za jakékoliv nasměrování.

    #27805

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    To asi bude problém, pochybuji, že někdo dělá tak velké upgrady a bude o nich schopný zde poreferovat.

    Pokud máte tolik návštěv, článků a komentářů, chtělo by to asi najmout někoho, kdo to celé převede, protože to není jen o “update”. Ta osoba musí vytvořit prakticky nový web (obnovit starou funkcionalitu a vzhled pomocí nových pluginů)
    v. 2.3 – Databáze od v. 2.2

    v. 4.5.2

    Tady píšou, že by se teoreticky mohl upgrade udělat bezpečně vždy po 2 verzích, popř. po 1, že – 2.3, 2.5, 2.7, 2.9, 3.1 … 4.5.2
    i tak ale budete řešit neaktuální pluginy a funkcionalitu a asi to zatáhne hodně času

    #27806

    Novotny71
    Participant

    Díky za odpověď. Drobnou výhodou by mohlo být, že mi nejde o to, zachovat starou funkcionalitu a starý vzhled. Vzhledem k tomu, že pod novým WP žádný ze starých pluginů a ani šablona neběží, ani jsem v to nedoufal.

    Naštěstí to není žádný složitý web, ale pouze obyčejný blog – http://www.pina.cz

    Zatím jsem došel k tomu, že si nainstaluji nejnovější počeštěný WP. Pořídím si nějaký WP Theme builder a pokusím se vytvořit novou podobu blogu. Až potud si myslím, že to zvládnu. Jenom netuším, jak to potom bude s importem databáze s články, komentáři a kategoriemi. Pravděpodobně bude stejně potřeba provést kompletní upgrade WP na hlavní doméně, abych dostal “aktuální” verzi databáze pro import do nové verze blogu. Je to tak? Nebo se dá naimportovat přímo bez upgradu?
    Předpokládám, že databázové položky se přiřadí správně a posledním krokem bude hledání pluginů. Je to tak?

    Ještě jednou díky za rady a za pomoc.

    #27807

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Já bych asi radši upgradoval postupně po verzích. Obsah DB se převede automaticky s každou verzí, no a šablonu stačí nahrát. Žádný import do “nové” verze se konat nemusí, pouze nasadíš nově splácanou šablonu a poohlédneš se po pluginech :)

    Zbytečné exporty / importy jsou časově náročnější jak pro server, tak pro správce :)

    #27810

    Novotny71
    Participant

    Díky, tento postup bude asi nejjednodušší.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti