přechod z Wedos na Savana hosting

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress přechod z Wedos na Savana hosting

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lubos237 a poslední změna je stará 9 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20482

    Lubos237
    Participant

    Web http://www.vysokorychlostni-zeleznice.cz mi funguje na WP už 2 roky. Na začátku mi administrátoři Wedosu WP nainstalovali omylem 2x a mně se tam teď zdvojují některé soubory (velikost webu 881 MB a velikost databází 29 MB). Stále mám verzi WP 3.4 a mám obavy upgradovat, aby se mi to nerozsypalo a fungovalo to.

    Chystám se přejít s webhostingem od Wedosu na Savanu. Jak to nejlépe udělat? Stáhnout si komplet obsah složky www přes FTP + vyexportovat databázi a pak obě nahrát na nový hosting? Nebo nainstalovat do nového hostingu nejnovější verzi WP 4.0 a potom tam překopírovat wp_content a wp_config? Případně pomůže mi někdo za malou úplatu s vyřešením mého problému, abych měl WP řádně nainstalovaný na novém hostingu bez duplicit a fungovaly i pluginy? Už jsem na webu ztrávil spoustu času, má hodně čtenářů a nerad bych něco zmastil. Díky moc!

    #20485

    podo
    Participant

    Zdravíčko, pekná téma, akože vlaky.
    Čo sa migrovania týka, tak nato sú celkom fajn pluginy.

    Osobne mam rad XCloner alebo Duplicator plugin.

    Princíp je v podstate taký, že si vytvoríš backup /.zip/, stiahneš ho do svojho počítača, vyrobíš na novom hostingu databázu, “prehodíš výhybku” tvojej domény na IP adresu tvojho nového hostingu a pokúsiš sa o import z tvojho kompu /tvojadomena/XCloner.php/ . Súdiac podľa tvojho WP asi tak 10 minút roboty.

    #20490

    Lubos237
    Participant

    Já mám nainstalovaný plugin BackWPup. Dívám se, že je tam možnost udělat manuálně zálohu v zip do podadresáře wp-content/uploads/ . Jaký je rozdíl u toho XCloneru? Co je lepší?

    #20491

    podo
    Participant

    To je to iste. Podstata je v tom, ze urobis backup a ten backup nainstalujes na novom hostingu. Ak to nevyjde tak sa nic nedeje, lebo len budes hladat novy sposob ako to migrovat.

    Co sa BackWPup tyka, tak ten nepoznam, avsak XCloner, ti spolu s tvojebackup.zip doda aj instalacne php subory pre jednoduchy RESTORE “XCloner.php”, cize navidujes do tvojadomena/XCloner.php zadas udaje novej databazy a bum je to.
    Potom vymazes XCloner.php z hostingu kvoli bezpecnosti.

    #20492

    podo
    Participant

    Sorry este som zabudol. Ano, aj Xcloner ti urobi zalohu do podadresaru, ktorú potom cez ftp alebo hostingove rozhranie stiahnes do pocitaca, resp. XCloner ti da tu moznost urobit uz priamo vo wp-admine.

    https://www.dropbox.com/s/ljr9ghfkxs40png/xcloner.jpg?dl=0

    #20498

    Lubos237
    Participant

    tak už nevím. :( Zkusil jsem ten XCloner a taky hlásí chybu při záloze souborů, tak jako mi to hlásil i BackWPup. Vždy to zvládne jen zálohovat databázi a potom to hlásí:
    There was an error retrieving the JSON data from the server, try again or contact the developers!

    Details: parsererror — SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data

    JSON url: admin-ajax.php?action=json_return&option=com_cloner&lines=21484&task=refresh&backup=backup_2014-09-26_12-58_www.vysokorychlostni-zeleznice.cz-sql-nodrop.tar&excl_manual=

    Response body: There appears to be an unauthorized attempt from this site to access your database located at http://www.vysokorychlostni-zeleznice.cz. The attempt has been halted.

    Jinak dnes je zvláštní den, začali se mi ve velkém do komentářů pod články dobývat spamy.

    #20501

    podo
    Participant

    Podla mna to tvoj stary hosting nezvlada, hlavne teda limity na php

    https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=vWEmVNb3J8mc-wbLu4HYBw&gws_rd=ssl#q=%22parsererror+%E2%80%94+SyntaxError%3A+JSON.parse%3A+unexpected+character+at+line+1+column+1+of+the+JSON+data%22

    avsak moze to byt nieco ine, kazdopadne utekat prec odtial….

    Popros tvoj hosting nech ti to zbackupuju, lebo asi len oni maju “právo” to urobiť.

    #20504

    Lubos237
    Participant

    Zabalili mi to na zákaznické podpoře Wedosu. Zítra to zkusím stáhnout, rozbalit a nainstalovat na nový hosting.
    Ale stejně mi kdosi radil, pokud mám s WP takové problémy a zdvojené některé soubory, že si mám WP radši nainsatlovat znovu. Ze současné verze udělat export obsahu (nevím co tím myslel) a ručně naházet všechny příspěvky.

    #20578

    Lubos237
    Participant

    Na novém webhostingu jsem do databáze nahrál tabulky ze starého hostingu, nainstaloval nový WP 4.0 cz, ale na zkušební webové stránce http://www.lubos237.savana-hosting.cz/ je pouze bílá stránka. Původní prezentace jela na starší verzi WP. Může to být tím?

    #20774

    Lubos237
    Participant

    web http://www.vysokorychlostni-zeleznice.cz už mi běží na novém webhostigu kompletně přeinstalovaný.

    Jak jsem postupoval, abych se zbavil problémů se starou vadnou instalací WP (návod pro jiné):
    1. ze starého WP jsem provedl “export” přes záložku Nástroje (kompletní obsah) ve formátu XML (nenatahají se ze staré instalace WP žádné chyby)
    2. vyexportují se příspěvky, stránky, komentáře a uživatelé,
    3. zkopírování tabulek anket wp_poll ze staré SQL databáze
    4. nově založená databáze SQL
    5. nová instalace WP v cz verzi
    6. po základním nastavení WP (název stránky, e-mail, propojení s databázi) instalace pluginu WordPress Importer (nezbytný pro import obsahu), dále jsem přes “Nástroje” provedl “import/ wordpress” obsahu, dokonce se to zeptalo, zda to má stáhnout i obrázky (to se však nepodařilo)
    7. import tabulek anket wp_poll do nové SQL databáze
    8. nové nainstalování pluginů + jejich nastavení
    9. nahrání obrázků do knihovny médii ve WP a přiřazení k jednotlivým stránkám a příspěvkům
    10. po 3 týdnech vše funguje a lépe než na staré verzi :)

    Co se mi zatím nepodařilo je nastavení zkráceného výpisu příspěvků v rubrice http://www.vysokorychlostni-zeleznice.cz/category/novinky/ což na starém WP běželo při stejném nastavení jaksi “automaticky”.

    Hodně zdaru všem ostatním!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti