Práva

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1947

    halouzka
    Participant

    Nevite proc mi nejde zobrazit robots.txt, pise mi to, ze nemam prava pro pristup?

    Forbidden

    You don’t have permission to access /robots.txt on this server.

    #12359

    admin
    Keymaster
    Web

    Je to podivné, ale u WordPressu myslím ani soubor robots.txt ve fyzické podobě neexistuje a je generován automaticky, pokud si ho vyhledávače vyžádají. Jaký používáte hosting? Obraťte se s tímto problémem raději na poskytovatele hostingu, protože s tím asi nic nevyřešíme. Pokud tam soubor je, tak byste k němu měl mít přístup. A pokud nemáte, tak je problém někde na serveru a vyřešit to musí podpora hostingu.

    #12360

    Lukenzi
    Participant

    Viděl bych to na zmršené práva u souborů, na většině hostingů je webFTP tedy webové rozhraní pro přístup k souborům na serveru a v tomto webovém rozhraní bývá také možnost resetovat oprávnění ke všem souborům na hostingu. Zkuste jej použít většinou to tento problém vyřeší (tento reset může být i někde v administraci hostingu, zkuste hledat).

    Samozřejmě ale nejrychlejší bude kontaktovat podporu jak napsal admin.

    admin: WP si sice soubor robots.txt generuje automaticky, ale díky pravidlům v htaccess souboru má vždy přednost soubor na serveru pokud existuje, pokud jej tedy vytvořím bude se zobrazovat můj vytvořený a nikoliv ten generovaný WordPressem. A pokud jsou chybně nastavena práva pro čtení u souborů na serveru dostane uživatel chybu 403 – tedy tento případ.

    #12361

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Díky, to jsem nevěděl. Ale obecně by tam tedy u standardní instalace WordPressu neměl soubor robots.txt ve fyzické podobě vůbec být? Mám trochu podezření, jestli to nesouvisí s podobným vláknem o malwaru

    #12362

    Lukenzi
    Participant

    U výchozí instalace tento soubor není, ale WP při requestu na “robots.txt” tento soubor vygeneruje a zobrazí jej (můžeš si to vyzkoušet zadáním wp-blog.cz/?robots=1 – dostaneš výchozí generovaný robots pokud zadáš URL k fyzicky existujícímu souboru wp-blog.cz/robots.txt – dostaneš skutečný soubor robots)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti