Poraďte plugin pro nastavení uživatelských práv

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Poraďte plugin pro nastavení uživatelských práv

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1036

    zabza
    Participant

    Zdravím, poraďte prosím někdo plugin, který by uměl nastavit práva pro vkládání a čtení příspěvků. Nějak nenacházím nic, co by umělo v jednom vše co potřebuji.
    Konkrétně mi jde o to, že potřebuji vytvořit dvě kategorie uživatelů, dejme tomu A a B. Pak potřebuji kategorie pro příspěvky, kde bude kategorie přístupná pro všechny i neregistrované a pak kategorie A a B. Ty mohou vidět jen registrovaní, ale do A mohou psát jen registrovaní uživatelé A a do B uživatele B.
    Na zobrazování jsem pluginy našel, ale na povolení psaní, aby tam pak nebyl konflikt pluginů mi to nějak nevychází.
    Díky za každou radu.

    #8640

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobné dotazy se tu již řešily, prohlédněte si související témata podle štítku oprávnění uživatelů, kde najdete i další tipy na pluginy.

    Jaký plugin jste nakonec použil pro omezení zobrazování příspěvků na webu? Jakým způsobem máte definované skupiny uživatelů? Pomocí nějakého pluginu nebo vlastní funkcí? Nebo používáte stávající skupiny uživatelů WordPressu?

    Podle mě by bylo asi nejlepší začít pluginem pro omezení psaní příspěvků do vybraných rubrik a poté s jeho pomocí definovat další podmínky v šabloně pro jejich zobrazování. To umožňuje např. plugin Role Scoper (komplexní a složité nastavení mnoha dalších funkcí) či Restrict Categories (umí pouze omezovat přístup uživatelů k rubrikám, výrazně jednodušší). Něco podobného umí i plugin Allow Categories, ale ten se mi nějak nelíbil. Ani nevím proč, šlo jen o pocit…

    Horší to podle mě bude s omezením přístupu pro uživatele na webu, respektive žádný plugin vyzkoušený nemám (a proto se i výše ptám, jak to máte vyřešeno). Nebude to muset být částečně ošetřeno přímo v šabloně? Uživatelé ze skupin A a B mohou vidět příspěvky z rubrik A i B. Takže uvidí nejen samotné příspěvky, ale i jejich výpis? Takže neregistrovaní uvidí jenom jejich nadpis nebo je neuvidí vůbec? A máte ošetřené jejich zobrazování v RSS a různých výpisech (štítků, výsledků vyhledávání, atd)? Pluginy to podle mě spíše řeší nastavením omezení ke konkrétnímu příspěvku. Ale uvidíme, dejte vědět a zkusíme to nějak domyslet…

    #23007

    admin
    Keymaster
    Web

    Dalším z pluginů pro omezení publikace na určitou rubriku je např. Restrict Author Posting.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti