Pořadník stránek

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23646

    jiritucek
    Participant

    Dobrý den,

    Již nějakou domu si lámu hlavou, jak mám odstranit z šablony webu pořadník stránek. Jedná se o web skutecnosti.cz

    Potřeboval bych poradit, jak z hlavní stránky vymažu pořádník stránek (previous 1 2 3 256 next).

    V těch ostatních stránkách jako napžíklad v rubrikách či ve vyhledávači bych si ho chtěl nechat ale pouze s tlačítkami next previous resp. další předchozí…

    Předem mockrát děkuji za radu!

    #23648

    jiritucek
    Participant

    Tak už mi s tím jeden moc šikovný pan pomohl. Napsal mi k tomu toto, tak to sem vložím, ať mají ostatní návod.

    Chvíli jsem po tom pátral, až mi vyšel soubor
    wp-content/themes/fastnews-light/library/templates/template-pagination.php,
    který všechna stránkování zařizuje funkcí paginate_links(). Pro odstranění
    hlavní stránky by stačilo přidat tam podmínku is_index() || is_home() a
    poupravit parametry funkce paginate_links().

    Udělal jsem to, i když tak prozaické to nebylo, protože šablona je tvořena
    jedním souborem, který si “vtahuje” další do sebe. Kdyby s tím něco bylo,
    napište

    #23650

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Trochu to upřesním, když jste to sem publikoval:

    Šablona nevyużívá výhod souborů jako archive, single ap. ale všechno řeší podmínkami, čímž tyto podmínky přestávají fungovat. Zadal jsem pro zobrazení stránkování podmínku na absolutní url $url===''

    #23758

    admin
    Keymaster
    Web

    @sjimanocna: Na webu se objevil problém, kdy přestalo stránkování kompletně fungovat, našel jsem v souboru template-pagination.php následující úpravy (v souvislosti s řešením jiného problému):

    1) Doplněné parametry pro funkci paginate_links():

    'before_page_number'=>'<span style="display:none;">',
    'after_page_number'=>'</span>'

    To má asi sloužit ke skrytí stránkovacích čísel?

    2) Podmínka pro zobrazování stránkování:

    $actual_link = 'http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].$_SERVER['PHP_SELF'];
    if(!strpos($actual_link,'index.php')){
    ... Zobrazení stránkování ...
    }

    Nevím proč takto složitě, ale mělo to patrně sloužit pro skrytí stránkování na úvodní stránce?

    Jsou tam ještě nějaké další úpravy, kterých jsem si třeba nevšiml? Uvědomujete si, že jste zasáhl přímo do zdrojových kódů šablony, která může být za pár týdnů aktualizována a všechny úpravy budou zcela ztraceny? Nenašel by se nějaký vhodnější způsob? Pojďme vymyslet něco na základě odvozené šablony…

    #23787

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Už jsem pro tyto stránky něco dřív dělal, tak jsem v rychlosti něco sesmolil a nahrál :)

    Takhle bych asi navrhnul do hlavičky vložit styl pro skrytí čísel a stránkování (s podmínkou na hlavní stránku), ale jsem spíše na pluginy než šablony…

    #23812

    admin
    Keymaster
    Web

    Než něco narychlo sesmolit, tak je snad lepší nedělat nic :-) Soubory šablony, která může být aktualizována, se prostě v žádném případě neupravují. NIKDY.

    ad 1) Bohužel jsem nenašel žádný vhodný hook pro úpravu argumentů funkce paginate_links(), což mě trochu překvapilo, ale stačí použít jednoduché CSS, které lze zadat přímo do nastavení šablony v menu Vzhled – Theme Options – záložka “Custom CSS”:

    ul.page-numbers a, ul.page-numbers span { display:none; }
    ul.page-numbers a.next, ul.page-numbers a.prev { display:block; }

    Možná jde použít i něco šikovnějšího, ale nápady se zrovna nějak nehrnou :-) Asi by šlo také vytvořit odvozenou šablonu a zkopírovat soubor template-pagination.php s upravenými parametry.

    ad 2) @sjiamnocna: Moc nechápu tu podmínku? $_SERVER['PHP_SELF'] bude vždy obsahovat stejnou hodnotu (minimálně /index.php), takže ta podmínka nebude nikdy splněna (nerespektuje strukturu trvalých odkazů)? Nebo mi něco uniká?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.