Po aktualizaci a nahrání zálohy na ftp se špatně zobrazuje tinyMCE

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Po aktualizaci a nahrání zálohy na ftp se špatně zobrazuje tinyMCE

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #939

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,snad si vzpomínáte jak jsme na foru řešili špatné odsazení tlačítek u komentářů formátovaných pomocí pluginy tinyMCE,ted jsem aktualizoval wordpress a znovu nahrál zálohovaný css soubor a tlačítka zůstaly jako před umístěním vašeho kodu.Pro jistotu jsem promazal všechny cache a cookies,nic.

    Dále bych se vás chtěl zeptat jak nastavit aby se šablona nechtěla aktualizovat a jestli existuje plugin pro zálohování složky s wp na serveru.Děkuji vám.

    #8119

    neteyescz
    Participant
    #8120

    neteyescz
    Participant

    Ještě bych se chtěl zeptat proč když dám v šabloně twentyten obrázek,tak je ihned orámování černým rámem viz:neteyes.cz záhlaví.A jak prodloužit čáru menu.

    #8121

    Lukenzi
    Participant

    problém s TinyMCE je ten, že jsi starší kód, který tento problém řešil, vložil do sekce “print” tedy jen pro tisk a ne pro zobrazení. Jednoduše celý ten blok css kodu pro tlačítka vlož až za poslední znak “}”.

    Zamezení aktualizace je snadné, celou složku se vzhledem přejmenuj na nějaký jiný název a už se aktualizovat nebude.

    Pro zálohu používám BackUpWordPress. Zalohuje komplet celý WordPress do zip souborů, a ukládá je přehledně odlišené podle datumu zálohy na serveru (zabezpečeno přes htaccess). Na wedosu funguje naprosto bez problémů.

    Co se týče černého orámování zrovna používám chrome a nic nevidím takže tuším že zas problém s IE… na konec css souboru přidej

    img{

    border:none!important;

    }

    Mělo by to stačit…

    S čárou menu nevím co myslíš.

    #8122

    Lukenzi
    Participant

    Asi už někomu možná příjdu trošku jako těžce paranoidní, ale neodpustím si to :D

    Pokud někdo používá plugin pro zálohování BackWPup měl by vědět že momentálně obsahuje dvě bezpečnostní chyby označené jako “Vysoce kritické”. Takže radši bych použil ten výše uvedený (jsou víceméně stejné, akurát ten mnou uvedený žádnou chybu neobsahuje, tedy o které se ví…)

    #8123

    admin
    Keymaster
    Web

    To je docela chyták s tou sekcí pro tisk na konci souboru style.css :-) Vypadá to jako by se to dalo přidat na další řádek, ale správně je to až nakonec, člověk se může lehce přehlédnout…

    neteyes: Jen jsem nepochopil, jak to, že to dříve šlo? Poprvé to bylo v původní verzi WordPressu vloženo správně a až v nové verzi jsi to pak znovu vložil špatně? Píšeš, že jsi nahrával zálohovaný soubor se styly, takže by se nemělo nic změnit?

    Kromě přejmenování složky je také možné aktualizace pro plugin/šablonu vypnout pomocí pluginu, např. Plugins update blocker vypadá vcelku dobře a je možné si zákaz definovat pro vybrané pluginy. Pro šablony existuje podobný plugin Disable WordPress Theme Updates, ale ten zruší upozorňování na aktualizace u všech šablon. A pokud jde o výchozí šablonu Twenty Ten, tak bych spíše zvážil vytvoření vlastní odvozené šablony (aneb child theme), aby ti aktualizace nevadily a mohl jsi je využívat. Stejně bude u šablony Twenty Ten k aktualizacím docházet během aktualizace WordPressu (i když ve verzi 3.2 to bude možná nakonec odděleno). Každopádně celá problematika zákazu aktualizací je zajímavá, použít se dají filtry pre_site_transient_update_themes a pre_site_transient_update_plugins (či site_transient_update_plugins), zatím jsem to ještě podrobněji nezkoumal (1 a 2). Je to námět na samostatný článek, ale přejmenování adresáře je asi nejjednodušší a nejrychlejší…

    Pro zálohování existuje mnoho různých pluginů, liší se zejména tím, zda zálohují databázi a/nebo FTP, ukládají na aktuální server, umožňují stažení rovnou do počítače či odesílají na jiný server (FTP, cloud). Existuje i průběžná synchronizace (VaultPress – placené, drahé a moc dobré) a automatické zálohování. Obecně platí “čím lepší plugin, tím je dražší”. Zkouším teď několik pluginů a uvidíme, kdo se stane favoritem :-)

    Secunia je dobrým zdrojem informací o děravých pluginech i WordPressu, jeden z těch dvou kritických problémů už byl u BackWPup patrně opraven. Nebo používáš nějaký jiný web s bezpečnostní tematikou? Každopádně díky za tip na plugin, Lukenzi, osobně hledám něco, co umí data ještě odesílat automaticky na nějaký jiný server, což vypadá, že tento plugin neumí? Říkejme tomu paranoia na druhou :-)

    Jinak žádné černé orámování nevidím a čáru menu také nechápu…

    #8124

    Lukenzi
    Participant

    No posílání na jiný server ten plugin neumí, to je docela škoda taky mně to už napadlo (mít vše na jednom serveru i když zabezpečené není zrovna 100% řešení), přeposíláni na mejl můžem vyloučit hned, to lze jen u relativně malých souborů takže zbývá jen buď jiný plugin (to se mi zrovna nechce, protože tenhle je velice jednoduchý a spolehlivý, krom toho o takovém nevím) nebo mě napadla ještě možnost “udělej si sám” – využít třeba cron a posílat již vytvořené zálohy přes FTP opět automaticky jinam (buď jako plugin nebo pouze nějaký script na serveru) ale ještě jsem to neměl čas zrealizovat, je to jen takový nápad do budoucna.

    Co se týče informací, dřív jsem navštěvoval http://www.wpsecure.net tam jsou nejnovější chyby popsané velice přehledně a docela rychle reagují na opravy. Jenže tento web stejně informace čerpá z secunie takže teď už rovnou chodím tam, další kde se dají nalézt nějaké informace je http://www.autosectools.com ale naopak z tohoto webu zase přebírá informace opět secunia takže to nemá smysl něco hledat jinde.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti