Plugin/editor na psaní článků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Plugin/editor na psaní článků

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Nika a poslední změna je stará 9 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21558

    danim
    Participant

    Hezký večer všem,
    píšu články v klasickém WordPressovém editoru. Jenže když v něm chci zakomponovat i obrázky (mít obrázek, pod ním text atd.), tak se mi vždy vše rozhází. Článek mi trvá napsat třeba půl hodiny, ale další dvě hodiny upravuji obrázky a text. Má otázka tedy zní: Je nějaký editor (plugin) či něco podobného, kde se dají psát články s obrázky bez problému, jako např. ve Wordu? Zkoušel jsem i z Wordu vložit článek do WordPressu, ale zase se celý rozházel…

    Děkuji za odpověď

    #21568

    admin
    Keymaster
    Web

    Většinou to funguje bez větších problémů, ale záleží také na několika faktorech:

    1) Jakou používáte šablonu? Zkoušel jste to také s nějakou výchozí šablonou, např. Twenty Fifteen? Některá šablony mohou špatně pracovat s výchozími třídami (nebo je ignorovat).

    2) Záleží na složitosti připravovaného článku. Obvykle stačí napsat text, vložit obrázky a zarovnat je (doleva, doprava) a text pak bude automaticky obtékat. Problém ale opět může způsobit šablona, pokud má třeba nějaké chybné nastavení pro stylování vizuálního editoru. Je možné nějaký příspěvek někde vidět?

    Pokud máte příspěvky ve Wordu, tak je můžete zkusit publikovat rovnou z Wordu, myslím, že to jde pomocí protokolu XML-RPC, ale těžko říci, jak to bude nakonec vypadat :-)

    #21588

    Nika
    Participant

    Dobrý den,

    nevím kam svůj dotaz zařadit, tak se předem omlouvám danimu, že se tu tak trošku vetřu. ;)

    Jsem teprve začátečník, proto se omlouvám, jestli můj dotaz bude stupidní či hloupý.

    Používám šablonu Blox, můj problém se týká editoru příspévků či editoru stránek. Nevím co jsem kde podělala, ale z ničeho nic mi zmizela funkce na zvětšení textu (odstavec, h1, h2 apod.), úprava barvy textu… Poradíte mi prosím co s tím? Docela to potřebuji, teď se bez toho moc nepohnu a v HTML se prozatím moc hrabat nechci.

    Předem děkuji za radu.

    S pozdravem Nika

    #21589

    admin
    Keymaster
    Web

    Nika: Takže tam máte pouze jednu řadu ikonek pro formátování obsahu vizuálního editoru? Poslední ikonka v první řadě se nazývá “Rozšířené možnosti” a musí být zapnutá, aby se zobrazovala druhá řada ikonek.

    #21590

    Nika
    Participant

    Děkuji, myslela jsem si to, že to bude jen drobnost, pro mne v tuto chvíli ještě velká věc. Uf, ještě jednou děkuji moc. Mohu pokračovat dál, ale musím to trošku rozdýchat, připadám si teď hloupě. :D

    Přeji hezký zbytek dne. Nika :)

    #21592

    admin
    Keymaster
    Web

    Nika: Stane se :-) A rozhodně nejste první, je to poměrně častý dotaz. Většinou ale uživatelé po instalaci WordPressu vůbec nepřijdou na to, že tam druhá řada ikonek vůbec je…

    #21593

    Nika
    Participant

    Kdysi dříve jsem dělala stránky, ale přes jiný systém, tenhle je pro mne nový a učím se. A vždycky se budu učit, protože jsem pouhý samouk, nicméně mne to baví a časem bych to ráda dotáhla daleko. ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti