Plugin Locations

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Roman a poslední změna je stará 3 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25213

    Roman
    Participant

    Ahoj,
    vybral jsem si plugin locations pro jeho jednoduchost. Potřebuji na několika stránkách pouze vypisovat adresy podle skupiny zařazení.
    Na lokální instalaci mi funguje výborně.
    Na ostré instalaci jsem narazil na problém: v administraci vidím text v pořádku, v databázi taky, ale při zobrazení webu je text v Latin1, zbytek webu v UTF-8.
    Setkali jste se někdy s tímto chováním?
    Děkuji.
    Roman

    #25214

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o tento plugin Locations?

    Jaký používáte hosting? Nemůže to být šablonou? Zkoušel jste tam aktivovat výchozí šablonu Twenty Fifteen? Je možné to někde vidět?

    #25216

    Roman
    Participant

    odkaz zde: http://www.zemek.net/test/ šablona je bez úprav ve výchozím stavu. hosting používáme vlastní, několik instalací wordpressu už nám na něm bezproblémově běží.

    doplnění:
    nevšiml jsem si prvního dotazu, ano jde o tento plugin.

    #25218

    admin
    Keymaster
    Web

    A ta značka tam byla přidána ručně až na webu nebo byla nějak importována z localhostu?

    #25220

    Roman
    Participant

    Pokud máte na mysli značkou adresu, která je teď na webu vidět, tak tu jsem přidal z administrace ručně. instalátor pluginu žádně ukázkové data nezavádí. import dat jsem taky zkusil a dopadlo to stejně.

    #25230

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, přesně tak jsem to myslel :-)

    Pokud jste kontroloval databázi (kódování tabulek a připojení k databázovému serveru) a soubory šablony máte také utf-8, tak mě bohužel už nic moc nenapadá… Pokud pošlete přihlašovací údaje, tak se na to mohu zkusit podívat… Zkusím to ještě na locahostu, ale spíše to vypadá na nějaký problém pluginu s konkrétním serverem, těžko říci…

    #25232

    Roman
    Participant

    databáze i tabulky jsou utf8_general_ci, WP je taky utf8, ale všiml jsem si ještě, že funkční řešení localhostu mám na utf8mb4.
    přihlášení jsem poslal z wordpressu. Děkuji.

    #25233

    Roman
    Participant

    možná mi pomůže i poradit podobný plugin, který by uměl vypsat data pomocí shortcode podle kategorie. jde o výpis poštovních adres, zobrazení mapy a navigace bylo navíc.

    #25235

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím žádné přístupy bohužel nedorazily… Ale koukám, že tam už asi zkoušíte nějaký jiný plugin :-)

    #25236

    Roman
    Participant

    tentokrát zasláno z mailu. zatím nezkouším, pouze jsem to “sprostě” vrazil ručně do stránky :( .. na webu se špatně hledají klíčová slova adresář, contact list apod. s kombinací wordpress plugin, takže na nic lepšího jsem zatím nenarazil.

    #25237

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak už to vidím :-)

    Na serveru máte starší verzi PHP 5.2.6 (na localhostu patrně mnohem novější).

    A plugin Locations používá pro zkrácený zápis (shortcode) funkci build_location_html(), která používá (např. zde) PHP funkci htmlentities(). A pro tuto funkci se musí u starších verzí PHP uvádět i parametr encoding jinak bude defaultně ISO-8859-1.

    Takže co s tím? Možnosti jsou asi dvě:

    1) Aktualizovat PHP na serveru, což bych asi doporučil. Potom to začne bez problémů fungovat.

    2) Musíte upravit všechny výskyty funkce htmlentities() v pluginu a nahradit je.

    $html .= '<h3>' . htmlentities($title) . '</h3>';

    změnit na

    $html .= '<h3>' . htmlentities($title, ENT_QUOTES, "UTF-8") . '</h3>';

    Jakmile ale vyjde nová verze pluginu, tak to budete muset udělat zase znovu. Takže možná raději upozornit autora pluginu, aby to opravil přímo…

    Na webu máte také starší verzi WP, která by se měla aktualizovat, následně budou i databázové tabulky převedeny do kódování utf8mb4 (ale to jen na vysvětlení, není to žádný aktuální problém).

    A protože mi nepřišel žádný automatický email s přihlašovacími údaji, tak tam možná bude i nějaký problém s odesíláním emailů prostřednictvím PHP.

    #25238

    Roman
    Participant

    Tomu říkám diagnostika.. Pochopil jsem a moc děkuji. uznávám PHP mám starší, kvůli jiným věcem v řešení jak s nimi dále naložit, ale souvislost mě nenapadla.

    odeslání mailu může být taky problém mezi mou židlí a klávesnicí, protože tato funkce je na tomot PHP hodně využívaná a funguje bezproblému :) ..
    ještě jednou moc děkuji.
    Roman

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.