Plugin České služby: Popis produktů v XML feedu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Plugin České služby: Popis produktů v XML feedu

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 4 roky, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38065

    alica
    Participant

    Dobrý deň, dá sa v plugine české služby pre Heureka.sk nastaviť description v XML feede pre každý produkt ručne? aby mi to neťahalo automaticky z textu na webe, ale si to ručne nahodím. je to možné?

    ďakujem Alica

    #38067

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím to funguje tak, že si feed bere popis z pole “Stručný obsah příspěvku” a pokud tam nic není, tak si bere klasický obsah. Pokud by to nestačilo, tak by to šlo asi doplnit/rozšířit o nějaké políčko, případně pokud už něco používáte (např. uživatelské pole)?

    #38077

    alica
    Participant

    1.
    ďakujem za odpoveď. Mám tam popis, no mám jednotlivé vety oddelené separatorom (fusion builder) a tým mi to ťahá len po ten separator – čiže iba prvý riadok, blokuje mi to.
    s tým užívateľským poľom tomu nerozumiem, ako mám doplniť o užívateľské pole, kde?

    Esenciálny olej Frangipani Absolue Nadirah

    2.
    ešte mám otázku ohľadne PRODUCTNAME – stále mi do xml feedu ťahá názov, ktorý mám uvedený na mojej stránke, aj keď napíšem iný konkrétne pre každý výrobok zvlášť v nastavení. a v xml feede v časti productname – sú vidieť aj vlastnosti. to sa bude takto zobrazovať aj na Heureke.sk v časti názov (robím to 1-vý krát, takže neviem ako sa to tam zobrazuje, čo tam ťahá názov)? čo robím zle?

    #38078

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, koukám na ten odkazovaný produkt:

    – Takže informace z pole “Stručný obsah příspěvku” do XML posílat chcete, jen se tam neposílá správně (celé)? Jak vypadá takový vložený “separator”? Je to nějaký zkrácený zápis (shortcode) nebo něco podobného? To by se mělo odesílat i tak bez problémů, někde tam asi bude jen nějaká chybka.

    – Další možností je posílat tam obsah celého příspěvku, což asi také nechcete (moc dlouhé) a zatím plugin upřednostňuje pole “Stručný obsah příspěvku”?

    – A poslední možností je, že si budete někde (uživatelské pole nebo vlastnost produktu) vytvářet nějaký speciální popis pro XML feedy, který bude jiný než obsah na webu i “Stručný obsah příspěvku” a na feed ho budeme muset napojit. Nebo tam doplníme nějaké nové políčko určené přímo pro popisek. Nevím, co by bylo pro uživatele obecně nejvhodnější. Máme na to dokonce i nedořešenou issue :-)

    A ještě k názvu:

    – Používáte nejnovější verzi pluginu 0.6-alpha z Githubu (stáhnout)?

    – V menu WooCommerce – Nastavení – České služby – XML feed je sekce “Nastavení názvů a parametrů”, co tam máte nastaveného pro “Název produktů” a “Název variant”? Pokud nic, tak se bere nastavený PRODUCTNAME u jednotlivých produktů a pokud tam není, tak se bere název produktu + vlastnosti. U každého produktu je také záložka “České služby” a tam by se měly zobrazovat konkrétní informace o názvu a můžete kliknout i na odkaz pro zkušební XML konkrétního produktu, kde uvidíte, co se do XML feedu odesílá.

    #38081

    alica
    Participant

    Dobrý deň,

    ďakujem za odpoveď a informácie.

    áno, neposiela mi tam ten text celý, len časť, po ten separator – je to shortcode
    ten separator vyzerá asi takto:

    [fusion_separator style_type="solid" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" sep_color="" top_margin="" bottom_margin="20" border_size="" icon="" icon_circle="" icon_circle_color="" width="500" alignment="left"][/fusion_separator]
    
    [fusion_text columns="" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id=""]

    a vo feede to vyzerá takto:

    <DESCRIPTION>
    Názov: Esenciálny olej Frangipani Absolue (Plumeria Alba) &nbsp;
    </DESCRIPTION>

    &nbsp; – toto tam nepatrí, toto je ten bloknutý separator

    celý obsah tam nechcem, lebo je veľmi dlhý

    no a čo sa týka názvu
    mám stiahnutý najnovší alpha 0.6, sťahovala som ho nanovo, lebo som mala nejaký starý a nevyhadzovalo mi to žiadny feed, iba jedno slovo eshop – myslím.

    v nastavení feedu (woo) tam v časti názov a varianty nemám nič.

    v nastavení u produktu v časti české služby mám na jednom výrobku napísané:
    Presný název: Aroma prívesok srdce strom života aromaterapia
    no vo feede vidím na riadku PRODUCTNAME toto:
    Aroma prívesok lotos zlatý na lávové kamene aromaterapia Zlatý Nerezová oceľ 316L

    čož je názov čo mám na webovej stránke v eshope a na konci sú vlastnosti. toto sa bude zobrazovať v heureke pri názve?
    neviem či som tie nastavenia pochopila správne.

    ďakujem

    Alica

    #38082

    alica
    Participant

    Keď som odoslala správu nezobrazuje sa tam ten znak separatora, ktorý vidím vo feede, to čo mi blokuje

    v tejto časti správy sa to nezobrazilo
    – toto tam nepatrí, toto je ten bloknutý separator ( &nbsp;) – toto sa mi zobrazuje za názvom prvého riadku, ostatné riadky pod separatorom už neťahá do feedu

    #38091

    admin
    Keymaster
    Web

    Špatně se to řeší, když to nevidím u konkrétního produktu, ale zkusím to popsat na příkladě výše odkazovaného produktu, zobrazený název na webu “Esenciálny olej Frangipani Absolue Nadirah”.

    Když si zobrazíte konkrétní XML tohoto variantního produktu, tedy URL https://www.aromasperky.sk/?feed=heureka&pid=3304, tak je zřejmé, že:

    PRODUCTNAME máte nastavený na “Nadirah Esenciálny olej Frangipani Absolue” (Nadirah je přesunuto na začátek názvu).
    – Dále se v názvu zobrazuje ještě “10 ml”, takže celý PRODUCTNAME (pouze pro tuto variantu) je “Nadirah Esenciálny olej Frangipani Absolue 10 ml”, pak tam jsou další varianty “Nadirah Esenciálny olej Frangipani Absolue 1 ml”, atd. Podle mě je všechno v pořádku?
    – Pokud byste chtěla mít na konci vynechanou část “10 ml” (nevím proč, všechny varianty by se pak jmenovaly stejně), tak musíte jít do nastavení, tedy https://www.aromasperky.sk/wp-admin/admin.php?page=wc-settings&tab=ceske-sluzby&section=xml-feed, kde do políčka “Název variant” doplníte {PRODUCTNAME} | {KATEGORIE} | {NAZEV} {VLASVAR}, čímž změníte původní hodnotu {PRODUCTNAME} {VLASVAR} | {KATEGORIE} | {NAZEV} {VLASVAR} (odeberete tak vlastnosti z názvu).

    Můžeme se podívat i na nějaký další příklad, ale napište sem URL konkrétního produktu ať ho můžeme prozkoumat.

    Problém s useknutým DESCRIPTION tam vidím, možná to bude nějaká chybka pluginu České služby, nevím, potřeboval bych to vyzkoušet. Zkoušela jste v nastavení XML zapnout políčko “Aktivovat shortcodes”? Nevím jistě, možná by to pomohlo…

    #38100

    alica
    Participant

    Dobrý deň,

    zaškrtla som shortcode a už mi to zobrazuje celý popis, super ďakujem

    teraz k tomu PRODUCTNAME.

    na tomto feede:
    https://www.aromasperky.sk/?feed=zbozi&pid=3211

    mám v nastavení produktu tento názov v časti české služby PRODUCTNAME:
    Aroma prívesok srdce strom života aromaterapia

    no vo feede sa aj tak zobrazuje ten čo mám na stránke, vôbec to neprispôsobilo ten názov

    teraZ posielam feed s frangipani, čo sme si písali. keď som zaškrtla shortcode a zobrazila feed, tak sa mi síce popis upravil, no názov sa mi prispôsobil názvu na stránke a nie tomu čo mám napísané v PRODUCTNAME. Tých 10ml mi tam nevadí, to je v poriadku.

    https://www.aromasperky.sk/?feed=zbozi&pid=3304

    ďakujem

    Alica

    #38108

    admin
    Keymaster
    Web

    Se zkrácenými zápisy je to zajímavé, ještě to budu muset otestovat, mělo by to fungovat bez problémů, plugin České služby používá WordPress funkci strip_shortcodes().

    Pokud jde o PRODUCTNAME, mohl bych se na to podívat přímo v administraci (kontakt)? Potřeboval bych mít přehled a vidět, co tam je konkrétně nastavené a jak to vypadá, takhle přes fórum se to dost špatně řeší… Možná jste narazila na nějaký bug a bylo by potřeba ho opravit.

    #38120

    alica
    Participant

    Dobrý deň,

    napíšte mi prosím mailovú adresu, kam vám napíšem prihlasovacie do wordpressu.

    #38129

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za přístupy, konečně jsem to snad dořešil:

    1) Problém s oříznutým popisem je způsoben konkrétními shrortcody.

    – Úvodní věta “Názov: Esenciálny olej Frangipani Absolue (Plumeria Alba)” se bez problémů zobrazí.

    – Další shortcode je následně správně odfiltrován: [fusion_separator style_type="solid" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" sep_color="" top_margin="" bottom_margin="20" border_size="" icon="" icon_circle="" icon_circle_color="" width="500" alignment="left"][/fusion_separator]

    – Problém pak ale nastane, že další věty z popisu jsou uvnitř shortcode, který má být odfiltrován:

    [fusion_text columns="" column_min_width="" column_spacing="" rule_style="default" rule_size="" rule_color="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id=""]
    Vôňa: jemná, opojná, sladká, kvetinová s ovocnými tónmi
    [/fusion_text]

    – A protože filtrování shortcodů je kompletní, tak neosekne pouze samotné shortcody, ale i text, který je obsažen uvnitř. To by šlo teoreticky ošetřit (např. pomocí funkce), ale nevím, jestli to tam chci přidávat, protože lze případně použít druhá varianta, tedy aktivace shortcodů, která je sice spouští, ale následně oseká všechen HTML obsah, takže dojde vlastně ke stejnému výsledku.

    – Osobně bych spíše doporučil zjednodušit používání shortcodů v políčku pro stručný popis, protože první věta, která tam shortcode nemá se bez problémů zobrazí, takže by fusion_text nepotřebovaly asi ani ty další a bohatě by stačilo vložit fusion_separator.

    2) Problém s PRODUCTNAME

    – Projevuje se pouze pro feed Zboží.cz, což je ale nakonec dané dané tím, že není nastavení pro tento feed aktivováno. V menu WooCommerce – Nastavení – České služby – záložka XML feed máte zaškrtnuto “Aktivovat feed” pouze pro Heureka.cz, takže upravuje vše pouze v tomto feedu. Pokud chcete používat i Zboží.cz, tak si ho musíte také aktivovat a zobrazí se příslušná políčka na vyplnění (název, kategorie, atd). Liší se to proto, že různé feedy mají např. různá pravidla pro zapisování názvů…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti