Plugin České služby

Zvolené téma obsahuje celkem 25 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  martin48 a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 26)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31928

    servisTL
    Participant

    Používám plugin České služby, za což autorovi moc děkuji. Chtěl jsem se zeptat, když se jedná o produkt externí/provizní, tak se nezobrazuje ve feedu. Je nějaká možnost jak toho docílit, aby se zobrazoval a případně jak? Děkuji za reakce.

    #31943

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, zatím jsem to nepotřeboval a ani nikdo další to nechtěl :-)

    Teoreticky by mohlo stačit v tomto souboru změnit řádky

    } elseif ( $produkt->is_type( 'simple' ) ) {

    na

    } elseif ( $produkt->is_type( 'simple' ) || $produkt->is_type( 'external' ) ) {

    Pokud to vyzkoušíte a bude to fungovat, tak dejte prosím vědět, doplním to přímo do pluginu…

    #32059

    servisTL
    Participant

    Funguje, děkuji Vám moc! To je přesně to co jsem potřeboval! :-)

    #32065

    martin48
    Participant

    Dobrý večer, můžete mi prosím popsat postup jak v pluginu česke služby 0.6 nastavím políčko Manufacturer (brand). Ať udělám cokoliv, tak se mi u heuréky zobrazují pouze políčka: productname, product, categorytext a u zboží.cz productname a categorztext.

    Předem děkuji za vysvětlení

    #32066

    admin
    Keymaster
    Web

    @martin48: Jak to chcete nastavit? Používáte nějaký speciální plugin? Nebo kde máte výrobce uvedeného (uloženého) pro každý produkt.

    #32068

    martin48
    Participant

    Dobrý den,
    používam plugin Woogle https://woogleshopping.com/
    pokusil jsem se vložit do vaších políček _woogle_brand ale bez odezvy

    Při vloženi _woogle_brand do políčka podpory výrobců se mi ukáže u každého produktu _woogle_brand

    S pozdravy,

    Ondřej

    #32069

    martin48
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #32071

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, přesně tak by to mělo fungovat, mělo by stačit zadat _woogle_brand. Používáte nejnovější verzi 0.6-alpha? Pokud se místo doplněné hodnoty zobrazuje všude pouze _woogle_brand, tak nebylo rozpoznáno, že jde o postmeta, což je sice podivné, ale mohl by to být nějaký bug (testovaly se zejména různé taxonomie)…

    Aha, tak už to asi vidím :-( Patrně nejsou podporované postmeta, která začínají podtržítkem (viz kód funkce ceske_sluzby_xml_ziskat_dostupna_postmeta()). Dotaz byl převzat z WordPressu z formuláře pro uživatelská pole, kde se tyto postmeta také nezobrazují. Vyzkouším to… Další možný problém může být také v tom, že používáte plugin Woogle jen velmi krátce (několik dní) a byl aktivován až po pluginu České služby. Potom jsou postmeta uložená jako transient ceske_sluzby_dostupna_postmeta, který má trvanlivost týden (můžete ho zkusit z databáze smazat, vytvoří se pak znovu s aktuálními údaji). Každopádně jsem to evidentně nedomyslel a bude to potřeba dořešit :-(

    #32072

    martin48
    Participant

    Dobrý den,
    Ano používám verzi 0.6-alpha. Ten woogle plugin používám asi měsíc, ale je pravdou že váš plugin mám nainstalovaný už přes rok, kdysi jsem ho používal, potom jsem ho deaktivoval a asi před týdnem jsem ho znovu aktivoval a teď jsem si nahrál tu 0.6 verzi.

    Ty transient jsem smazal ale furt to ukazuje _woogle_brand.

    Tak snad to vyřešíte

    #32134

    martin48
    Participant

    Dobrý den,

    Chtěl jsem se zeptat jestli to řešíte, nebo si mám raději nainstalovat yith_product_brand?

    Děkuji za odpověd

    #32193

    lordmagik
    Participant

    Zdravím, hodily by se nějaké exporty objednávek do různých systémů, konkrétně mně zajímá teď Česká pošta a Pohoda, ale lidé toho chtějí více. Taky mám pár repositářů
    na https://github.com/jdrda ,tak bych s tím třeba i pomohl, ale Váš plugin neznám. Má to uvnitř už nějakou podporu exportu objednávek na nějaké abstraktní úrovni nebo tam není žádná příprava?

    #32200

    admin
    Keymaster
    Web

    @martin48: Zatím jsem se k tomu bohužel nedostal, snad příští týden.

    @lordmagik: Bohužel žádná abstraktní příprava není :-( V současné chvíli připravuji export pro iDoklad, DPD a Uloženku (mám funkční skripty – je třeba z toho udělat obecný plugin + ideálně nějakou abstraktní třídu). Plugin zatím umí pouze exporty produktů (klasické XML feedy, např. pro Heureku a další), také to ale není generalizované (další doplňované feedy mě k tomu snad konečně trochu donutí). Jakoukoli pomoc uvítám, pokud máte nějaké nápady, tak sem s nimi :-)

    #32201

    lordmagik
    Participant

    OK, já to potřebuji docela promptně, tj. pokud nemáte žádné třídy, tak to napíšu načisto jako nový plugin (pokud nepůjde použít něco existujícího), kód nechám pod MIT na Githubu, a integraci pak nechám na Vás, budu se snažit to založit na univerzálnální třídě, která vezme všechny objednávky dle kritérií a bude se jenom lišit výstup, tímpádem to pak můžete jednoduše začlenit do svého pluginu, když to napíšete dobře, jako např. dát to tam composerem jako vendor knihovnu, tak se pak nemusíte starat o updaty, což si myslím, že by asi bylo pro Váš plugin stejně nejlepší, mít ho komponentně složený než to psát natvrdo jako all-in-one, protože se to pak bude hůř udržovat, a až se na to jednou vykašlete, tak už to pak nikdo nepřevezme a komunita bude pěkně nasr.. :D

    #32202

    admin
    Keymaster
    Web

    @lordmagik: Díky, dejte sem pak prosím i odkaz pro ostatní… Plánem je do budoucna naopak České služby spíše okleštit (a rozdělit do samostatných modulů), které si budou moci uživatelé aktivovat podle potřeby + odkazovat na další pluginy (i na Githubu), které by měly jít jedním kliknutím nainstalovat přímo z administrace. Ale zatím jsem se k tomu nedostal… Celý plugin vznikl dost narychlo, protože byl promptně potřeba a byl to slepenec různých skriptů, který se snažím alespoň postupně trochu vylepšovat a generalizovat :-)

    #32211

    admin
    Keymaster
    Web

    @martin48: Napadl mě jeden jednoduchý hack, můžete zkusit upravit soubor includes/class-ceske-sluzby-xml.php, řádek 596 (konkrétně zde). Místo:

    if ( in_array( $data, $dostupna_postmeta ) ) {

    doplníte toto:

    if ( in_array( $data, $dostupna_postmeta ) || substr( $data, 0, 1 ) == '_' ) {

    Dejte prosím vědět, zda to pomohlo, abych to mohl doplnit přímo do pluginu…

    #32217

    maxilevne
    Participant

    Dobrý den, stáhl jsem si plugin České služby, bohužel nejde mi nějak nainstalovat, poradí někdo jak na to , díky, nyní požíváme plugin Barnone.cz – Heureka XML feed (Single) ale heuréka nám píše : (bohužel se nám nepodařilo správně naimportovat Vaše data z adresy http://www.maxilevne.cz/feed/heureka/
    Všechny vaše produkty budou skryté, dokud chybu neopravíte.)díky za radu..

    #32218

    admin
    Keymaster
    Web

    @maxilevne: Jak přesně nejde plugin České služby nainstalovat? Nainstalujete plugin, aktivujete, menu WooCommerce – Nastavení – České služby, tam můžete nastavit vše potřebné. Co na tom nefunguje?

    Který plugin je teď na feedu aktivní? Může být aktivní pouze jeden nebo bude patrně docházet ke konfliktu.

    #32219

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    Dobrý den,
    už se mi to podařilo rozhýbat, čili nainstalovat i aktivovat, ale zdá se mi, že to háže stejnou chybu, jako u toho pluginu co před tím…tak nevím čím by to mohlo být… díky

    Na konci feedu je toto:

    <!--
     Performance optimized by W3 Total Cache. Learn more: https://www.w3-edge.com/products/
    
    Page Caching using disk: enhanced
    
     Served from: www.maxilevne.cz @ 2017-04-17 19:28:04 by W3 Total Cache 
    -->

    Problém bude patrně způsoben pluginem W3 Total Cache, zkuste feed vyjmout z cachování.

    #32243

    martin48
    Participant

    Dobrý den, feed na zboží.cz jsem tedy vyřešil s pomocí yith_product_brand. Teď bych se rád dostal na glami.cz tam zase požadují barvy {pa_barva} ja ale nevím jak to nastavit v pluginu. Můžete mi prosím poradit jak to nakonfigurovat v pluginu aby se mi v heurece feedu zobrazovalo vše co doposud + pa_barva.

    Když vložím do názvu variant {MANUFACTURER} {NAZEV} {pa_barva} tak se mi to zobrazí na jednom řádku v productname. No a pokud vložím to same {MANUFACTURER} {NAZEV} {pa_barva} do názvu produktů, tak se nestane nic.

    #32244

    martin48
    Participant
    This reply has been marked as private.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 26)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti