Platební brány, placení za článek

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Platební brány, placení za článek

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19944

    mKlaris
    Participant

    Zdravím,
    snažím se přijít na způsob jak zpoplatnit články. Před tím, než se návštěvníkovi zobrazí obsah bude si jej muset zaplatit. Online platbou, platbou kartou, atd.. – takže nějaký snadný způsob v CZK (paypal mi nepřišel moc vhodný).

    Takže jsem zvolila cestu woocommerce s pluginem WooCommerce Pay Per Post. Potřebovala bych k tomu tedy nějakou českou platební bránu. Našla jsem tento plugin – woocommerce-gopay-payment-gateway jenže ten je nefunkční a nikdo se nejspíše neobtěžuje s aktualizací.

    Takže mám 2 dotazy:
    Máte nějaké zkušenosti s placením článků v CZK?

    Máte někdo zkušenosti s přidáváním platební brány do wordpressu?

    Případně rady jak to vyřešit. Předem děkuji :)

    #19945

    admin
    Keymaster
    Web

    Placení za články je dost odvážný počin :-) Zkušenosti s tím nemám, ale občas někde něco zaslechnu a přečtu a řekl bych, že to není moc úspěšné. Ale důležitý je určitě zejména samotný obsah…

    Nejdříve je třeba zvolit řešení, tedy např. zmiňovaná kombinace eshopového pluginu WooCommerce a WooCommerce Pay Per Post. Pokud jsem to dobře pochopil, tak to funguje tak, že je vlastně každý příspěvek jakýmsi produktem, který lze samostatně zakoupit. Často se používají řešení, kde si uživatel zaplatí členství (jednorázově nebo každý měsíc) a následně může číst všechny články. Pro tyto účely slouží např. pluginy Paid Memberships Pro či s2Member. Dále existují i pluginy, kde si uživatelé zakoupí “věrnostní body” a potom mohou číst články (a body se odčítají) a přitom i body sbírat za určité aktivity (komentáře). Podobné téma jsme řešili např. zde.

    Teprve poté následuje implementace vhodné platební brány. Pluginy většinou podporují PayPal a nějaké zahraniční zprostředkovatele. Plugin WooCommerce GoPay Payment Gateway byl nedávno aktualizován a řekl bych, že by mohl být funkční? Na internetu (i tady na fóru) pak najdete odkazy na placené integrace, zejména pro WooCommerce jich existuje docela dost. Nejčastěji se asi používají GoPay či PayU, ale možné je téměř všechno. Pluginy většinou umožňují doplnění vlastní platební brány, ale integrace už není jednoduchá a budete si ji muset naprogramovat nebo zaplatit. Nějaké zkušenosti s přidáváním platební brány do WordPressu také mám a napojit jde skoro všechno…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti