Písmo štítků (možná i widgetů)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Písmo štítků (možná i widgetů)

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vendulka a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24858

    Vendulka
    Participant
    Web

    Ahoj a dobrý den,
    začala jsem používat štítky a narazila na potíž s písmem. Vím, že ve widgetech je písmo nějak dáno (asi šablonou?), má nějakou barvu, styl apod. Stejně tak vím, že velikost písma u štítků se mění dle počtu příspěvků v daném tématu. Na písmo widgetů jsem si zvykla a smířila se s ním, ačkoliv nadšená z něj nejsem. Ale pro štítky je to vyloženě nepraktický propadák.
    Jak, případně kde, lze upravovat písmo? Klidně natvrdo pro všechny widgety, tedy včetně štítků. Jde mi o to, že je šedé (potřebovala bych jej změnit na černé) a velmi malé – uživatelé mého webu mají často obtíže s očima, takže je to problém.
    Plus u štítků bych potřebovala změnit výchozí velikost – pak ať jsou klidně obrovské u rubrik s větším počtem příspěvků, ale výchozí je nyní moc prťavé a ještě má hloupou barvu.
    Nepodařilo se mi to najít nikde v nastavení, html taky není kam dát (pokud je, tak jsem to nenašla), takže asi budu muset do šablony, jen nemám tušení, kam vlézt a co hledat.
    Poradíte mi, prosím?

    #24868

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    V takových případech je potřeba najít vlastnosti font-size, color a font-face v CSS souboru. Můžete sem dát nějaký odkaz na váš web, kde to bude vidět?

    #24872

    Vendulka
    Participant
    Web

    Dávám odkaz na slovenskou subdoménu – protože tam běží překlady a je většinou uzamčena, užívám ji jako zkušební pro každý nový plugin, nastavení apod. Štítky jsou tam vidět ve widgetech. Upřímně celkově mi vadí fakt, že barva widgetů je taková, jaká je a u nového pluginu newsletters je to vyloženě katastrofa. Toto nastavení je vidět na originálních českých stránkách.

    Odkaz na slovenskou subdoménu, kde jsou vidět ty štítky (na českou jsem je kvůli vzhledu ani nedala): http://zivot-s-rs.cz/zivot-s-sm/

    A ukázka české verze, kde je ve widgetech vidět zobrazení nového pluginu (“Zůstaňte v obraze”): http://zivot-s-rs.cz/

    #24873

    sjiamnocna
    Participant
    Web
    #right-sidebar aside li a, #right-sidebar aside div a{
    ...
    color:black;
    font-family:sans-serif;
    font-size:140%; 
    ...
    }

    font-family
    color
    font-size

    snad vám to pomůže :)

    #24874

    Vendulka
    Participant
    Web

    Moc děkuji, vyštrachám to v CSS a přepíšu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti