Patička

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1603

    petrvybiral
    Participant

    Dobrý den, mám šablonu Twenty Eleven 1.3 a WordPress 3.3.2 a potřebuji v patičce jiný text i odkaz místo původního – Používáme WordPress (v češtině). Nevíte prosím jak to udělat? Asi jsem natvrdlý, ale druhý den to hledám. Díky moc.

    #11349

    Lukenzi
    Participant

    wp-content/themes/twentyeleven/footer.php

    řádek 27

    #11350

    petrvybiral
    Participant

    Díky, ale tam už jsem byl. Mám originální počeštěnou šablonu a ať napíšu co napíšu, pořád je tam to původní – Používáme WordPress (v češtině) a odkaz na český WordPress.

    #11351

    admin
    Keymaster
    Web

    Opravdu by to tam mělo být (řádek 27):

    <a href="<?php echo esc_url( __( 'http://wordpress.org/', 'twentyeleven' ) ); ?>" title="<?php esc_attr_e( 'Semantic Personal Publishing Platform', 'twentyeleven' ); ?>" rel="generator"><?php printf( __( 'Proudly powered by %s', 'twentyeleven' ), 'WordPress' ); ?></a>

    Je to v anglickém originále, text “Používáme WordPress (v češtině)” je součástí překladu, který můžete také modifikovat (např. pomocí programu Poedit či fitru gettext).

    #11352

    petrvybiral
    Participant

    Na řádku 27 nahradím tento text – Proudly powered by %s – vlastním textem a stále mám v patičce – Používáme WordPress (v češtině) – stisknu pro jistotu ještě F5, pro nové načtení stránky a původní text je zde pořád.

    #11353

    admin
    Keymaster
    Web

    To není možné, teď jsem to zkoušel… Nepoužíváte třeba nějaký cachovací plugin? Zkoušel jste to v jiném prohlížeči? Jinak můžete celý ten řádek nahradit vlastním textem (respektive odkazem), protože celý ten kód je vlastně jen jeden odkaz… Pokud se stále nedaří, pošlete prosím přihlašovací údaje (administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #11354

    petrvybiral
    Participant

    Tak budu asi za hlupáka. Teď to funguje. Stejné místo jsem opravdu několikrát přepsal a nešlo to. Omlouvám se, sypu si popel na hlavu a děkuji.

    #11355

    admin
    Keymaster
    Web

    To se prostě někdy stává :-) Protože však brzy vyjde nová verze šablony Twenty Eleven 1.4 a provedené změny nebudou při automatické aktualizaci zachovány, tak doporučujeme spíše založit vlastní odvozenou šablonu a využít filtr gettext (příklad).

    #11356

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě doplním povedený (a jednoduchý) plugin Quick Localization, který umožňuje využití filtru gettext i uživatelům, kteří nechtějí zasahovat do souborů šablon (a měnit tak zdrojový kód).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti