Omylem jsem aktualizoval na verzi 3.1 a rozbil mi to českou administraci

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Omylem jsem aktualizoval na verzi 3.1 a rozbil mi to českou administraci

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #892

    petrmacek
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    aktualizoval jsem systém na verzi 3.1 a bohužel mi to rozbilo administraci, pravděpdobně jelikož 3.1 není ještě česky a všechyn popisky tak v systému chybí.

    Jak mohu přejít zpět na předchozí verzi, s podporou češtiny?

    Děkuji,

    Petr Macek

    #7951

    admin
    Keymaster
    Web

    Po aktualizaci by mělo být anglicky pouze několik drobných částí administrace. Pokud se do angličtiny přeplo všechno, tak bude problém patrně někde jinde…

    – Zkuste se podívat, zda je v adresáři wp-content/languages soubor “cs_CZ.mo”.

    – Podívejte se do souboru wp-config.php, zda je tam správně nastavená čeština.

    – Zkuste deaktivovat všechny pluginy.

    Pokud nic z toho nepomůže, tak budeme pátrat dále, zkuste popsat nějaké podrobnost (jakým způsobem jste aktualizoval, atd). Určitě bych se ale nevracel zpětna starší verzi WordPressu. Teoreticky by to mělo jít, ale prakticky pro to není důvod a některé pluginy s tím třeba nemusí počítat…

    #7952

    petrmacek
    Participant
    Web

    Možná popíšu situaci, jak vznikla. Původně jsem nainstalovat anglickou verzi WP a abych do ní dostal češtinu, tak jsem použil plugin “Localize WordPress”, kde jsem nastavil cs_CZ kód jazyka a země a administrace a většina systémových položek v UI se přeložila do češtiny, tedy takto jsem nastavil češtinu.

    Poté jsem nainstaloval novou verzi 3.1 a v administraci mi zmizela veškerá čeština. Dnes jsem změnil kód jazyka a země v pluginu Localize WordPress na en_US a administrace je nyní vidět, ale anglicky.

    Otázka je, jak nejlépe vrátit češtinu do WP, i bez pluginu Localize WordPress, který pravděpodobně pro 3.1 není pro češtinu aktualizován :(.

    #7953

    Lukenzi
    Participant

    Otázka je, jak nejlépe vrátit češtinu do WP, i bez pluginu Localize WordPress, který pravděpodobně pro 3.1 není pro češtinu aktualizován :(.

    Plugin smaž, a do složky “wp-content/languages” nakopíruj cs_CZ soubory z poslední české verze wordpressu. Pak v souboru “wp-config.php” nastav jazyk na cs_CZ a máš hotovo.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti