Odstranit zápatí u šablony Hotel

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Odstranit zápatí u šablony Hotel

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23975

    quez
    Participant

    Dobrý den,

    Mám následující problém
    potřebuji odstranit dolní lištu v šabloně tj footer, u všech ostatních šablon které jsem předělával jsem to krásně našel v tom zdrojovým kodu, ale u té to jsem přečetl všechny soubory v šabloně a nemůžu to najít, když už to mám, název footer, smažu to, smaže i widgety, ta šablona(hotel) má nadřazenou šablonu(omega) Vyzkoušel jsem odstranit postupně části html pak je zas obnovit a stále to nejde, i ten text v té patičce nejde odstranit jen nějaká část: “by wordpress” tam furt zůstává.

    vydedukoval jsem podle tohoto příspěvku, by to mělo souviset s

    do_action( 'omega_before_footer' ); 
    do_action( 'omega_footer' ); 
    do_action( 'omega_after_footer' );

    ale už si fakt nejsem rady dále…
    díky za rady administrátore

    #23995

    quez
    Participant

    Už můžete toto téma uzavřít, díky jednomu Číňanovi a jeho návodu, jsem problém vyřešil, zde bych se nedočkal.

    #24003

    admin
    Keymaster
    Web

    @quez: Dočkal byste se, ale některé dotazy nejsou jednoduché a je třeba si šablonu stáhnout, vyzkoušet a najít řešení… Bohužel podobné ukřivděné odpovědi fóru (ani jeho uživatelům) vůbec nepomohou. Pokud bude mít někdo stejný problém, tak místo odpovědi najde jen zmínku o návodu, ale žádný odkaz ani vysvětlení :-(

    Šablona Hotel je opět odvozena ze základní šablony Omega a platí podobný postup jako zde.

    Šablona Hotel ani nemá svůj soubor footer.php, takže se musíme podívat přímo na Omegu, která obsahuje tuto důležitou část:

    do_action( 'omega_before_footer' ); 
    do_action( 'omega_footer' ); 
    do_action( 'omega_after_footer' );

    Musíme tedy najít funkce, které tyto definované akce využívají. K tomu používá šablona Omega soubor lib/functions/hooks.php, konkrétně je důležitá tato část:

    /* footer insert to the footer. */
    add_action( 'omega_footer', 'omega_footer_markup_open', 5 );
    add_action( 'omega_footer', 'omega_footer_insert' );
    add_action( 'omega_footer', 'omega_footer_markup_close', 15 );

    Funkce omega_footer_markup_open() a omega_footer_markup_close() pouze doplňují příslušné HTML, zatímco omega_footer_insert() se stará o samotný obsah zápatí. Pokud všechny tyto funkce odpojíme, tak by mělo celé zápatí zmizet. Opět ale budete muset použít ještě akci after_setup_theme s pozdější prioritou a kód můžete vložit třeba do pluginu Code Snippets:

    function hotel_separatista_odebrat_zapati() {
      remove_action( 'omega_footer', 'omega_footer_markup_open', 5 );
      remove_action( 'omega_footer', 'omega_footer_insert' );
      remove_action( 'omega_footer', 'omega_footer_markup_close', 15 );
    }
    add_action( 'after_setup_theme', 'hotel_separatista_odebrat_zapati', 11 );
    #24013

    quez
    Participant

    TOTO TÉMA JSEM NEZALOŽIL!! nechápu proč za mě zakládáte téma, psal jsem to do tématu které souviselo viz *VYPNUTÍ NADPISU U ŠABLONY SHOPPING* vy jste to smazal,

    odpověď jsem již nepotřeboval tak nechápu proč jste ji najednou napsal

    ps: kdyby někdo s návštěvníků napsal že chce vědět odpověď poslal bych mu odkaz,, viz:. http://siteber.com/how-to-remove-default-footer-from-omega/ ale nevěděl jsem jestli je to zde povolené posílat příspěvky na jiné stránky.

    #24020

    admin
    Keymaster
    Web

    @quez: Nic jsem nemazal ani nezakládal, pouze jsem dotaz oddělil z původního tématu, protože s ním souvisel pouze okrajově (přes šablonu Omega). Autora původního tématu totiž třeba vůbec nezajímá, že řešíte něco trochu jiného s jinou šablonou a jemu kvůli tomu chodí notifikační emaily.

    Odpověď byla ale stále potřeba, protože tam žádná nebyla. A teprve po víkendu jsem se k tomu dostal… Místní fórum funguje jako informační portál, takže to, že odpovím na nějaký dotaz neznamená, že chci pomoci pouze konkrétní osobě. Naopak, je mi zcela jedno, kdo se konkrétně ptá, ale chci to mít na fóru vyřešené, aby to případný další návštěvník našel (a nemusel se znovu ptát). A tento dotaz o zrušení zápatí u šablony Hotel nebude asi nikdo hledat v tématu o vypnutí nadpisu u šablony Shopping. Jasné?

    Relevantní odkazy se vkládat samozřejmě mohou, není to problém. Jen upozorním případné další čtenáře, aby odkazovaný návod raději nepoužívali, protože při další aktualizaci šablony Omega zapláčou (nebo to budou muset upravovat znovu). Pokud chcete odebrat zápatí, tak k tomu použijte spíše jednoduchou funkci, kterou jsem detailně popsal výše…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti