Odstranění náhledového obrázku z příspěvku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Odstranění náhledového obrázku z příspěvku

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31007

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    prozatím se učím s WP než se vrhnu na konečnou tvorbu webu a hledám vhodnou šablonu. Zkoušením jsem si nechala zatím nainstalovaných cca 10 šablon, které průběžně přehazuji a protože v každé šabloně mi něco chybí nebo vadí (a prozatím se nevyznám v úpravách HTML nebo CSS), tak se snažím vybrat tu s “menším zlem” :-) Nicméně téměř u všech se mi stává dost nepříjemná věc a to, že pokud zvolím u příspěvku náhledový obrázek, což je samozřejmě dobré pro hromadný výpis příspěvků na stránce, tak když otevřu příspěvek, bohužel ten samý náhledový obrázek se mi zobrazí i nahoře v příspěvku a to tak velký, že na text příspěvku se musí rolovat atd… A tento bych potřebovala právě z příspěvku nahoře zcela odstranit (zpravidla ho mám úmyslně navíc umístěn i někde níže v příspěvku jako miniaturu).

    Jsem si vědoma toho, že nejsem první kdo tento problém řeší, našla jsem nějaké návody v diskuzních forech, ale buď byly napsány tak, že jsem tomu přesně nerozuměla, nebo naopak, když jsem se pokusila v editoru css (v nastavení vzhled-editor) vložit doporučený kód, tak to nezafungovalo.

    Chtěla bych se zeptat – existuje pro to nějaký univerzální postup bez ohledu na to, jaká je právě aktivní šablona? Například úpravou nějakého kódu přímo v nějakém php souboru na webu? Nebo se musí u každé šablony postupovat jinak přes úpravu css?

    Pokud mám vytvořenou Child šablonu, tak je možné tam, do css vložit přímo nějaký kód, nebo tomu kódu musí něco předcházet (nějaké znění), aby byl účinný?
    Moc děkuji.

    #31008

    mirekk
    Participant
    Web

    Většina šablon se kterými jsem měl možnost se seznámit, měla v administraci volby možnosti jak velikosti náhledu, tak i jeho vypnutí. Ale je fakt, že jsem dosud používal a používám placené šablony. Zkuste projít nastavení vaší šablony, třeba najdete.
    A univerzální řešení? Asi těžko. Ale je velice jednoduché editací css souboru náhled zakázat vložením jediného řádku. Musíte jen najít kód pro náhledový obrázek a zakázat ho pomocí display: none;
    Kdybyste uvedla adresu webu, není problém poradit přesně na míru šablony.

    #31078

    JKovac
    Participant

    Jen doplním @mirekk

    Když jste již zmínila Child šablonu, tak je to lepší (ikdyž složitější) cesta. Ne úpravou CSS, ale úparavou přímo (v tomto případě) single.php a smazání části kódu tady než něco schovávat za display: none, protože i to schované vidí prohledávací roboti nebo v případě obrázků se stejně načítají.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti