Odkaz v menu na hlavní stránku (2 jazyky)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Odkaz v menu na hlavní stránku (2 jazyky)

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24277

    Hack
    Participant

    Dobrý den,
    chtěl bych vás poprosit o malou radu, pro profíky to bude hračka.
    Na webu používáme dva jazyky – CZ a DE, plugin qTranslate Plus
    Problém je s odkazem v menu na hlavní stránku, chtěli bysme nastavit když je nastavená česká verze aby odkaz odkazoval na CZ verzi hl. stránky (?lang=cz na konci) a když DE verze na německou (?lang=de na konci) Problém je že obě položky mají stejné číslo menu item 96.

    Poraďte prosím jak na to.
    Díky.

    #24317

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký plugin vlastně konkrétně používáte? Našel jsem pouze qTranslate X (aktuální verze 3.4.3). Tam by to mělo být poměrně jednoduché, na stránce Vzhled – Menu by měla být speciální záložka “Menu Switcher” (hezky je to vidět např. zde), která umí vložit do menu přepínač jazyků (Language Menu). Možnosti nastavení (a parametrů) u této položky pak naleznete zde.

    #24336

    Hack
    Participant

    Na webu máme asi 14dní qTranslate Plus, ovšem jak jsem si všimnul tak na internetu se po pár dnech po tomto pluginu slehla zem, stránky zmizely, i na webu WP už ani zmínka. Nicméně funguje dobře, jazyky přepíná taky celkem bez problémů i v menu.
    Jenom nevím jak udělat prosťe když je na webu nastavená německá verze, aby prvni odkaz v menu (hauptseite) odkazoval na hlavní stránku německé verze, a když je čeština(odkaz Hlavní stránka) tak aby to směřovalo na českou verzi hlavní stránky. Teď oba odkazy směřujou na českou verzi.

    Jak mě napadá, asi nebude možnost než to nějak ručne doprogramovat, poradíte prosím jak nato? Název webu pošlu do zpráv.

    #24347

    Hack
    Participant

    Potřebuju aby to bylo nejdéle do konce víkendu hotové.
    Zaplatím za to. Napište pokud máte zájem.

    #24350

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejdříve bych asi migroval z původního qTranslate Plus na odkazovaný qTranslate X, protože pokud plugin zmizel z oficiálního adresáře, tak to není dobré znamení a obsahuje patrně nějakou bezpečnostní chybu…

    Potom už je položka s přepínačem jazyků velmi jednoduchá, stačí ji vložit do menu (viz výše uvedené odkazy). Pokud si na to netroufáte, tak pošlete přístupy a udělejte si pro jistotu kompletní zálohu webu (FTP i databázi).

    #24378

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak tady z toho je zakázka :-)

    Není to nic složitého, ale stejně bych rozhodně doporučil nejdříve migrovat na jiný plugin, protože nechávat tam odstraněný plugin je cesta do pekel (poznáte při další aktualizaci)…

    #24388

    Hack
    Participant

    Problém je již vyřešen. Plugin určitě změním, během týdne na tom budu pracovat.
    Kdyby byly nějaké problémy tak se ozvu. Díky za pomoc.

    #24394

    admin
    Keymaster
    Web

    @hack: Díky za reakci! Muselo se to nějak doprogramovat nebo to bylo nějaké skryté nastavení pluginu? Pokud byste sem mohl vložit řešení, tak by se třeba někdy někomu mohlo také hodit…

    #24529

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak plugin qTranslate X také zmizel z oficiálního adresáře pluginů, ale vypadá to, že snad pouze dočasně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti