Obrázky v menu webu

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wlashack a poslední změna je stará 7 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28563

    wlashack
    Participant
    Web

    Zdravím,
    potřebuji poradit s tvorbou menu ve WP administraci (Vzhled – Menu). Potřebuji do menu přidat položku, která se v něm nebude zobrazovat jako text, ale obrázek (čili namísto textu Facebook bude ikonka). Standardně pro textové položky odkazující mimo můj web používám “Uživatelské odkazy”, kde ale políčko pro vložení obrázku není). Jde to nějak zaonačit? Docela nerad bych kvůli tomuhle instaloval nějaký další plugin a kodér nejsem.

    Díky.

    #28567

    Landsman
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    skvěle mi fungoval tento plugin, který rozšiřuje základní menu právě o obrázky: https://wordpress.org/plugins/menu-image/

    #28574

    wlashack
    Participant
    Web

    Moc díky, to je přesně co potřebuji. Doufal jsem, že to snad půjde i jednoduše přímo v administraci bez dalšího pluginu, ale asi ne, když ten plugin vznikl.

    #28575

    wlashack
    Participant
    Web

    Tak jsem ten plugin zkusil nainstalovat a úplně mi rozhodil menu. :) Jiný font, velikost i barva písma. Takže jsem to musel zase odinstalovat. Asi to nějak zasáhlo do definic stylů či co, nevím, nejsem kodér.

    #28579

    admin
    Keymaster
    Web

    Nebude to způsobeno jen nějakým nastavením pluginu nebo velikostí přiřazeného obrázku? Existují ještě další podobné pluginy, ale výše uvedený je asi nejlépe hodnocený. Podobný problém se tu řešil již několikrát, třeba tam najdete ještě něco zajímavého.

    #28587

    Landsman
    Participant
    Web

    Tak samozřejmě se taková úprava bez zásahu do stylů neobejde. Toto je jenom nástroj, né řešení.

    #28619

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec se ikonky ani implementovat nebudou a můžeme to uzavřít :-) Obecně má ale pravdu @Landsman, že podobné pluginy jen málokdy fungují v každé šabloně hned na první pokus. Autoři možná zkusí nějaké výchozí “Twenty” šablony, ale ostatní už je často nutné trochu přizpůsobit…

    S těmi ikonami jsem si to už rozmyslel, zkusil jsem v Photoshopu, jak to bude vypadat a ono by už to horní menu bylo přeplácané a nahuštěné. A tím, že tyhle ikony na webu jsou, jen ne tak na očích, to až tak nevadí a zavrhl jsem to jako blbý nápad. :)

    #28621

    wlashack
    Participant
    Web

    Jojo, nakonec jsem od ikonek upustil, protože to menu už pak je přeplácaně (nenapadlo mě to zkusit hned). Nicméně jsem se aspoň dozvěděl něco, co mi jako laikovi došlo, až když tu teď o tom píšete – o nutnosti sahat do stylů apod. Já si to vůbec nespojil, říkal jsem si — přidá se obrázek, to nemůže s ničím kolidovat. Dokonce jsem dlouho myslel, že ten obrázek půjde přidat přímo v administraci menu, že třeba do pole pro název položky menu napíšu nějaký HTML kód pro vložení obrázku a bude vyřešeno. Ale to nejspíš nejde, zkoušel jsem s tím laicky bastlit a nic. :)

    Díky všem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti