Nezorazuje se grafická podoba webu / problém s certifikátem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nezorazuje se grafická podoba webu / problém s certifikátem

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Hribek a poslední změna je stará 5 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35187

    Hribek
    Participant

    Zdravím,
    mám problém se zobrazováním webu. Koupil jsem doménu na Pipni.cz a k ní získal freehosting. Vytvořil jsem tabulku v databázi. Nahrál jsem wordpress do adresáře www přes FTP (Totalcommandrem), Atribut s právy ke složce jsem nastavil na hodnotu 775. Následně nainstaloval WP verzi 4.9.5

    Vše proběhlo OK a přišel i e-mail o úspěšné instalci.
    Bohužel, když zadám adresu webu jablkovyksaft.cz ukáže se pouze stránka bez grafické úpravy s odkazem “Přejít k obsahu webu” po potvrzení tohoto odkazu se dostanu k obsahu bohužel stále bez grafické úpravy. Po rozkliknutí jakéhokoliv odkazu na této stránce vyskočí stránka z hláškou “Tento web není bezpečný…” přes další možnosti se dostanu k hlášce “Název hostitele v certifikátu zabezpečení webu se liší od webu, který se snažíte navštívit.
    Kód chyby: DLG_FLAGS_SEC_CERT_CN_INVALID”
    a odkazu “Pokračovat na web (nedoporučeno)”. a po potvrzení se dostanu již na web, který se zobrází korektně.

    V administraci vypadá vše ok. Tento problém jsem zjistil až při otevření jinde než přes administraci.
    Vyzkoušel jsem vše i smazat a nainstalovat znovu, bohužel bez výsledku.
    Koukal jsem i do souboru .htacces ale v něm je pouze toto: ”
    # BEGIN WordPress

    # END WordPress” Na pipni mám ještě jeden web na WP a ten je bez problémů. Prosím můžete někdo poradit,kde dělám chybu popř. jestli je problém u poskytovatele (Pipni.cz)

    Děkuji moc za rady.

    #35188

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    problém je v tom, že máte neplatný HTTPS certifikát. WordPress máte nadefinovaný na adresu https://jablkovyksaft.cz, ale ten certifikát uvedenou url adresu nezná – viz uvedená hláška “Název hostitele v certifikátu zabezpečení webu se liší od webu, který se snažíte navštívit.”. Nevím kdo vám registraci k HTTPS dělal, ale udělal ji špatně. A s tím pak souvisí ten druhý problém s těmi CSS, pokud vy totiž “zaignorujete” tu chybu HTTPS, tak se dostanete na stránky http://jablkovyksaft.cz, ale ty css jsou na https://jablkovyksaft.cz/wp-content/themes/twentyseventeen/style.css. Prostě základ je vyřešit problém s certifikátem, tedy pokud chcete používat https připojení, což by jste dnes už ale měl.

    #35190

    Hribek
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji za rychlou a jasnou odpověď.
    Mám ještě jeden dotaz. Přesto, že nedoporučujete používat protokol HTTP, tak by to pro mě bylo nyní snadnější řešení, než řešit certifikát.
    Znamená to, že poskytovatel hostingu “Pipni” někde nastavil, že moje stránky používají HTTPS a potřebují tím certifikát anebo je to nějaké výchozí nastavení mého WordPressu?
    V administraci WordPressu jsem totiž našel pouze v nastavení možnost
    Úvodní stránka webu (URL) http://jablkovyksaft.cz
    Přepsal jsem https na http ale to už nepomohlo.
    Stačí mi tedy přesvědčit Pipni, aby HTTPS přepnuli na HTTP a po kompletní přeinstalaci WordPressu to bude už OK. A nebo s tím Pipni nemá nic společného a je to jenom nastavením WordPressu?

    Díky za odpověď

    #35191

    Hribek
    Participant

    Dobrý večer,
    tak jsem nakonec vyřešil problém s https přepisem wp_options. Konkrétně paramtrů u položek home a siteurl. Díky moc za pomoc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti