Nezobrazují se náhledy v galerii

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nezobrazují se náhledy v galerii

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  libor1 a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24028

    libor1
    Participant

    Prosím o pomoc. Po aktualizace (tuším na verzi 4.2) se mi nezobrazují v galeriích náhledy se kterými se dalo posunovat a měnit jejich pořadí. Zkoušel jsem vypnout pluginy, ale nepomohlo to. Na webu se fotky zobrazují, pouze v administraci ne :(

    #24029

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o klasické galerie z WordPressu nebo používáte nějaký plugin? Je možné to někde vidět? Pokud nepomohla deaktivace pluginů, tak by to ještě mohla způsobit šablona (zkuste na zkoušku aktivovat výchozí Twenty Fifteen). Nedošlo k přesunutí webu na jiný hosting (server)? Případně pošlete přístupy, protože podobné problémy se špatně odhadují.

    #24030

    libor1
    Participant

    Ano, jde o klasické galerie z WordPressu. V příloze zasílám printscreen. Dole se mi běžně předtím zobrazovaly náhledy fotek, které v galerii byly. Pokud aktivuji výchozí šablonu Twenty Fifteen nerozhodí se mi pak nastavení mé šablony až ji budu vracet? (vložené logo, barvy, text, atd.?). K přesunutí na jiný hosting nedošlo, jsem u Wedosu.

    Attachments:
    1. galerie.doc
    #24032

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, pokud aktivujete šablonu Twenty Fifteen, tak by nastavení současné šablony (včetně např. widgetů) mělo zůstat zachováno (ale nikdo to bohužel neslíbí na 100 %, takže raději udělejte zálohu).

    Podle screenshotu to ale nejsou klasické galerie, protože WordPress nemá žádné menu “Galleries”. Patrně používáte placenou šablonu Artemis, ale velmi starou verzi 1.7.1. Zkuste ji aktualizovat na nejnovější verzi 2.4, která by měla obsahovat i různé opravy, které budou s problémem patrně souviset:

    Fix gallery admin issue on WordPress 4.2
    Fix image order issue on WordPress 4.2
    #24034

    libor1
    Participant

    Ano mám šablonu Artemis a máte pravdu, díval jsem se a mám tam stále verzi 1.7.1. Ale aktualizace šablony se mi nikdy nezobrazily. V aktualizacích mám stále napsáno, že používám nejnovější dostupné verze šablon, ale jak píšete není to pravda. Je možné ji aktualizovat nějak manuálně?
    Moc děkuji za odpovědi.

    #24036

    libor1
    Participant

    Tak opraveno!
    Nakonec jsem se přihlásil k účtu, kde jsem šablonu zakoupil. Pak jsem ji znovu stáhl (už verzi 2.4.) a přihlásil se přes FTP k hostingu a přepsal všechny soubory v šabloně a jede to :) Nyní se mi už zobrazuje nová verze 2.4.

    Moc děkuji za pomoc :)

    #24037

    libor1
    Participant

    Tak jsem se radoval malinko předčasně :(
    Náhledy se sice zobrazují, ale nejde s nimi pohybovat a měnit jejich pozice (pořadí). Také nejde do galerie vložit další fotka tlačitkém nad galerií (Upload or Attach Images).
    Přisuzuji to však chybě šablony.
    I tak děkuji a budu čekat, zda to nějaká aktualizace neopraví.

    #24080

    admin
    Keymaster
    Web

    Placené šablony se musí hlídat a často také aktualizovat ručně. U ThemeForest, kde jste tuto šablonu patrně zakoupil, máte ale několik možností:

    1) V přehledu zakoupených šablon (Downloads) můžete u každé položky zaškrtnout políčko “Get notified by email if this item is updated”. A jakmile vyjde nová verze šablony, tak dostanete notifikační email.

    2) Dále můžete stáhnout a nainstalovat plugin Envato WordPress Toolkit. Po jeho aktivaci pak můžete placené šablony aktualizovat automaticky přímo z administrace webu a nemusíte je nahrávat ručně na FTP.

    A pokud jde o problém s obrázky, tak se to samo asi bohužel neopraví :-) Zkusil bych ale nejdříve opět deaktivovat všechny pluginy, třeba mají nějaký problém s novou verzí šablony. Potom se přihlašte pro jistotu v anonymním okně prohlížeče, abyste vyloučil vliv cachovaných skriptů. Dále můžete zkusit šablonu přeinstalovat, mohlo se stát, že byl při kopírování na FTP nějaký soubor poškozen. A pokud to stále nefunguje, tak určitě kontaktujte autory šablony a jejich podporu, aby se o problému dozvěděli a mohli ho začít řešit. Nezapomeňte, že jste si šablonu zakoupil a máte nárok na funkční produkt :-)

    #24095

    libor1
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji, vše vyzkouším.

    Ještě jednou díky za užitečné komentáře :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti