Neustále hackování webu

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  parek a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22488

    parek
    Participant
    Web

    Ahoj, určitě to tu již někdo řešil, ale nenašel jsem odpovídající článek, tak se omlouvám pokud píši duplicitní dotaz.

    Neustále mi někdo hackuje moje WP stránky. Když je stáhnu, prohledám na škodlivý kód a odmažu jej, tak po spuštění webu mi to zase do několika dnů hacknou znovu. Už mě to dost vadí a hledám nějaké radikálnější řešení. Používám nejnovější CZ WP a pluginy Wordfence Security a JetPack. Ostatní jsem již odmazal abych vyloučil jejich díru. Prosím jak správně začít s dovirováním webu a jeho zabezpečením? Případně co dalšího bych zde měl napsat aby bylo jasné jak na to. Zálohy co mám jsou bohužel již s virem.

    Díky

    Párek

    #22489

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin Wordfence Security občas také používám na odstranění virů, když to někdo potřebuje a většinou napadené soubory vyhledá spolehlivě. Kromě odstranění napadených souborů je však také potřeba zjistit příčinu (napoví i napadené soubory a vložený škodlivý kód). Dále je nutné zkontrolovat soubor wp-config.php, uživatele (zda se neobjevil nějaký nový administrátor) a změnit všechna hesla (FTP, databáze, administrace WordPressu). Potom už je v naprosté většině případů od útoků klid. Pokud se nepodaří, tak pošlete přihlašovací údaje, zkusím se na to podívat…

    #22490

    parek
    Participant
    Web

    Jednou se objevilo více uživ účtů, ale ty jsem smazal. Hesla jsem měnil ale taky mi to nepomohlo. Spíš mám obavu, že neúplně odviruji web a útočník opět získá přístup.

    FTP ůčet posílám na kontakt. Až mi obnoví webové služby, pošlu i do WP.

    Díky moc, jak mohu poslat nějakou odměnu?

    Párek

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti