Neprojevená změna obrázku

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2557

    Deniodus
    Participant

    Dobrý den, doufám, že se již někdo potkal s tímto problémem a dokáže poradit. na stránce http://www.fimoart.cz sem přidal fiktivní produkt roztahovák 4 u kterého je sleva a zobrazuje se tedy v rohu hvězdička SALE. A to je problém. tuto hvezdicku s nápisem jsem našel v šabloně v /images stáhl jsem jí přes FTP ve photoshopu předělal text na SLEVA a pres FTP nahrál zase zpět. Když koukám ted na FTP tak je vše v pořádku a je tam, ale na stránce se mi prostě nezobrazí. Vymazal sem historii prohlížeče a i lidem co to nikdy neotevírali se zobrazuje SALE. prosím neví někdo pomoci, jak toto změnit? prolezl sem vsechny slozky WP a nikde stejny soubor sale neni obrázek tedy… Děkuji

    #13754

    Michales
    Participant

    Jsi si jistý že když si ho nahrával na ftp ten upravený že jsi přepsal stávající? Protože na ftp máš stále ten starý, viz.: http://www.fimoart.cz/wp-content/themes/bellissima/images/sale.png

    #13755

    Deniodus
    Participant

    Já už nechápu nic. přes ten odkaz jak dáváš je normálně sale… a když najedu pres webFTP u wedosu na wp-content/themes/bellissima/images/ a otevru sale.png tak tam mam ten se sleva… Tak at mi nekdo povi kde je zakopanej pes kdyz ten soubor sale smazu tak stejne ho to ukazuje :D takze smazani souboru nepomuze prepsani taky ne :D on to toiz musi zobrazovat nekde z pameti wordpressu. pac kdyz smazu vetsinu obrazku z images tak stejne valej dal.

    #13756

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Doporučil bych nejdříve aktualizovat šablonu Bellissima na aktuální verzi 2.5, kde by mohly být některé problémy odstraněny. Což ale nebude tak jednoduché, protože koukám, že šablonu asi nemáte koupenou, ale staženou odtud.

    2) WordPress žádnou paměť nemá :-) Není spíše problém s webFTP? Zkuste to na FTP prohlédnout pomocí nějakého normálního programu. Ten obrázek odkazuje přesně na místo, které výše uvedl Michales. Ta URL zobrazuje samostatný obrázek, není tam žádný vliv WordPressu (či případného cachování), prostě se jen zobrazí obrázek, který tam opravdu fyzicky je. A v současné chvíli je tam “SALE”.

    #13757

    Deniodus
    Participant

    Děkuji za typ. Použitou verzí teplaty to nebude. Co se týče umístění souboru na FTP, tak kontroluji přes webftp a nyní projeto přes totalcommander a pod tímto umístěním je nový obrázek “sleva”. Takže už je to asi i na mě moc silná káva :) Ale každopádně změny obrázků (vymazání z FTP atd) se prostě neprojevují. Když obrázek smaži z tohoto umístění, tak se pod linkem od Michalese stejně zobrazí SALE.Je to jako by si to wordpress vubec nebral z FTP ale snad si ty soubory vymýšlel. Už je to na hlavu a asi to nevyřeším :) Ale díky za rady

    #13758

    Lukenzi
    Participant

    co tak soubor sale.png z FTP smazat, načíst stránku a ujistit se že obrázek “sale” zmizel. Pak nahrát nový obrázek “sleva” a znovu načíst stránku. Pokud tam bude stále “sale” tak prostě na FTP nahráváte jeden a ten samý obrázek, který jste dříve smazal.

    Je dobré se taky na obrázek v PC podívat přímo v nějakém prohlížeči obrázků a nevěřit náhledům v OS. Stalo se mi už mnohokrát, že i když jsem nějaký obrázek změnil, při otevření složky jsem v náhledu obrázku stále viděl původní obrázek i když byl ve skutečnosti změněný. Náhledy v OS jsou nějakou dobu v cache a při změně souboru se neaktualizují.

    Zkuste změnit název souboru (pak jej musíte upravit i v CSS souboru), pak vyloučíte jakýkoliv problém s cache.

    Asi to bude vypadat blbě, ale ujistěte se že nahráváte obrázek na správný FTP účet, případně že jej nahráváte do správné složky. Většinou tyto neskutečné záhady visí na stupidní chybě, kterou by jsme samozřejmě nikdy neudělali :)

    Taky jsem nedávno upravoval jeden soubor a strašně se divil, proč to v prohlížeči nefunguje… snad až po hodině jsem (a ještě náhodou) zjistil, že upravuji soubor ze špatné složky.

    Hlavně to chce klid, kafíčko a přiznat si že nikdo není neomylný :)

    #13759

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, Lukenzi!

    Deniodus: Na duchy tu nevěříme :-) Ještě to zkuste pořádně prověřit podle toho, co psal Lukenzi. Pokud přesáhne hranice zoufalství přípustné limity, tak pošlete přihlašovací údaje (FTP + administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat…

    #13760

    Deniodus
    Participant

    Tak děkuji za typ. Každopádně uvedu na pravou míru :D Věřím, že to bude nějaká blbost, ale zase uplny amater nejsem a většinu problému vyřeším, ale tohle prostě přesahuje rámec mejch možnosti :D Jsem si jisty ze nahravam soubor spravne upraveny. Nyní jsem ho smazal z FTP z wp-content/themes/bellissima/images/sale.png je odstraněn.. Ale na stránkách se stále zobrazuje a pod linkem výše také. Začínám se tím pomalu bavit :) Do správné složky snad nahrávám, ale začal sem si myslet, že je ještě někde treba v pluginu woocommerce. proto sem nechal celou slozku www na mem ftp prohledat a zadny podobny soubor to nenaslo mozna ze se jinak jmenuje ale prohlidl jsem vsechny obrazky ve vsech slozkach a nic podobneho tam neni :D Zaslu admin udaje pro prozkoumani. Díky jestli tohle nekdo vyresi. Tak má mou velikou poklonu :) Jo jeste jedna vec.. jenom tak pro zasmani. soubor sem jeste prejmenoval a nahral ho na stejne misto http://www.fimoart.cz/wp-content/themes/bellissima/images/sleva.png a kouknete co to udela :D on tam vlastne neni :D Dík

    #13761

    Deniodus
    Participant

    Jinak momentálně na adrese http://www.fimoart.cz/wp-content/themes/bellissima/images/sale.png nemá být žádný obrázek je smazán z FTP :D něco mezi nebem a zemí tuším :D

    #13762

    admin
    Keymaster
    Web

    Deniodus se přihlašoval na jiný hosting, který upravoval :-) Stane se, pokud máte více webů u Wedosu, tak jsou v přihlašovacích údajích jen ID, člověk se jednou splete a už se to s ním veze… Každopádně si dovolím ocitovat úžasnou emailovou odpověď:

    ooooooooooooooo muuuuuuuuuj boze… tak to je trapas. Tak to se omlouvám. ale nechápu to vzdy kdyz sem logoval na webFTP tak sem tam nechla predvyplnene udaje… a co se tyce toho proc to tam vlastne zustava a proc to nikdy neprovadelo zadny zmeny je vlastne ten ze sem to nahraval na jiny web. Divny je to ze na ten web sem nedaval nikdy bellisima theme. Ale asi jo. To snad není možný. Sem zvedavej kolik sem toho teda zmatlal, protoze sem vsecchno doposud upravoval na FTP co jsem posílal tedy na ten jiny web… No abych teda začal od začátku děkuju moc za pomoc a ted uz myslim ze to vyresim. Opravdu ještě jednou děkuji. byl sem mystifikován tím, že na obou FTP mám stejné soubory. Musím říct… sem hovado.

    #13763

    Lukenzi
    Participant

    Co dodat :D

    Každopádně bych si z toho vůbec nic nedělal mě se to stalo taky, a tyhle chyby jsou nejhorší právě z toho důvodu, že jsme pevně přesvědčeni o tom, že nikde žádnou chybu neděláme.

    Vždyť je to přece jen taková blbost…

    #13764

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesně, ať hodí kamenem ten, komu se něco podobného nestalo :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti