Nejdou nahrávat obrázky

Zvolené téma obsahuje celkem 34 odpovědí. Do diskuze (11 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  logik a poslední změna je stará 9 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 35)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2921

    deep_six
    Participant

    Dobrý den, po instalaci WordPressu se mi nepodařilo nahrát ani jeden obrázek.

    Verze wordpressu 3.5.1 , hosting Wedos.

    Při pokusu o nahrání obrázku nebo i template vyhodí hlášku, že Dočasný adresář neexistuje.

    Hledal jsem nějaké řešení, zkoušel jsem vytvořit složku tmp a session s právy 777, ale bez

    výsledku.

    Podle reakcí na internetu nejsem sám, kdo má podobný problém, bohužel jsem nikde nenašel řešení.

    Můžete mi prosím Vás poradit jak z toho ven?

    Díky

    #14799

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o čistou instalaci WordPressu nebo nějaký přechod z jiného hostingu?

    Zkusil jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Twelve?

    Pokud to ale nepomůže, tak prosím pošlete přihlašovací údaje (administrátor WordPressu + FTP) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat…

    #14800

    deep_six
    Participant

    Díky za odpověď, před chvilkou se mi podařilo najít odpověď, složku tmp bylo nutné vytvořit přímo v rootu ftp, já ji vytvářel až ve složce www.

    #14801

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, ale u Wedosu je složka tmp v rootu vždy defaultně vytvořena. Když se podívám na svůj hosting, tak tam mám v rootu adresáře www, session a tmp. Takže tam došlo k chybě ze strany hostingu a složka nebyla automaticky vytvořena? Nebo jste si ji smazal?

    #14802

    deep_six
    Participant

    Web jsem delší dobu nevyužíval, pak někde vznikla chyba a web nenajel, tak jsem smazal celou složku z FTP a tím to asi vzniklo, před nahráním nového WordPressu bylo FTP prázdné, takže tady vznikla chyba.

    Díky za odpověď, aspoň teď vím, kde problém vznikl.

    #14803

    admin
    Keymaster
    Web

    deep_six: Jasně, díky za info, třeba to ještě někomu pomůže. Docela štěstí, že jste na prázdném FTP vytvořil složku www, aby fungoval alespoň web v základní podobě…

    #14805

    V8HEMI
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    prosím vás, mám problém s vkládáním obrázků. Nahrávám je cestou: Gallery – Add gallery/images – vyberu si složku kam chci obrázky nahrát – a dám Start upload

    Fotky se nahrají, ale vyskočí nápis:

    An unexpected error occured. This is most likely due to a server misconfiguration. Check your PHP error log or ask your hosting provider for assistance.

    0 images were uploaded

    Fotky se nahrají, ale jsou moc velké, fotím zrcadlovkou tak mají velikou velikost. V nastavení Gallery – Other options mám nastaveno Automatically resize images after upload na ANO a What should images be resized to? na 800×600.

    Očekávám tedy že při nahrávání se obrázky automaticky zmenší na tuto velikost. Neděje se tak. Navíc, když v Manage galleries vyberu galerii, a v ní označím tyto nově nahrané velké fotky, chci změnit jejich velikost přes Resize images, ale nic se nestane. Tyto fotky se mi pak nezobrazují jako náhledy ve fotogalerii, ale jen jako ikonky obrázků.

    Navíc mi nejde přidat nová galerie do fotogalerie přes ikonku NextGEN Gallery.

    Můžete mi prosím poradit jak na to? Stránky jsem nedělal sám, jen jsem je dostal hotové s návodem na jejich provoz a úpravy, takže vím celkem houby, jak na to. Tyto problémy nastaly po aktualizaci všech pluginů i WP na verzi 3.8

    Můžete mi prosím poradit co s tím?

    Děkuji David

    #14806

    vodkaci
    Participant

    Dobrý den,

    mám stejný problém jako V8HEMI. Dělá to plugin NextGEN Gallery by Photocrati Verze 2.0.40. Fungovalo to vždy v pohodě, ale najednou nejdou nahrávat fotky a nejdou ani přidávat galerie/fotky do příspěvků. S velikostí fotek rozhodně problém není. Již zveřejněné galerie a fotky se zobrazují normálně, ale nejde to jakkoliv editovat. Zkusila jsem plugin deaktivovat a znovu aktivovat – bez výsledku. Prosím paraďte.

    #14807

    V8HEMI
    Participant
    Web

    Zdravím, prosím vás stále nikdo nevíte co s tím? Rád bych si zeditoval fotogalerii.¨Děkuji :-)

    #14808

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně je to způsobeno novou verzí pluginu NextGEN Gallery. Podobných stížností se v anglickém (i českém) fóru objevilo více

    Jaký používáte hosting? Zkoušeli jste kontaktovat hosting, zda by neposkytl detailní chybové logy?

    Zkoušeli jste nahrávat nějaký malý obrázek, abychom vyloučili, že to není velikostí obrázků?

    Zkoušeli jste upravit CHMOD pro adresář wp-content/gallery? Jaký je tam nastaven aktuálně? A jaký CHMOD mají jednotlivé adresáře galerií?

    Zkoušeli jste deaktivovat všechny ostatní pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen (objevil jsem i vlákna, kde podobné problémy může způsobovat šablona)?

    Zkoušeli jste se vrátit k původní verzi pluginu, kde to ještě fungovalo?

    Když vytváříte novou galerii – vytvoří se na FTP příslušný adresář nebo ne?

    #14809

    V8HEMI
    Participant
    Web

    Používám hosting na Endoře. Kontaktovat jsem je nezkoušel, ale asi to tedy zkusím.

    Zkoušel jsem i nahrát obrázek velikosti 800×600, navíc mám nastaveno aby se obrázky do této velikosti automaticky zmenšovali při nahrávání, a nejde to.

    Bohužel netuším co je CHMOD. Prosím kde to zjistím?

    Nezkoušel jsem, bojím se že už to pak nedám dohromady.

    Zkusil bych, ale nevím jak, jen mi jde ho deaktivovat či smazat.

    Taky netuším.

    Moc se omlouvám, ale stránky jsem nedělal sám, dostal jsem je hotové pouze s návodem na jejich provoz, takže v tomhle hrozně plavu.

    #14810

    vodkaci
    Participant

    Vrátila jsem tam verzi 2.0.33 a chyby jsou úplně stejné, tedy verzí to není

    Galerie se vytváří normálně, ale o ně asi ani tak nejde, protože nefunguje ani vytváření galerií pomocí tagů nebo náhodných obrázků. Vlastně při nahrávání fotek to zobrazí chybovou hlášku, ale nakonec tam ty fotky nahrané jsou. Můžu u nich i změnit popisek, přidat tag… když ale chci vložit do příspěvku fotogalerii, proklikám se typem galerie, vyberu galerii nebo tag – až potud to funguje – když ale přejdu na poslední krok, kde se mi mají fotky zobrazit, tak se nezobrazí, tedy se ani nevloží do příspěvku.

    #14811

    terra
    Participant

    Ja mam s NG problem hodne dlouho, vyzkousela jsem vsechno mozne. Hosting jsem taky kontaktovala a bylo mi receno, ze je to chybou pluginu. Mam 3 weby vsude sablonu twenty twelve, posledni verzi WP a hosting Active 24. Posledni verze NG, ktera mi funguje je 1.9.3, kterou pouzivam na dulezitem webu. Na ostatnich si to tak nejak zkousim a aktualizuji vzdy na posledni verzi a je to porad stejne. Nejde vlozit fotogalerie do prispevku, po proklikani se celou nabidkou, nakonec se misto fotogalerie prilozi pouze uvodni obrazek. Zadna chybova hlaska se mi neobjevi. Zjistila jsem, ze jedine, jak vlozit celou fotogalerii, je vytvorit stranku primo ve NG, stanka se ovsem pojmenuje stejne jako je nazev fotogalerie. To je mi celkem na nic. Celou dobu cekam, ze uz se to nejak vyresi, ale porad nic. skoda :(

    #14812

    V8HEMI
    Participant
    Web

    Takže je nějaké řešení? Existuje náhrada za NG ? Nebo musím počkat až někdo chybu v pluginu opraví?

    #14813

    admin
    Keymaster
    Web

    Ufff, ani jsem nečekal tolik různých stížností, i když tady už podobné vlákno máme :-) Osobně jsem NextGEN Gallery nedávno zkoušel a žádný problém jsem nezaznamenal. Podle oficiálního fóra sice mnoho stížností existuje, ale většinu problémů se už podařilo vyřešit a většinou šlo o konflikty s jinými pluginy (či hostingem).

    V8HEMI: Nebojte se deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu, vrátit to lze vcelku jednoduše, WordPress si dokonce pamatuje i všechny widgety a další nastavení šablony i pluginů. Pokud jsem to dobře pochopil, tak tady je problém přímo s nahráváním obrázků a FTP (server). Patrně tam bude nějaký problém s oprávněním složek (CHMOD), které jsou pro nahrávání určeny.

    vodkaci, terra: Zkoušeli jste pro jistotu deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Fourteen? Tady bude problém asi trochu jiný, obrázky lze nahrát, ale už nejdou vložit do příspěvku? Nemohou to třeba způsobovat pouze staré (dříve nahrané) galerie?

    Zkuste prosím poslat přihlašovací údaje (FTP a administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to příležitostně podívat. Ideálně pokud půjde o nějaký nepříliš navštěvovaný web, kde by šlo testovat různé věci…

    #14814

    vodkaci
    Participant

    Tak deaktivovány všechny pluginy kromě NG, nasazena výchozí šablona a pořád nefunguje..

    #14815

    mirekk
    Participant
    Web

    Já jsem si šáh vedle a omylem aktualizoval na NG 2.x, vyzkoušel, zahodil a vrátil se zpět na v.1.9.13

    Ale: v té v.2 mi to taky nešlo, tvrdošíjně se mi vkládal jen jeden obrázek. A pak jsem na to přišel, že blbej jsem já.

    Do příspěvku vložíme galerii takto:

    – kliknout na ikonu NG

    – musí být zaškrtlá volba NextGEN Basic Thumbnails

    – ve volbě What would you like to display? – Sources: Galleries

    – v té samé volbě vybrat galerii

    – Save

    A je galerie v příspěvku. Nic víc, nic míň. Sice v editačním poli příspěvku vidíte jen zástupný symbol jednoho obrázku, ale ve skutečnosti je tam celá galerie.

    Tuto verzi jsem opustil, protože mám u většiny fotek delší popisy a navíc autorský odkaz. A ten mi rozhazoval náhledy. Starší verze to nedělá, proto jsem zpět na v.1.9.13

    Zkuste to tak, mělo by to fungovat

    #14816

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec je to celé ještě trochu jinak a NextGEN Gallery za to asi ani moc nemůže :-)

    V8HEMI: Zkoušeli jsme dohledat přístupové údaje, ale nakonec se zjistilo, že web běží u někoho jiného, takže přístupy patrně nezískáme…

    V8HEMI: Tak vyřešeno, obrátil jsem se na známého neboť mám stránky uloženy na Endoře přes jeho účet, a on se na problém rovnou mrknul. Problém byl v aktualizovaném pluginu, ten nejnovější smazal a nahradil jeho starou verzí. Nyní již vše běží jak má.

    Každopádně mockrát děkuji za ochotu.

    Bohužel tedy bylo zvoleno “zbabělé” řešení spočívající v návratu ke staré verzi :-)

    admin: Návrat ke starší verzi bohužel není žádné řešení :-)

    Ano, sice to asi funguje, ale může to způsobit zase jiné problémy…

    Chtělo by to pořádně vyzkoušet a otestovat, aby to mohli vývojáři opravit…

    Ale rozumím tomu, i když to časem může přinést jiné problémy. Možná bych v tomto případě raději doporučil použít plugin NextCellent Gallery – NextGEN Legacy.

    vodkaci: V tomto případě to bylo trochu složitější, zkoušel jsem toho docela dost (i různé nastavení PHP u Wedosu), ale nakonec se snad také zadařilo.

    admin: Tak už by to snad mělo fungovat, nastavení hostingu můžete vrátit do původního stavu.

    Problém by v tom, že jste někdy před Vánocemi zkoušela plugin WP Super Cache, který ale nebyl korektně odinstalován (zůstaly hodnoty ve wp-config.php a některé soubory v adresáři wp-content). Opravil jsem to a vše by mělo bez problémů fungovat. Prosím vyzkoušejte a potvrďte, zda je vše v pořádku, napíšu pak ještě nějaké podrobnosti přímo na fórum…

    Psal jsem si o tom i s vývojáři NextGEN Gallery, ale těžko říci, zda by to měl tento plugin nějak řešit. Uživatelka nainstalovala plugin WP Super Cache a následně se ho zase zbavila (nevím, zda zcela korektně). Na webu tak ale zůstaly následující věci:

    1) wp-config.php:
    define('WP_CACHE', true); //Added by WP-Cache Manager
    define( 'WPCACHEHOME', '/data/web/virtuals/48201/virtual/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/' ); //Added by WP-Cache Manager

    2) wp-content (soubory):
    wp-cache-config.php
    advanced-cache.php

    A pokud se to všechno nesmazalo, tak měl plugin NextGEN Gallery problémy s nahráváním obrázků a jejich vkládáním do příspěvků/stránek. Možná by to měli mít vývojáři NextGEN Gallery nějak ošetřené (všechno ostatní na webu fungovalo), ale de facto nejde o jejich přímou chybu ani problém. Každopádně to bylo docela zajímavé a je to i další výstraha uživatelům, že není radno instalovat pluginy, u kterých nevíte, jak přesně fungují…

    Každopádně se ale přestávám nové verze pluginu NextGEN Gallery 2.0.x pomalu bát a začnu postupně aktualizovat :-)

    #14817

    admin
    Keymaster
    Web

    mirekk: Ten zástupný symbol obrázku pro celou galerii mě taky trochu zmátl, ale jinak to funguje dobře. Docela by mě zajímalo, kdyby se z galerie smazal ten obrázek, který byl použit pro symbol galerie v příspěvku :-)

    Pokud delší popis rozhazuje náhledy, tak to by asi neměl být moc zásadní problém, mělo by stačit trochu upravit stylování (je to spíše problém šablony). Možná to je naopak v nové verzi pluginu řešené správně a problém je v šabloně a fungovalo to jen proto, že to bylo třeba i trochu špatně ve staré verzi pluginu :-)

    #14818

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Plugin mi bohužel dělá přesně to, co vám – možná je to drastický pokus donutit lidi přejít na placenou verzi :). Trochu jsem se zabýval problémem NGG gallery, v různých podmínkách (diakritika v názvech, mezery, velikost obrázků) a ukázalo se, že obrázky se v pořádku nahrají, ale plugin není schopen vytvořit náhledy, a tak prohlásí upload za neprovedený – tedy pokud mohu soudit já z toho, že z URL fotky ji zobrazím (bohužel u mně to funguje tak, že se tím pádem nezobrazí ani album v příspěvku, a rozbije se šablona na dané stránce)… Původně jsem myslel, že takto se nepovedou jen fotky 500KB+ ale po testování jsem zjistil, že na tom nezáleží…

    viz. screeny -> http://keep-smiling.cz/wpress/2014/ngg-errors/

    An unexpected error occured. This is most likely due to a server misconfiguration. Check your PHP error log or ask your hosting provider for assistance.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 35)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti