Nejde mi nastavit práva zápisu ve WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nejde mi nastavit práva zápisu ve WordPressu

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24308

    Falco
    Participant

    Dobrý Den.

    Jsem novým administrátorem webu klienta a potřeboval by jsem upravit HTML kód v editoru WordPressu. Problém je v tom, že nemám nastavená práva pro zápis do HTML kódu. Zkoušel jsem to nastavit přes FTP v Total Comanderu v záložce Soubory – Změna artributů, kde jsem do Chmodu napsal 777. Když jsem se na změnu artributů podíval znovu, tak se ty artiributy nijak nepoznačily. Ani v editoru webu mi to nenastavilo práva pro zápis.

    Poradíte mi co mám dělat?

    #24313

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je dost podivné, pokud nastavíte potřebný CHMOD, tak by to mělo v editoru bez problémů fungovat. Nezměnil jste CHMOD pro nějaké jiné soubory (nebo na jiném serveru)? Pro editor pluginů to funguje (aneb můžete soubory upravovat)?

    #24316

    Falco
    Participant

    Určitě to jsou ty přihlašovací údaje od webu, který chci upravovat.

    Soubory v adminu webu jako jsou plubiny, widgety, stránky, příspěvky, menu atd. můžu upravovat. Nejde mi jenom ten HTML kód v editoru.

    Není možné, že to musí ještě někdo schválit, např. provozovatel webhostingu a že to může nějakou dobu trvat, než se to projeví v adminu?

    Není jiná cesta jak to nastavit? Například přes PHP admin, nebo přes admin WordPressu? Pokud ano, tak kde a jak?

    Děkuji.

    #24318

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli si zcela rozumíme. Co chcete vlastně upravovat? Obsah příspěvků v záložce HTML? Co tam chcete přesně upravit a co tam nefunguje?

    Myslel jsem, že chcete upravovat přímo soubory šablony v menu Vzhled – Editor a proto nastavujete CHMOD pro soubory na FTP.

    #24323

    Falco
    Participant

    Ano. Chci upravit HTML kód v Editoru WordPress. Nemám tam uděleno právo zápisu, aby jsem ten HTML kód mohl upravit. Má otazka zní jak to právo zápisu povolit, když mi to nejde přes ten FTP přístup v Total Comanderu.

    #24324

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže chcete upravit nějaký konkrétní soubor šablony, např. single.php a není tam zobrazené tlačítko “Aktualizovat soubor”, protože nemáte potřebné oprávnění k jeho úpravám? V tomto případě musíte jít přes FTP a nastavit potřebný CHMOD, podle mě není jiná možnost. Nefunguje to u všech souborů (šablon i pluginů) nebo jen u některých?

    #24326

    Falco
    Participant

    Ano. Není tam to aktualizovat soubor. Pokud není jiná možnost jak zpřístupnit to oprávnění, tak je to blbý, protože potřebuji upravit ten HTML kód.

    Nefunguje to u všech šablon, pluginy jde aktualizovat v pohodě.

    Na tomto odkaze úplně dole:
    http://podpora.dgx.cz/wordpress/viewtopic.php?id=992
    týpek píše, že si stahnutl wordpress verzi 2.2.1 a tam to jde nastavit.

    #24327

    admin
    Keymaster
    Web

    Můžete si soubor z FTP stáhnout, upravit na počítači (např. pomocí programu PSPad) a pak ho tam zase nahrát. Ale určitě by to mělo jít nastavit pomocí CHMOD na FTP, případně pošlete přístupy (FTP + administrace WorPressu) a zkusím se na to podívat… Ve verzi 2.2.1 nic podobného nastavit nejde, to je podle mě nesmysl a vůbec to s tím nesouvisí. Ale můžete si zkusit verzi 2.2.1 nainstalovat, ať víte, jak vypadal WordPress před deseti lety :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti