Nefunkční vkládání youtube videa

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nefunkční vkládání youtube videa

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2688

    totomas
    Participant

    Zdravím. Mám problém při vkládání youtube videa. Nefunguje žádná z metod (shortcode, přímé vložení odkaze, iframe ani pluginy). Problém bude v šabloně, která to asi nějakým způsobem blokuje – když změním šablonu, vše funguje normálně. Má s tímto někdo zkušenost? Případně pošlu přístup na web. Díky, tomas

    #14208

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou používáte šablonu? Šablony by obvykle vkládání videí neměly blokovat, ale občas se stane, že používají nějaký svůj vlastní způsob, který je v konfliktu s tím standardním. Doporučil bych tedy prostudovat nastavení šablony, zda neobsahuje nějaké speciální možnosti pro vkládání videa. Pokud aktivujete výchozí šablonu Twenty Twelve, tak klasické vkládání (tedy vložení jednoduchého URL videa) funguje?

    #14209

    totomas
    Participant

    Používám šablonu Cudazi Mono (ta navíc vyžaduje OptionTree plugin – i když jej vypnu, videa neběží), nikde jsem žádnou možnost pro ovlivnění vkládání videa nenašel. Při přepnutí na Twenty X (či jinou šablonu) vida fungují. Nyní se vložený odkaz zobrazí prostě jako odkaz.

    #14210

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, vypadá to opravdu jako problém šablony Cudazi Mono, což mě trochu překvapuje, protože autor prodává podobné šablony (se stejným kódem) na oblíbeném tržišti ThemeForest. Trochu jsem to testoval a je to patrně chyba autora šablony, který využívá filtr the_content, čímž likviduje funkcionalitu automatického vkládání videí.

    Najděte soubor themes/mono/libraries/shortcodes.php (řádek 360):

    add_filter('the_content', 'cudazi_strip_formatting', 1);

    To je podle mě zdroj všech problémů a stačí ho zakomentovat:

    //add_filter('the_content', 'cudazi_strip_formatting', 1);

    Potom už by měla videa fungovat. Přijdete tím sice zase o zpracování funkce cudazi_strip_formatting(), která ale souvisí se zkráceným zápisem (shortcode) [raw]. Takže pokud ho nepoužíváte, tak se o to asi nemusíte moc starat…

    #14211

    totomas
    Participant

    Excelentní! Vše funguje. Díky moc!

    #14212

    totomas
    Participant

    Tak radost byla předčasná. Po zakomentování řádku 360 sice fungují videa, ale zároveň začne blbnout zobrazování/formátování příspěvků, takže bylo vše nutno vrátit zpět. Video lze vkládat přes iframe (potřeboval jsem přímé vložení pro jeden plugin, ale to už je jedno, protože plugin stejně nefunguje). Díky za pomoc.

    #14213

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, vypadalo to neškodně. Co se začalo s formátováním konkrétně kazit?

    #14214

    totomas
    Participant

    Jakoby nefungovalo formátování odstavců, celý text byl zobrazen za sebou v jednom hutném bloku. Každopádně to říkám s rezervou: byl provedeno tolik zásahů a změn, že už se těžko dohledává pravá příčina a následek (také to mohlo vzniknout při přepínání mezi html a wysiwyg editory), každopádně po uvedení do původního stavu se příspěvky zobrazují normálně.

    #14215

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, už to asi vidím, zkuste zakomentovat ještě další dva řádky výše, aby to vypadalo nějak takto:

    //remove_filter('the_content', 'wpautop');
    //remove_filter('the_content', 'wptexturize');
    //add_filter('the_content', 'cudazi_strip_formatting', 1);

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti