Nefunkční archiv

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1811

    gymnus
    Participant
    Web

    Dobrý den.

    Ráda bych se zeptala, co může být příčinou problémů se zobrazením a zřejmě i vlastním ukládáním příspěvků do archivu. Náš web (www.gymnus.cz)spravujeme s velmi variabilní šablonou Page Lines a je možné, že právě ona je původcem všech potíží, ale provedli jsme mnoho kontrol správného nastavení s ujištěním, že žádný ze zásuvných panelů by se neměl „překrývat“. Archiv máme umístěný pomocí widgetu v bočním sidebaru, kde se taky rádoby zobrazuje i s výpisem měsíců. Když se ale snažíme cokoliv z nabízeného otevřít, přesměruje nás odkaz (měsíce) pouze na základní prázdnou stránku, která je v http řádku označena správným číselným popisem měsíce tedy např. květen 2012 = http://www.gymnus.cz/2012/05/. Vyzkoušeli jsme už i jiné než přednastavené widgety, tuším, že i samostatné pluginy, ale k archivaci jsme se zatím nepřiblížili. Máme pocit, že by ta překážka mohla být třeba ve špatném ( nebo žádném ?) přesměrování samostatných příspěvků do archivu. Každopádně ovládáme wp jen na uživatelské bázi a proto prosíme o jakýkoliv Váš názor, nápad, rady, pomoc. Předem díky za Váš čas.

    Kristýna Kucharčíková

    #12086

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejde jenom o archiv, ale i o další výpisy, např. rubrik či výsledků vyhledávání, které na webu v současné chvíli také nefungují. Předpokládám, že používáte šablonu Platform v aktuální verzi 1.4.2. Prováděli jste v souborech šablony nějaké úpravy? Vypadá to, že jsou nějak ovlivněny zejména soubory archive.php, archives.php a search.php, tedy soubory, které se starají právě o zobrazování různých výpisů příspěvků.

    Co s tím?

    1) Zazálohovat si upravenou šablonu, nahrát tam původní neupravenou verzi a vyzkoušet, zda nešlo o nějakou vaši úpravu, která způsobila problémy.

    2) Konflikt s nějakým pluginem – zkuste je raději na zkoušeku všechny deaktivovat.

    3) Problém je přímo v šabloně – zkuste aktivovat výchozí šablonu Twenty Eleven a vyzkoušet, zda výpis archivu funguje.

    Dejte vědět, jak testování dopadlo, zkusíme se pohnout dále…

    #12087

    gymnus
    Participant
    Web

    Děkujeme, postupovali jsme podle Vašich rad v pořadí 2),1),3). Nechtělo se nám prve moc do toho radikálního tahu s šablonou, ale nakonec jsme museli připustit, že Vaše řešitelská strategie byla ta jediná správná. Pomohla až reinkarnace šablony, panely byly sice správně, nic se nepřekrývalo, ale v další části nastavení nebylo zatržené cosi, co zatržené být mělo …a bylo toho víc … matně se mi vybavuje moment, kdy jsem v záchvatu nějaké nenadálé inteligence, odškrtávala jedno políčko za druhým, s tím, že tohle určitě potřebovat nebudem a po zběžné kontrole, že se na stránkách „nic“ nestalo, jsem s pocitem IT zdatnosti opustila počítač. Archiv jsme nechali běžet, trochu ho oveřovali a testovali, ale už 3. týden funguje bez problémů, tak snad na nás nechystá nic překvapivého. Rozhodně ještě jednou velmi děkujeme za pomoc, už jsme nevěděli jak se z toho vymotat a všude na nás chrlili spoustu rad v nějakém podezřelém slangu.

    S pozdravem Kristýna Kucharčíková za redakci gymnus.cz .

    #12088

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za vyčerpávající odpověď. Bylo by vcelku zajímavé vědět o jaké konkrétní nastavení šlo, ale každopádně to zatím ukončíme s tím, že šlo o problém s nastavením šablony. A pokud jste nezasahovali do zdrojových kódů šablony, ale pouze upravovali nastavení v administraci, tak by k takovému problému obvykle nemělo dojít, respektive by šlo patrně o nějakou chybu autorů šablony.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti