Nefunguje ikona "vložit jako text"

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nefunguje ikona "vložit jako text"

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  mansur a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19855

    mansur
    Participant

    S posledními aktualizacemi mi přestala fungovat ikona “vložit jako text”. Tato ikona vyvolala rámeček, do nějž jsem vložil text, a po potvrzení se vložený přebíraný text přesunul do standardního rámečku příspěvku automaticky rozdělený do odstavců.

    Nyní si v textu musím dělat odstavce ručně enterem.

    Ikonka označená v panelu písmenem T (“vložit jako text”) nyní reaguje tak, že po odkliknutí vyvolá rámeček s následujícím textem:”Režim pro vkládání textu do editoru byl aktivován. U kopírovaného obsahu bude automaticky odstraněno formátovaní, dokud tento režim zase nezrušíte kliknutím na příslušnou ikonku. Pokud se chystáte vložit připravený obsah z kancelářského programu Microsoft Word, tak můžete nechat tento režim vypnutý. Vizuální editor si v tomto případě automaticky přizpůsobí formátování textu.”
    Odkliknu OK a žádná změna se neprojeví, nadále vkládaný text musím rozdělovat do odstavců enterem.

    Hledal jsem, ale podobný problém nikdo neřeší, že by tu ikonku nikdo nepotřeboval? nebo si každý s tím na rozdíl ode mne poradil..

    #19863

    admin
    Keymaster
    Web

    Funkce “Vložit jako text” funguje bez větších problémů, a to přesně tak, jak to popisujete. Po kliknutí na příslušné tlačítko ve vizuálním editoru dojde k aktivování režimu pro kopírování textu (tlačítko zůstane aktivní) a nyní už můžete pomocí kombinace kláves CTRL+C a CTRL+V snadno kopírovat a vkládat text, ze kterého bude automaticky odstraněno formátování. Po opětovném kliknutí na tlačítko bude režim pro vkládání neformátovaného textu zase vypnut.

    Ale pokud tam něco nefunguje, tak to může určitě souviset s aktuální verzí WordPressu 3.9.x, která obsahuje novou verzi vizuálního editoru TinyMCE 4.0.x. Možná bude tento problém opraven v chystané WordPressu 4.0, kde došlo také k menší aktualizaci TinyMCE na verzi 4.1.2, ale těžko říci. Našel jsem ještě jeden nahlášený problém, ale nevím, zda přesně odpovídá popisované skutečnosti, zkuste se na to podívat.

    Každopádně to můžeme také vyzkoušet. Máte na ukázku nějaký vzorový text (např. v HTML podobě, Wordu nebo odkaz na nějaký web), který bychom mohli vyzkoušet v nejnovější třetí beta verzi WordPressu 4.0? A nakonec můžete vyzkoušet, zda je to problém WordPressu nebo přímo vizuálního editoru TinyMCE, když zkusíte nakopírovat neformátový text i v aktuální online verzi editoru.

    #19865

    mansur
    Participant

    Ano, máte naprosto pravdu, nyní se v nové verzi vizuálního editoru ikona T chová tak, že u vkládaného textu vyhodí všechny tagy a vložený text zůstane ve stejné grafické podobě v jaké byl vložen.

    U původní funkce v starší verzi před aktualizací docházelo k tomu, že odstavce se oddělovaly mezerami – text tak byl vzdušnější – jak je to u textů na webu na rozdíl od novinových článků zvykem.

    Nyní v nové verzi si texty kopírované z novin ponechávají svoji podobu a odstavce se neoddělují mezerami, jak by bylo žádoucí.

    U staré verze jsem vložil např. text (zkrácená ukázka), který v HTML editoru vypadá takto:

    <p>Tisíce dětí pijí alkohol<br />
    Odhadem několik tisíc dětí ve věku od 11 do 15 let pravidelně pije alkohol.<br />
    Martin Dolejš, který se na studii podílel, řekl, že ...</p>
    <p> </p>

    tento text po vložení do rámečku vyvolaném klikem na ikonu T a potvrzením se změnil následovně:

    <p>Tisíce dětí pijí alkohol</p>
    <p>Odhadem několik tisíc dětí ve věku od 11 do 15 let pravidelně pije alkohol.</p>
    <p>Martin Dolejš, který se na studii podílel, řekl, že ....</p>

    tento HTML tvar v vizuálním editoru má odstavce rozčleněné mezerami, tak jak je to pro web třeba a vypadá následovně:

    Tisíce dětí pijí alkohol
    
    Odhadem několik tisíc dětí ve věku od 11 do 15 let pravidelně pije alkohol.
    
    Martin Dolejš, který se na studii podílel, řekl, že ....

    Odstavce jsem samozřejmě pro ukázku použil zkrácené, v reálu jsou 2- až 4-větné

    snad se podaří programátorům tuto původní funkci obnovit, myslím, že při přebírání textů z novin či tiskových zpráv z různých agentur atd. je velmi užitečná

    #19866

    mansur
    Participant

    díky, prohlédl jsem si všechny odkazy a vyzkoušel i aktuální online verzi editoru, jak radíte v závěru svého příspěvku – bohužel ani v této verzi to nefunguje tak jak, potřebuji

    ty texty vkládám formátované s tagy pro dostavce, ale potřebuji tam přidat mezery – tedy tagy br změnit na p

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti