Nefunguje editor

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #971

    quiced
    Participant
    Web

    Zdravím,

    potřeboval bych nutně radu, totiž po aktualizaci wordpressu na nejnovější verzi mi bohužel přestal fungovat editor textu. Vůbec si s tím nevím rady, díky za každou radu.

    #8303

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Já mám radši z těchto důvodů nahozenou vývojářskou verzi a vůbec neaktualizuji(vím,že to není správné),Jde o to jaký editor.Pokud ti přestal fungovat TinyMCE editor(pro nezasvěcené “ten z wordu) pak se zkus podívat do nastavení svého profilu,konkrétně jestli není zaškrtnuté tlačítko “Zakázat vizuální editor”.Dále by to také mohl být nějáký konflikt s pluginy,vyzkoušej je na chvilku deaktivovat.Ze strany katualizace v tom nevidím chybu,ta za to dle mě nemůže…Pokud chceš,přidej screen.

    #8304

    rebeka
    Participant

    Také zdravím, nejsem si jistá, jestli je to aktualizací, zhruba pár hodin se mi děje totéž, pouze u stránek, ne u příspěvků a wp jsem neaktualizovala, taky dík za případnou radu

    #8305

    neteyescz
    Participant

    to rebeka:Nejspíš to bude instalací nějákého pluginu,samovolně se to opravdu neprovede,přemýšlej o tom,co jsi před tím na webu udělala.

    #8306

    admin
    Keymaster
    Web

    Co to vlastně přesně znamená “přestal fungovat textový editor”? Objevuje se nějaká chyba? Nefunguje pouze vizuální editor nebo i HTML?

    Uživatel neteyescz má pravdu. Nemohlo se to stát třeba aktualizací nějakého pluginu?

    Zkoušeli jste i jiný prohlížeč?

    Také ale mohlo dojít např. k nějaké změně u hostingu – jaký hosting používáte?

    Pokud se nezadaří problém vyřešit, pošlete prosím administrátorské přihlašovací údaje do WordPressu na emailovou adresu pavelevap@separatista.net.

    #8307

    admin
    Keymaster
    Web

    Celá kauza pokračovala dále…

    rebeka (10.5.2011): Dobrý den, reaguji na naši diskusi na foru WordPressu…problém je v tom, že nejde vkládat text do příspěvků, nad fotkami je vždy text, který tam ted nejde vložit..napíšu ho, dám aktualizovat, a text zmizí…místo, aby se uložil…žádnou aktualizaci jsem nedělala, vyjma té Windowsovské, i když, zaručit to nemůžu, já mám jen základní uživatelské dovednosti, takže lépe Vám ten problém bohužel popsat neumím, ani poslat nějaké náhledy, ale posílám vám heslo na vstup do administrace..

    admin (10.5.2011): Dobrý den, zajímavé, máte pravdu…

    Když se tam napíše nějaký text a uloží se, tak se tam vrátí zpět ten původní.

    Jedinou možností jak ho nyní změnit je přepnout si okno z Editoru do HTML a tam poté příspěvek uložit (Aktualizovat). Potom je vše v pořádku uloženo.

    Tato chyba nemá souvislost s instalací Windows na počítači, ale nějakou úpravou WordPressu. Díval jsem se a jsou tam ještě další administrátoři – nemohl někdo z nich provádět v posledních dnech (nebo kdy se chyba přesně objevila) nějakou úpravu (úprava šablony, instalace/aktualizace pluginu)? Kdo pro vás web připravil a spravuje ho? Bez zálohy a přístupů na FTP a k databázi s webem raději nechci moc experimentovat, aby nedošlo k nějakému výpadku… Zkuste zjistit, zda se opravdu nic neaktualizovalo a pak nezbyde nic jného než hledat viníka (tedy postupně deaktivovat pluginy a zksitvýchozí šablonu). Také by to chtělo aktualizovat celý WordPress na nejnovější verzi a s tím i všechny pluginy…

    admin (16.5.2011): Dobrý den, zatím nemám žádnou odpověď?

    Problém stále přetrvává nebo už byl vyřešen (případně jak)?

    rebeka (17.5.2011): vpisuji to tam přes HTML, můj administrátor má jiný prohlížeč, pokud se pracuje v něm, tak prý žádné problémy nejsou…já mám internet explorer, co má on netuším..prý něco běžného….

    admin (17.5.2011): Internet explorer je (!) běžný prohlížeč, mimochodem jsem zkoušel i jiný a ani s ním to nefungovalo (teď už nemám funkční přístupy). Ta chyba je podle mě poměrně závažný problém a měla by se pořádně dořešit. Administrátor evidentně něco upravoval/aktualizoval a nedopadlo to úplně nejlépe, zkuste ho raději do budoucna donutit, aby to opravil…

    Výsledek je tedy bohužel neuspokojivý, problém přetrvává a není chuť ho řešit :-)

    #8308

    nastoupil
    Participant

    Dobrý večer….mám dost stránek na svém webu a čas od času se stane že při následné úpravě stránky se stránka zobrazí pouze v html textu a nefunguje levé ouško editoru. A už to nejde vrátit nijak zpět. Stránka nejde již editovat běžným způsobem. Jsem naprostý laik a stránku musím zkopírovat a dát do nové stránky, jelikož v kodu neumím psát. Zmízí tím ale všechny odkazy a cesty k fotografiím. Nevíte kde je problém? Všechny fígle co jsem zde vyčetl co se týče pluingů či šablon nebo aktualizace wordpressu jsem vyzkoušel. Hosting mám na ebole, psal jsem tam již jestli není něco v nepořádku, zatím jsem nedostal odpověď. Díky za radu.

    #8309

    admin
    Keymaster
    Web

    nastoupil: Zajímavé. Až se podobný problém opět objeví, zkuste deaktivovat všechny pluginy a upravit stránku znovu. Dále vyzkoušejte upravit stránku v nějakém jiném prohlížeči než v tom, který používáte. Pokud problém přetrvává, tak poprosím o přístupy, které pošlete na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat. Těžko se to odhaluje jinak než znalostí konkrétní stránky, která způsobuje problémy. Může to být způsobeno nekorektním HTML ve vizuálním editoru (obvykle vzniká kopírováním textu z Wordu či webu), ale klidně i něčím jiným.

    #8310

    nastoupil
    Participant

    Vyřešil jsem ten problém se svým poskytovatelem hostingu. Navýšil memory limit. Ale teď jsem zřejmě něco pokazil. Chtěl jsem v trvalých odkazech vyzkoušet jednu změnu a docílil jsem toho že mně nefungují stránky. Co se s tím dá proboha udělat? děkuji

    #8311

    neteyescz
    Participant

    Zkuste to vrátit na původní stav(výchozí) nebo zvol vlastní strukturu(já používám /clanky/%postname%/). Můžeš(musíš) ale zvolit jakékoli nastavení v nichž bude použita právě proměnná(?), někdy se celý web znefunkční překlepem…

    #8312

    nastoupil
    Participant

    problém je v tom že nejde nic otevřít tudíž ani wp. stránky se přestali objevovat na webu

    #8313

    nastoupil
    Participant

    Nevíte prosím vás jak tento problém řešit? děkuji

    #8314

    neteyescz
    Participant

    Co jste upravoval ?

    #8315

    nastoupil
    Participant

    v trvalých odkazech jsem do vlastní struktury vložil kod uvedený v návodu na jedněch stránkách a dal aktualizovat a vše spadlo a od té doby stránky nejedou.

    #8316

    neteyescz
    Participant

    Jde o to podle jakých stránek jste to změnil, já bohužel nemám čas, snad ještě příjde admin. Jinak si myslím že úprava ve wordpressu to nemůže mít za příčinu, to spíše úprava .htaccess by to mohla být…

    #8317

    nastoupil
    Participant

    Bylo to podle těchto stránek http://www.widlak.cz/2007/06/30/wordpress-krok-za-krokem-2-dil-prvni-krucky/ a můj editor se daří otevřít jěště na této adrese http://nastoupil.com/wp-admin/index.php ale trvalé odkazy a vlastní zobrazení stránek nefubgují, přiznám se že nejsem žádný odborník a asi jsem někde dal něco špatně ale opravdu nevím co? díky

    #8318

    admin
    Keymaster
    Web

    Prováděl jste změnu trvalých odkazů v administraci nebo přímo úpravou soboru .htaccess?

    Přihlašte se do administrace (ta by měla fungovat), menu Nastavení – Trvalé odkazy – vybrat Výchozí a kliknout na Uložit změny. A ještě než to uděláte, tak si zkopírujte to, co bylo v poli Vlastní struktura a napište to sem.

    Pokud do administrace nemáte přístup, tak zkuste ještě smazat na FTP soubor .htaccess (je v hlavním adresáři, pozor je skrytý – např. v Total Commanderu ho můžete zobrazit pomocí menu Net – FTP Show Hidden Files).

    Pokud nic z toho nepomůže, tak pošlete přihlašovací údaje do administrace WordPressu a FTP na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti