Nastavení hlavní stránky

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25209

    jamajka123
    Participant

    Dobrý den, lze nějakým způsobem nastavit na wordpresu hlavní stránku. Má představa je, že po zadání domena.cz se zobrazí stránka, která je statická a nemá nic společného s wordpresem.
    Všiml jsem si, že lze v nastavení nastavit statickou stránku, ale to jsou stránky pouze vytvořené pomocí wordpresu. A nevidím zde možnost vložení přímo odkazu. třeba domena.cz/ahoj.html

    #25211

    admin
    Keymaster
    Web

    Je nějaký důvod, proč není možné tuto stránku vložit přímo do WordPressu a musí být oddělená? Nějak mě nenapadá, k čemu to může být dobré a proč komplikovat základní nastavení WordPressu? Pokud chcete, aby měla jiný vzhled, tak stačí pouze vytvořit šablonu stránky (manuál), kam jednoduše zkopírujete obsah stránky ahoj.html, vytvoříte stránku “Ahoj” a k této stránce přiřadíte vytvořenou šablonu a následně ji už jen nastavíte jako úvodní.

    #25219

    jamajka123
    Participant

    Děkuji za rychlou reakci, k tomuto řešení mě vede vícero důvodu.
    1. Po vložení obrázku a nastavení area map na pc vše funguje, ale na mobilní telefonu ne. Přitom na samostatné stránce to funguje i mna mobilu.
    2. Další pro mne opravdu podivná věc, myslím si ,že to bude javascriptem, který wordpress v sobě má. Chyba se projevuje zase pouze na mobilu.
    Po načtení na mobilu je obrázek v příspěvku zoufale nekvalitní, když ale mobil překlopíte vertikálně obrázek se zobrazí kvalitně a po navrácení mobilu do svislé polohy obrázek zůstane kvalitní. Tuto chybu jsem zjistil pouze o nokie.
    3.No a třetí důvod ,který mě k tomu vede je ,že se mi do šablony nevejde tabulka 18×10 do šablony.
    Všechny tyto problémy jsem chtěl vyřešit právě tímto způsobem.

    Napadlo mě, že bych wordpress nahrál na domena.cz/a
    moji stránku ,kterou bych chtěl mít jako hlavní bych nahrál na domena.cz
    ze které bych poté odkazoval na domena.cz/a jen jsem si říkal zda neexistuje nějaké elegantnější řešení.
    Děkuji

    #25225

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je dost podivné chování, ale nemůže za to spíše konkrétní šablona? Zkoušel jste nějakou výchozí šablonu, např. Twenty Fifteen? Přesunování WordPressu kvůli tomuto problému mi přijde dost zbytečné a raději bych nejdříve zkusil odhalit konkrétní příčinu problému…

    Elegantnější řešení určitě existuje, zkusil jsem ho popsat výše. Pokud něčemu nerozumíte, tak se klidně ptejte. Tímto způsobem budete mít vlastně obsah souboru ahoj.html v PHP souboru page-ahoj.php, což bude speciální šablona stránky, která může být zcela mimo šablonu. A pokud budou problémy přetrvávat a bude tam nějaký konflikt přímo se skripty WordPressu, tak je možné je pro úvodní stránku odpojit. Na druhou stranu to pak ale nebude asi přímo chyba WordPressu, ale spíše nějaký konflikt s připravenou stránkou ahoj.html. Obecně WordPress nemá konflikt s ničím, co funguje správně…

    Je možné to někde vidět online a na mobilu vyzkoušet?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti