Našeptávač pro vyhledávání

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Našeptávač pro vyhledávání

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  n3s4 a poslední změna je stará 11 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1630

    n3s4
    Participant

    Zdravím, ví někdo o pluginu – “našeptávač” – pomocník při vyhledávání výrazů? Jako je to třeba na okcomputers(dot)cz

    #11462

    Lukenzi
    Participant

    Žádný podobný a funkční plugin jsem nenašel, ale na http://www.wpcodelab.com/archives/create-a-custom-ajax-search-for-wordpress jsem narazil na docela hezký návod jak si takový našeptávač vytvořit.

    Edit: tak jsem asi blbě hledal :) Ajaxy Live Search

    #11463

    admin
    Keymaster
    Web

    Teď si nejsem zcela jist, co přesně potřebujete. Podle mě je totiž třeba rozlišovat klasický našeptávač (používá se často klíčové slovo “autocomplete”) nebo stačí klasické průběžné (online) vyhledávání (klíčové slovo je pak spíše “live search”)?

    Lukenzi uvedl hezké příklady právě online vyhledávání, kdy se během psaní automaticky zobrazují průběžné výsledky vyhledávání podle toho, co uživatel postupně zadává do políčka pro vyhledávání. “Našeptávač” je však něco trochu jiného – neměl by vyhledávat rovnou konkrétní příspěvky, ale teprve naznačit, jaké klíčové slovo vlastně chcete vyhledávat. Otázkou pak je zejména to, jaká použijete klíčová slova a kde je vezmete.

    Našel jsem dva základní pluginy, které jsou sice poměrně aktuální, ale někomu fungují a někomu občas ne. Jedním z nich je SearchAutocomplete, který bere klíčová slova z názvů příspěvků, rubrik a patrně speciální taxonomie pro vlastní klíčová slova. Dalším je pak Autocompleter, který bere klíčová slova z rubrik a štítků (asi nejvíce se to tak podobá zmiňovanému webu, kde jsou značky a rubriky).

    Docela zajímavým (ale placeným, 6 USD) pluginem je 5sec Search Autocomplete, který na to jde trochu jinak a u návštěvníků sleduje odkud přišli a pokud to bylo z nějakého vyhledávače, tak bere klíčová odtud (+ nové zadávání přímo na webu). Tento způsob mi přijde asi jako nejlepší a nejvíce se podobající klasickému našeptávání ve vyhledávači, ale databáze klíčových slov se bude budovat až postupně, jak budou přicházet návštěvníci z vyhledávačů (plugin patrně nebude podporovat Seznam), případně zadávat vlastní výrazy pro vyhledávání přímo na webu.

    Existuje také další poměrně podrobný návod, který ale opět spíše řeší online vyhledávání než samotné doporučování toho, co vlastně hledat. Samotné online vyhledávání ale může být docela náročné na databázové dotazy, zejména pokud má web mnoho obsahu a necháte prohledávat nejen názvy příspěvků, ale i jejich obsah.

    #11464

    n3s4
    Participant

    Díky moc za rady, jsem spokojen s Autocompleterem :)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti