Nahrávání obrázků ve WP 3.5 – http chyba

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nahrávání obrázků ve WP 3.5 – http chyba

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2680

    maz
    Participant

    Zdravim,
    nedavno jsem nainstaloval novou verzi WordPressu(3.5) a od te doby mi nefunguje vkladani obrazku (hlasi mi to “http chyba/error”). Projel jsem podporu WP, ruzne fora i v anglictine, vyzkousel jsem deaktivovat vsechny pluginy, zkusit jinou sablonu, preinstalovat flash,…ale podle toho, co kde psali, (resi to hodne lidi), tak to casto smeruje k hostingu. Jedno ze zapriceni erroru muze byt limit pameti servru(alespon 64MB-to jsem nastavil i na vic),ci nastaveni mod_security, dale jsem nasel, zda-li server pouziva posledni verzi GD Library, ci ImageMagick (server pouziva nejnovejsi verzi). Zmenil jsem i opravneni adresare v FTP z puvodniho “655”, zkousel jsem vypnout PHP_SAFE_MODE.. Dalsi moznost je pripsani radky AddType x-mapp-php5 .php do prvniho radku v souboru .htaccess, tak jsem v nastaveni savany (hosting) zaskrtl uziti .htaccess, radku pripsal, nic z toho ale nefungovalo. Resil jsem to i s poskytovatelem (savana), ale nic nezabralo.

    Mozna jste to uz s nekym resili, ja uz si u toho malem vytrhal vlasy, tak budu vdecny za jakoukoli radu. Protoze tohle je fakt cista bezradnost..

    #14188

    admin
    Keymaster
    Web

    Starší verze WordPressu funguje na stejném serveru bez problémů? Předpokládám, že nejde o klasický hosting ale vlastní VPS? Jde nahrát velmi malé obrázky (do 100 kB)? Zkuste se podívat do souvisejícího vlákna, kde se “HTTP chyba” docela podrobně řešila…

    #14189

    maz
    Participant

    zdravím, mockrát dík za rychlou odpověď! starší verze byla v pohodě. zkusil jsem tedy nahrávat různě velké obrázky. Asi do velikosti obrázku 1MB to chybu neházelo, při větší velikosti to chybu hodilo. Hosting mám klasický u savany, web provozuji v subdoméně. Z vlákna jsem ale moc nepochopil co a jak.. Napadá vás něco?
    nainstaloval jsem plugin WP-Memory-Usage a ukazuje mi to toto:

    PHP Version: 5.3.6-pl1-gentoo / 32Bit OS
    Memory limit: 128 MByte
    Memory usage: 22.86 MByte
    18%
    #14190

    admin
    Keymaster
    Web

    Jakou máte hodnotu pro max_upload_size v php.ini?

    #14191

    maz
    Participant

    do php.ini nemám přístup, budu muset napsat na hosting..děkuji. pak hned napíšu.

    #14192

    admin
    Keymaster
    Web

    Stačí použít v libovolném testovacím .php souboru funkci phpinfo() nebo použít nějaký plugin, např. PHP Server Info.

    #14193

    maz
    Participant

    tak jsem zkusil plugin. local value 16MB, master value 2MB. to bude ono asi že?

    jeste jednou jsem zkusil nahravat postupne vetsi a vesti obrazky. predtim jsem se zmilil, ze to hazelo chybu pri obrazku velikosti okolo 1MB, ted jsem zjistil ze to opravdu haze chybu az pri obrazku vetsim nez 2MB. zkusil jsem obrazek o velikosti 1,99MB, chybu to nehodilo. zkusil jsem obrazek o velikosti 2,1MB, chybu to hodilo.

    #14194

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, vypadá to tak. Možná má Savana nějaké nastavení (omezení)? Zkusil bych se nejdříve poptat přímo na technické podpoře…

    #14195

    maz
    Participant

    Nu ze savany mi napsali (po té co jsem jim napsal o local a master value) toto:

    “..což jen potvrzuje že nějaké nastavení zobrazuje při Vašem uploadu chybu nad 2MB. Toto nastavení skutečně není z naší strany. Master value je doporučená hodnota, local value je hodnota nastavená na lokálním stroji. Tedy pro Vás je hranicí local value nikoli doporučená hodnota.

    Patrně bude nějaké nastavení ještě v rámci aplikace WordPress.”

    #14196

    Lukenzi
    Participant

    Odepsal patrně nějaký expert na WordPress…

    Můžete na serveru vytvořit nějaký .php soubor s tímto obsahem?

    <?php
    phpinfo();

    Můžete pak odkaz na tento soubor poslat mně nebo adminovi? Nějaké domněnky nám k vyřešení problému moc nepomůžou…

    #14197

    maz
    Participant

    Zdravim, máte to na mailu, díky mockrát!!

    #14198

    admin
    Keymaster
    Web

    Podivné… Nepřidával jste něco do souboru .htaccess nebo wp-config.php? Máte na webu deaktivované všechny pluginy a nasazenou výchozí šablonu Twenty Twelve? Jaké máte hodnoty pro upload_max_filesize a post_max_size?

    #14199

    maz
    Participant

    Do .htaccess jsem přidal AddType x-mapp-php5 .php (kterou tam mám pořád), do wp-config.php jsem zkusil taky přidávat jednu řádku (už si nepamatuji jakou), ale nefungovalo to, tak jsem ji smazal. Deaktivovat všechny pluginy a výchozí šablonu jsem taky zkoušel, i obojí naráz. Bez výsledku. Předtím jsem soubor .htaccess ani neměl aktivovaný, udělal jsem ho až po začínajících problémech s WP 3.5 (v nastavení hostingu mám htaccess službu aktivovanou).

    post_max_size:	local value 132M, master value	132M
    upload_max_filesize: local value 16M, master value 2M

    Lukenzimu jsem poslal celý php info výpis na mail, když mi řeknete na jaký mail mám poslat, pošlu i vám. děkuju moc.

    #14200

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď, ale já s tím souborem bohužel nic neudělám (kromě toho že si ho prohlédnu). Pošlete ho přímo na podporu hostingu Savana, protože teď už se nemohou vymlouvat, že jde o problém WordPressu, neboť jde evidentně o nastavení hostingového serveru…

    #14201

    Lukenzi
    Participant

    Mazec, teď nahrávám do WP obrázek (rozbité RSS fóra) a co nevidím – Http chyba

    Obrázek se ale nahrál, jen nechápu co je blbě, před verzí 3.5 vše fungovalo bez problémů. Může to někdo vyzkoušet? Hosting Wedos.

    #14202

    maco1981
    Participant
    Web

    tiez mi nejdu nahravat obrazky,mam tiez hosting u Wedosu

    #14203

    admin
    Keymaster
    Web

    Uživatel maz se zatím neozval, takže nevím, zda byl u Savany problém přímo na serveru.

    @lukenzi, @maco1981: Můžete ještě vyzkoušet nejnovější WordPress 3.5.1? Zajímavé, Wedos byl zatím vždy zcela funkční řešení :-) A zkuste ještě raději “klasiku” (aneb deaktivovat všechny pluginy, nasadit Twenty Twelve). Po zobrazení chyby je obrázek přesto nahrán? S velikostí obrázku by to asi souviset nemělo (Wedos má poměrně vysoký memory_limit 128 MB)? Jaké používáte prohlížeče? Vyzkouším to na jednom webu u Wedosu večer…

    #14204

    Lukenzi
    Participant

    Verze 3.5.1 funguje bez problemu

    #14205

    maco1981
    Participant
    Web
    #14207

    admin
    Keymaster
    Web

    A zase prázdný příspěvek :-( Stihnul jsem ale včera zachytit něco o tom, že nahrávání obrázků v nové verzi 3.5.1 začalo fungovat, ale za chvíli zase přestalo. Takže předpokládám, že po smazání předchozího příspěvku zase vše funguje? Každopádně možná jde o nějaké problémy přímo na straně Wedosu, nevím, jestli dělají nějaké změny, ale měli jsme tu zase další problém

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti