Náhledový obrázek – obtékání textu v IE8

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Náhledový obrázek – obtékání textu v IE8

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Zulla a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #787

    Zulla
    Participant

    Zdravím. Narazila jsem na problém s náhledovým obrákem u článku. Ve FF a chrome se články zobrazují korektně. Obrázek v levém rohu a text jej obtéká. Bohužel v IE8 text neobtéká, a po rozkliknutí článku mám potom obrázek vlevo a sloupec s textem napravo. Zkusila jsem vypnout všechny pluginy, napsat a publikovat nový článek s náhl.obr, ale stále to samé. Přitom instalace na lokále mi to nedělá. Vůbec netuším, kde mlže být problém. Když do článku vložím obrázek normálně, ne jako náhledový, tak text obtéká ve všech prohlížečích korektně. Začínám mít pocit, že můj WP si žije svým vlastním životem:o( K vidění na leonbergeri.net

    #7452

    admin
    Keymaster
    Web

    Mě to tak dělá ve všech prohlížečích, pokud jsem to celé správně pochopil. Podle mě používáš funkci the_post_thumbnail() v šabloně moc brzy, respektive měla by být umístěna až těsně před výpisem obsahu příspěvku, tedy v souboru single.php těsně před funkcí the_content(). Pokud jde o něco jiného, tak prosím konkrétní příklad (URL kde se to vyskytuje + ukázka příslušného kódu z šablony).

    Doporučuju také pořádně pročíst naše články o náhledových obrázcích (úvod a pro pokročilé).

    #7453

    Zulla
    Participant

    Tak teď jsem z toho úplně jelen, nyní bez jakéhokoli zásahu to jede oki ve všech prohlížečích. Tomu už opravdu nerozumím. Šablonu mám dělanou pro WP3 a fce the_post… byla nastavená korektně. Články jsem četla před dotazem, nevím jak vysvětlit, v čem byl problém. Prostě v IE8 se včera vše zobrazovalo zle. Problém jsem přikládala mému experimentování s pluginy. Je možné, že deaktivace některých pluginů se projevila později? Mazala jsem cache, ale včera to prostě nejelo jak mělo. Před chvíli jsem i donutila kamarádku udělat PrtSc v IE jak se to načítá u ní a také Ok. Takže ať žije můj WP”666″. Si připadám jak magor. Omlouvám se za spam.

    Ještě se zeptám, páč jsem asi nepochopila správně odpověď, vám se to načítá ve všech prohlížečích bez obtékání? Mělo by to vypadat takto: leonbergeri.net/nahled.jpg

    #7454

    Zulla
    Participant

    Pořád mi to nějak hlava nebere, v single.php mám jen toto

    <?php

    get_header();

    if (have_posts())

    {

    while (have_posts())

    {

    art_page_navi();

    art_post();

    comments_template();

    }

    art_page_navi();

    } else {

    art_not_found_msg();

    }

    get_footer();

    Co se týče fce the_post_thumbnail($size, array(‘class’ => ‘alignleft’, ‘alt’ => ”, ‘title’ => $title));

    tak tu mám pouze v functions.php

    Je to tak špatně? Šablonu jsem dělala v Artisteeru.

    #7455

    admin
    Keymaster
    Web

    Ad obrázek: Tak jak to máte uvedeno na screenshotu, tak to vidím, ale myslel jsem, že to je právě špatně :-) Myslel jsem, že správně to má být jako u ostatních článků, tedy náhledový obrázek je vlevo, ale až pod nadpisem a datem. Jinak se mi to tedy zobrazuje tak, jak máte na screenshotu = správně.

    Ano, mohl to klidně způsobovat nějaký plugin (možná nějaký JavaScript pro hezké zobrazení obrázků). Často se také stává, že mají lidé v IE8 aktivovanou kompatibilitu se starší verzí IE7 (Nástroje – Nastavení kompatibilního zobrazení), takže je tam ta chyba vidět, i když by vlastně v IE8 ani vidět nebyla a ukazuje se pouze uživatelům staršího IE7.

    P.S. V IE8 se mi vlevo dole zobrazuje JavaScriptová chyba (asi nějaký konflikt pluginů).

    Kód z Artisteeru asi není špatný, místo aby to měli celé v single.php, tak volají vlastní funkce (z functions.php), které obsahují vše co je potřeba.

    P.P.S Jaké máte s programem Artisteer zkušenosti?

    #7456

    Zulla
    Participant

    Uff, tak to jsem ráda, že se to zobrazuje dobře. Ten první článek byl pokus s normálním vložením obrázku:o)

    Na tu chybu kouknu, snad přijdu na to, v čem je potíž. Jsem si s těmu pluginy asi moc hrála. Další pokusy už budou jen na lokále.

    Např.plugin pro statistiky StatPress resp. jeho widget mi rozhazoval vzhled patičky v IE.

    S Artisteerem mám zkušenost dobrou. Pro mě představuje velice rychlé vytvoření šablony. Má určitá omezení např.v podobě rozmístění prvků na šabloně, ale to už jsou takové drobnosti. Pro lidi jako jsem já, co jsou v oblasti php věční začátečníci je to výborný pomocník.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.