Náhledový obrázek jako gif

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Náhledový obrázek jako gif

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31804

    jamajka123
    Participant

    Zdravím,
    lze vložit nějak jednoduše náhledový obrázek jako .gif, chci aby se obrázek hýbal.

    #31809

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, mělo by to fungovat bez problémů… Jen ho nesmíte nechat oříznout (zmenšený obrázek ztrácí animaci), takže ideálně nahrát ve velikosti, kterou požaduje pro náhledové obrázky aktuálně používaná šablona. Nebo nechat zobrazovat originální verzi obrázku a nikoli oříznutou podobu…

    #31815

    jamajka123
    Participant

    Udělal jsem .gif přesně s rozměrem náhledového obrázku a stále to nefunguje. Používám šablonu wimple. V příloze posílám .gif s rozměrem náhledového obrázku. Když tak to otestujte, budu moc vděčný za pomoc…

    Attachments:
    #31832

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    jestli myslíte ty malé náhledové obrázky u výpisů příspěvků (používají se ořezané náhledy), tak teoreticky by to šlo. Protože jinak to je tak jak píše @admin.

    Pokud ano, je zapotřebí si vytvořit Child Theme, protože bude nutno upravit jeden php soubor. Pokud by jste jej upravil přímo v šabloně, tak aktualizací přijdete o Vámi provedené změny. Na vytvoření Child Theme je i několik pluginů, ale s těmi Vám nepomůžu, protože je nepoužívám.

    #31839

    jamajka123
    Participant

    Problém jsem vyřešil následovně, ve složce uploads jsem si našel .gif který se po uploudu přestal hýbat a bylo zapotřebí ho nahradit přes ftp fungujícím gifem.

    #31843

    admin
    Keymaster
    Web

    Podivné, zkusil jsem to u šablony Twenty Seventeen, obrázek nahrál k novému příspěvku, zvolil ho jako náhledový a na webu se bez problémů zobrazuje a bliká… Děje se tam něco podivného, nemohl byste ho ještě jednou nahrát k nějakému příspěvku a poslat (pokud nechcete veřejně) odkaz, abych viděl, jak to vypadá v porouchaném stavu?

    #31846

    admin
    Keymaster
    Web

    Už to vidím, dělá to šablona Wimple, příčinu problému jsem už trochu naťukl výše…

    Pro náhledové obrázky má šablona nastavený přesný maximální rozměr 200 x 200 px. Takže když tam nahrajete .gif obrázek o velikosti 250 x 183 px, tak je automaticky oříznut na maximální šířku 200 px (konkrétně tedy 200 x 146 px, protože máte nastaveno zachování poměru stran) a tato velikost obrázku se použije právě pro náhledový obrázek. Na webu se tedy nezobrazuje původní obrázek pok.gif, ale oříznutá varianta pok-200x146.gif, která ale oříznutím ztratila animaci. Aby to fungovalo automaticky, tak byste musel nahrávat .gif obrázky a maximální šířce 200 px nebo upravit šablonu, aby zobrazovala větší náhledové obrázky (např. o šířce 250 px).

    #31864

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    Otestoval jsem to a máte skutečně pravdu, díky za postřeh.

    #31865

    JKovac
    Participant

    Tu úpravu šablony jsem chtěl právě poradit pánovi po vytvoření Child Theme.

    Stačilo by v content.php upravit řádek 17 na

    <?php the_post_thumbnail('full'); ?>

    aby se načítala vždy původní velikost obrázku. Obrázek by se načetl původní, pohyblivý a v zobrazení by se pouze zmenšil na 200px.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti