migrace hostingu

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wedos a poslední změna je stará 13 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #886

    vendistomas
    Participant
    Web

    Zdravím,

    po problémech s aktualizacemi apod. na hostingu banan.cz jsem se rozhodl k přesunu na hosting wedos.cz. Potřebuji poradit s migrací webu, kdo má zkušenost.

    Objednal jsem si přeregistrování domény na nového poskytovatele a hosting. Jde mi o to co mám dělat dále. Musím čekat na migraci domény nebo někde něco přenastavit (DNS). Moc se v tom nevyznám. Dodávám, že jak hosting tak domenu jsem měl na bananu. Pak jak nejelegantněji přenesu WP z jednoho hostingu na druhý, samo vč., databáze, stačí pak překopírovat jenom soubory a nastavit nové nastavení ve wp-config? Díky za rady a postřehy…. T.

    #7932

    admin
    Keymaster
    Web

    Jojda, počkejte ještě jsme ani nenašli příčinu těch potíží s aktualizacemi :-)

    U Wedosu máte vcelku podrobný návod. Doména bude přesunuta k novému provozovateli, ale zůstane u ní patrně staré DNS, dokud ho vy nebo hosting nezměníte. Nebo to možná dělá Wedos automaticky, nevím, optejte se na podpoře. Jinak po zaplacení hostingu byste měl dostat FTP přístupy k provizorní adrese (asi něco jako mojedomena.wedos.cz), kde můžete web už zprovoznit (překopírovat FTP a nahrát databázi). Abyste nemusel měnit ve WordPressu doménu, tak si jen na svém počítači upravíte soubor hosts.

    Teoreticky pak stačí pouze nastavit soubor wp-config.php s novým připojením k databázi a mělo by to po změně DNS fungovat. Ale spíše počítejte s nějakými výpadky. Ideální je měnit DNS pozdě v noci (nízká návštěvnost). Přenos databáze je pak nejlepší také až před změnou DNS, protože jinak se vám budou stále ukládat data (možné komentáře, hodnocení, atd.) do staré databáze, kterou pak odpojíte.

    Další podrobnosti o záloze databáze naleznete v jiném vlákně. Držím palce a určitě se podělte o zkušenosti s Wedosem (dobrými i špatnými).

    #7933

    vendistomas
    Participant
    Web

    zdravím,

    tak mám dočasné FTP, i jsem si pro testování vytvořil novou databázi. Web funguje, kliknu-li ale na cokoli, přenese mě to na původní hosting, díky DNS (jde to nějak dočasně oblbnout?)

    Jinak hosting vypadá pěkně, cena je super 19 Lč bez DPH za měsíc oproti banánovým 75ti je rozdíl, ale o peníze mi nešlo, vadila mi nefunkce těch aktualizací a instalací pluginu. nyní čekám až bude přeregistrována doména … Zatím díky,

    chcete-li u bananu hledat chybu, mohu Vám dát jinou doménu, kterou zatím nepoužívám a asi min. 1 měsíc používat nebudu, je na ní nainstalovaný WP, můžete to tam testovat, dělalo to tam stejné chyby.

    #7934

    vendistomas
    Participant
    Web

    jasný, už jsem si nastavil soubor hosts a jde to;

    takže jsem hned zkusil aktualizovat plugin,

    píše to aktualizace pluginu ….. kolečko na konci se točí a nic se neděje :-(

    doufám, že to bude jen memory limitem nebo něčím takovým, pořadně to otestuji, až mi převedou domény

    #7935

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, na webu jsou odkazy na původní doménu, takže tam všechno směruje (je to jediná funkční doména).

    Dočasně “oblbnout” (a vyzkoušet tak funkčnost) to jde právě pomocí souboru hosts (odkaz výše). Potom ale pozor – budete si místo stávající domény domena.cz prohlížet na tomto počítači s upraveným souborem pouze přesměrovanou testovací doménu a neuvidíte už tu originálně běžící.

    Výborně, pošlete mi prosím přístupové údaje (FTP + administrátor WordPressu) k testovací doméně na email pavelevap@separatista.net, ještě jsme to úplně nevzdali :-)

    #7936

    admin
    Keymaster
    Web

    O pár vteřin jste byl rychlejší :-)

    Aktualizace by u Wedosu měly normálně fungovat a memory_limit by měl být dost vysoký (128 MB)…

    Možná je nějaký problém v tom, že doména není “reálná”, ale jde o úpravu souboru hosts…

    #7937

    vendistomas
    Participant
    Web

    jasný, počkám až bude doména přeregistrována k nim a když by to pak taky nešlo, tak se ozvu, ale snad to půjde :)

    #7938

    admin
    Keymaster
    Web

    Také doufám, když už je na webu propagujeme bannerem :-) To prostě budeme muset zprovoznit…

    #7939

    wedos
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    dovolte, abychom reagovali.

    Naše podpora poradí s instalací, nastavením a i migrací webů. Snažíme se zákazníkům poradit tak, aby jim vše fungovalo jak má.

    Stačí napsat přes kontaktní formulář nebo přes chat.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti