Menu z příspěvků – skok na konkrétní příspěvek na jedné stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Menu z příspěvků – skok na konkrétní příspěvek na jedné stránce

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Buml a poslední změna je stará 7 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28425

    Buml
    Participant

    Zdravím, možná budu za “ucho”, ale potřebuji poradit jak zprovoznit přechod na konkrétní příspěvek(v rámci jedné stránky) pomocí menu z “příspěvků”.
    Momentálně když kliknu na příslušný odkaz v menu, tak to nikam neskočí a objeví se navigace u konkrétního příspěvku.
    stránky http://nove.pila-kostera.cz/

    předem moc díky za radu.

    #28433

    admin
    Keymaster
    Web

    U podobných jednoduchých webů bych pro “Ceník”, “Kontakt”, atd. nepoužíval příspěvky, ale stránky. Jsou to statické informace, příspěvky bych si nechal třeba pro nějakou rubriku “Novinky”.

    Pokud chcete mít obsah celého webu zobrazený na jedné stránce, aby tam dokonce fungovalo menu popisovaným způsobem, tak bude potřeba použít tzv. záložky (nebo kotvy). Realizovat to jde buď tak, že celý obsah webu dáte do jedné stránky a záložky tam ručně vložíte v rámci úprav HTML stránky, nebo budete muset upravit šablonu a přizpůsobit si výpis úvodní stránky tak, aby měly odkazy na jednotlivé stránky automaticky generované záložky. Případně můžete zkusit najít nějakou šablonu, která se na podobné komplexní stránky specializuje (klíčovým slovem pak může být třeba “One Page”).

    #28434

    Azifaral
    Participant
    Web

    Proklik v rámci stránky uděláte pomocí #. Vše je vcelku názorně popsáno zde, ale jednoduchý popis.

    1. Vy musíte udělat na stránce anchor (kotvu), což je bude dejme tomu položka položka Pila – řezivo. V této chvíli je ta položka definována takto <h1 class="entry-title"><a href="http://nove.pila-kostera.cz/2016/08/09/pila-rezivo/" rel="bookmark">Pila – řezivo</a></h1>. Vy ale této položce musíte dát id, tzn. ve vašem případě pomocí html řeknete, že je to <h1 id="pila-rezivo" class="entry-title"><a href="http://nove.pila-kostera.cz/2016/08/09/pila-rezivo/" rel="bookmark">Pila – řezivo</a></h1> a tímto způsobem vy nadefinujete kde má ten proklik na té stránce dojít.

    2. Pak v menu si uděláte Uživatelský odkaz Pila-řezivo a url bude #pila-rezivo.

    #28447

    Buml
    Participant

    Moc díky za rady, zkusím oboje co bude vypadat lépe.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti