menu limit

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2809

    peekaa
    Participant

    Nemůžeme přidávat do menu další položky. Když přidáme cokoliv a dáme Aktualizovat menu, vždy nám po chvíli naskočí to staré, neaktualizované.

    Pravděpodobně, podle google, by to

    mohlo být problém v modulu suhosin http://wordpress.org/support/topic/the-menu-has-a-limit-of-49-links-of-pages-in-the-navbar?replies=10 , ale problém je, že my máme vlastní windows hosting a suhosin nemáme vůbec nainstalovaný. Také nyní nemáme 49 odkazů v menu ale asi více, nevím, jak to přesně spočítat, nebo jak se to počítá, ale to hlavní je to, že prostě již nemůžeme nic přidat.

    Díky za rady.

    #14528

    wifi_jirka
    Participant
    Web

    Setkal jsem se s podobným problémem. Kolega na mnou nainstalovaném WP tvořil obrovské menu s mnoha pod-položkami. Najedno zjistil, že se mu po uložení menu ty naposledy přidané položky neobjevují ve čtenářské části a mizí i v admin části. Dokonce někdy přidal položky a jiné se ztratily.

    pořešili jsme to tak, že jsme vytvořili několik menu a naskládali je v sidebaru pod sebe, ale tento problém zde nejspíše opravdu existuje…

    #14529

    peekaa
    Participant
    #14530

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, problém s aktualizací rozsáhlého vlastního menu je i oficiálně hlášenou (a stále nevyřešenou) chybou WordPressu (v kombinaci s nastavením hostingu). Obvykle ho způsobují 3 různé problémy:

    1) Nedostatečný memory_limit. Už jsem viděl menu s více než 100 položkami, které při aktualizaci “požíralo” přes 100 MB RAM (na toto omezení mohl možná narazit uživatel @wifi_jirka).

    2) Suhosin – řešili jsme např. zde.

    3) Nedostatečná hodnota max_input_vars v souboru php.ini (podle odkazu na toto omezení narazil právě @peekaa).

    @peekaa: Díky za odkaz s řešením! Z kolika a na kolik jste navyšovali hodnotu max_input_vars? Jinak pokud narazíte na podobnou chybu a máte vlastní VPS, tak je nejlepší kouknout se do logů a napsat sem přímo nějakou konkrétní chybu, mnohem lépe se pak odhaduje příčina problému…

    #14531

    peekaa
    Participant

    S tím logem mě to napadlo těsně po tom, co jsem po několika hodinách nalezl řešení :-)

    Navyšoval jsem ze standardních max_input_vars xamp for win z 1000 na 4000.

    #14532

    admin
    Keymaster
    Web

    @peekaa: Díky :-) Soustředil jsem ještě dodatečně různé problémy s menu pod jeden štítek.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti