Měnící se náhledy

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2642

    semmira
    Participant
    Web

    Zdravím. Chtěl bych se zeptat jak se dá udělat efekt měnících se náhledů. To znamená měnící se obrázky náhledu z videa. Díky

    #14021

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jak si to přesně představit? Nemáte nějaký příklad na jiném webu?

    #14022

    semmira
    Participant
    Web

    Omlouvám se ale jiný příklad jsem nenašel: xvideos.com

    Ukáži myší na náhled videa a mění se několik obrázků v náhledu

    #14023

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    štěstí že jsem stihl kombinaci CTRL+Q… :D

    Něco podobného je na českém Ulozto.cz při zobrazováí náhledu videa, a podle mně to vzniká tím že jim server vytáhne pár snímků z videa a sestaví gif animaci, která se při najetí myši zobrazí místo náhledu, a při odjetí myši se přepne zase zpět. Nevím jestli to tak skutečně je, ale já bych to tak asi udělal, kdybych musel ;) Doufám že nejsem úplně mimo, a přeji ať slouží… :)

    #14024

    semmira
    Participant
    Web

    Jo omlouvám se na Ulozto jsem si nevzpomněl. Ano tam je to taky. Takže to asi nějakým pluginem nepůjde předpokládám.

    #14025

    admin
    Keymaster
    Web

    sjiamnocna: Ano, funguje to patrně tak. Rozdíl mezi uloz.to a xvideos.com ale spočívá v tom, že na xvideos.com je možné to video rovnou spustit v online přehrávači (což je ještě trochu složitější), zatímco na uloz.to si ho můžete jen stáhnout (alespoň doufám).

    semmira: Díval jsem se na web uvedený v profilu a používáte patrně embedovaná (přebíraná) videa z webu vk.com. Zkopírujete pouze nějaký kód a video sice spouštíte na svém webu, ale uloženo je jinde a používáte cizí přehrávač. V tomto případě (poskytovatel ve svém prohlížeči rotování náhledových obrázků neumožňuje) nemůžete dělat skoro nic.

    Můžete ale třeba přebírat videa z jiného zdroje. Youtube to sice také neumožňuje, ale mohou si to už zařídit sami uživatelé, a to pomocí nějakého pluginu pro používaný prohlížeč. Pro Chrome existuje např. Youtube video preview, pomocí kterého se místo videa nejdříve spustí ukázková prezentace náhledových obrázků.

    Videa můžete ale také hostovat přímo na svém serveru a licencovat si nějaký přehrávač, pomocí kterého pak už můžete upravovat mnohé. Oblíbený je např. JW Player, pro který existuje mnoho různých pluginů, např. TimeSlider Tooltip Plugin.

    Obecně se náhledové obrázky generují z videa automaticky pomocí nástroje FFmpeg (speciální serverový skript, obvykle není poskytován běžným hostingem a je třeba ho doinstalovat na VPS). Jde to ale třeba i pomocí pluginu Video Embed & Thumbnail Generator, který to umí také automaticky (opět ale už musí být FFmpeg na serveru funkční).

    #14026

    semmira
    Participant
    Web

    Děkuji za velmi obšírnou a vyčerpávající odpověď. Projdu si jednotlivé možnosti. Díky

    #14027

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    admin: To v podstatě funguje na stejném základě, ne? Při najetí se přehrává prezentace snímků, a mimoto je to uděláno jako odkaz. I na ulozto je funkce live, která (sice ne moc bystře, ale je tam) spustí video v přehrávači (uložto live). Já jsem to pojal jako obecně ne jako WP (na to mi chybí profesionalita, ale taky to jednou přijde… :D).

    Jsem byl vůbec překvapen že jsem nestřelil mimo :)

    #14028

    admin
    Keymaster
    Web

    sjiamnocna: Pravda, asi jsem se věnoval více obsahu xvideos.com než jeho konkrétní funkčnosti :-)

    Pokud by tedy nebyly měnící se náhledy zobrazené přímo na přehrávači videa, ale jako samostatný malý slider, který by teprve odkazoval na stránku s konkrétním videem, tak by to bylo určitě jednodušší. Stačilo by integrovat nějaký vhodný Javascript pro měnící se obrázky, napadá mě např. jQuery Cycle Plugin. Ve WordPressu to můžete vyzkoušet např. pomocí pluginu Cyclone Slider. Je ale asi nesmysl, abyste pro každé video získával obrázky a nahrával je ručně do systému. Nebo by to bylo docela časově náročné. Chtělo by to asi automatizovat, ideálně i přímo s automatickým získáváním obrázků pomocí nástroje FFmpeg.

    #14029

    semmira
    Participant
    Web

    Tak nejspíš jsem si ukousl velmi velké sousto. Problém je také v tom že vše se řeší v angličtině a ty překlady se někdy dost těžko chápou. Pravděpodobně se musí na server nahrát nebo nainstalovat FFmpeg a od toho se pak odvíjí další. U řešení tohoto bodu jsem bohužel skončil. Myslím že ani nebudu dál pokračovat. Nemusím mít všechno

    #14030

    Lukenzi
    Participant

    U videí na youtube již existují náhledové obrázky, jen by se muselo doprogramovat samotné zobrazení při přejetí myší.

    Výhoda je v tom, že si vystačíte pouze s javascriptem případně jen s CSS a že náhledy jsou již vytvořené. Nevýhoda je ta, že se musíte spokojit pouze s tím co vám dá YT.

    Nějaký příklad:

    Video Suchánka v Show Jana Krause – https://www.youtube.com/watch?v=zN548rFAVzk

    Velký náhled videa – http://img.youtube.com/vi/zN548rFAVzk/0.jpg

    Tři malé náhledy – http://img.youtube.com/vi/zN548rFAVzk/1.jpg , http://img.youtube.com/vi/zN548rFAVzk/2.jpg , http://img.youtube.com/vi/zN548rFAVzk/3.jpg

    Asi jste si všimli, že URL adresy náhledů je vždy stejná pouze se do ní přidává ID konkrétního videa http://img.youtube.com/vi/ID_VIDEA/0.jpg

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti