Mediální soubory výpis podle kategorií

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Mediální soubory výpis podle kategorií

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19882

    toredor
    Participant

    Ahoj,
    stáhl jsem si plugin: Enhanced Media Library pomocí kterého si ukládám soubory do kategorií. V kódu vypisuji všechny soubory co mám nahrané v administraci. Výpis nedokážu třídit podle kategorií. Nějaký nápad jak by šlo vypsat nějaké pole všech parametrů které mají soubory? Nebo jiný způsob jak docílit výpisu souborů podle kategorií?

    kód výpisu

    $args = array(        
            'post_status' => 'any', 
            'post_type' => 'attachment', 
            'orderby'=>'title', 
            'order' =>'ASC',
            'posts_per_page' => '20'
    );
    $query = new WP_Query( $args );
    get_queried_object();
    if($query->have_posts()){
    while($query->have_posts()){
    echo $query->the_post();
    
    $media_id = get_the_ID();
    $attach = get_attached_file( $media_id );
    $name = get_the_title($$media_id);
    $date = get_the_date($$media_id);     
    $type = get_post_mime_type($$media_id); 
    }}
    

    Díky

    #19900

    toredor
    Participant

    Ahoj, může mi někdo poradit jakým jednoduchým způsobem vypisovat lze vkládané soubory zařadit do rubrik a poté je podle této rubriky vypisovat?

    Děkuji

    #19901

    admin
    Keymaster
    Web

    Nezakládejte prosím nová témata s podobným dotazem, sloučil jsem je do jednoho a patrně je to ještě pokračování dalšího tématu.

    Plugin Enhanced Media Library je asi docela dobrá volba, výpis mediálních souborů podle kategorií by neměl být asi zásadní problém. Podle toho, co jsem se zběžně dočetl jsou kategorie vlastně položky speciální taxonomie a můžete je tedy snadno používat pro parametry tax_query do funkcí WP_Query() či get_posts(). Pokud by to nefungovalo, tak prosím uveďte nějaký konkrétní příklad, aby se to dalo vyzkoušet…

    #19902

    admin
    Keymaster
    Web

    A doplňuji ještě odkaz na podobná témata (i když třídění probíhá často spíše na FTP do složek), možná by se mohlo něco hodit.

    #19911

    toredor
    Participant

    Děkuji, za odpověď i za radu. Nechtěl jsem zakládat nové téma, ale na původní mi nikdo neodpověděl tak jsem chtěl položit dotaz jinak.

    #19912

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasné, někdy to chvíli trvá :-) Podařilo se nakonec nějaký dotaz zprovoznit? Docela mě překvapilo, že plugin nemá nějaký zkrácený zápis (shortcode), který by se dal jen vložit do příspěvku/stránky. Nebo jsem si ho možná jen nevšiml?

    #19914

    toredor
    Participant

    Ještě jsem nezkoušel Váš nápad. Jestli bude fungovat tak sem napíšu výsledek. Taky jsem nenašel žádný způsob jak jednoduše vypsat soubory.

    #19922

    toredor
    Participant

    tak se mi to nepodařilo rozjet.
    Mám kód:

    $paged = (get_query_var('paged')) ? get_query_var('paged') : 1;
                    //a poté chceme vypsat články z kategorie Nezařazené a to po pěti na stránku, a zachováme stránkování 
                    query_posts('category_name=aktuality&post_per_page=6&paged='.$paged);
                    if(have_posts()):
                    while(have_posts()):               
                    the_post(); ?>     
                        <?php 
                            if( has_post_thumbnail() ){ 
                                echo "<div class='left-content-item-i'><div class='lci-img'>";
                                the_post_thumbnail('post-thumbnails');
                                echo "</div>";
                                echo "<div class='lci-con-i'>";                             
                            }
                            else{ echo "<div class='left-content-item-ni'><div class='lci-con-ni'>"; }
                            ?>
                            
                                <div class="lci-tit title-post"><a href="<?php echo get_permalink(); ?>"><h2><?php the_title(); ?></h2></a></div>           
                                <div class="lci-date"><?php the_date(); ?></div>
                                <div class="lci-text"><?php if( get_field('perex') ){ the_field("perex" ); }else{} ?></div>
                                <div class="lci-more">
                                    <a class="more" href="<?php echo get_permalink(); ?>">VÍCE</a>
                                    <?php echo do_shortcode('[hupso]'); ?>                                
                                </div>                        
                            <?php echo "</div></div>"; ?>               
                    <?php endwhile; ?>    
                                
                <?php
    	   		$big = 9999999;
    			$args_page = array(
    	    		'base' =>  @add_query_arg('paged','%#%'),
    				'format' => '?paged=%#%',
    				'current' => max( 1, get_query_var('paged') ),
    				'total' => $wp_query->max_num_pages,
    	    		        'prev_text' => __('Předchozí'),
    				'next_text' => __('Další')
    			);
    
    			echo '<div id="pages">';
    				echo paginate_links($args_page);
    			echo '</div>';
    	    ?>
                                
                    <?php endif;

    A potřebuji k tomu vypsat soubory z kategorie: “financni-odbor” tax_ID je 16.
    můžete mi poradit?
    Děkuji

    #19942

    admin
    Keymaster
    Web

    To je nějaký výpis pro šablonu stránky, kde zobrazujete aktuality? Nevidím tam ale nikde žádný pokus o výpis mediálních souborů s pomocí parametru tax_query? Kde by to v tom souboru mělo být a co tam konkrétně nefunguje? O jakou jde šablonu?

    #20027

    toredor
    Participant

    Ahoj,
    potřebuji vypsat soubory podle nastavené kategorie nastavené podle pluginu Enhanced Media Library. Pokouším se soubory vypsat podle taxonomy takto:

    $args = array(
    	//'post_type' => 'post',
    	'tax_query' => array(
                    array(
    			'taxonomy' => 'media_category',
    			'field'    => 'slug',
    			'terms'    => 'financni-odbor',
    		),
    	),
        );
          $the_query = new WP_Query( $args );  ?>

    V nastavení pluginu je slug: media_category
    Název kategorie je: finanční odbor, název v URL: financni-odbor
    Kategorie obsahuje dva soubory.

    Když se dívám do db tak tabulce: wp_terms je řádek:
    term_id:16, name:finanční odbor, slug: financni-odbor22

    Může mi někdo poradit jak vypsat soubory? Už se s tím peru druhý den a pořád nic. Vím, že se mi to kryje s předchozím příspěvkem, ale zkouším jiný název.
    Díky za každou odpověď

    #20028

    toredor
    Participant

    oprava: slug:financni-odbor

    #20029

    admin
    Keymaster
    Web

    To jsem prostě musel sloučit :-) Uvedený příklad vypadá na první pohled dobře. Výsledkem je nějaká chyba nebo to vypisuje jiné soubory? Pošlete prosím přístupové údaje, zkusím se na to případně podívat, špatně se to zkouší, když nemám konkrétní údaje v databázi…

    #20054

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak v uvedeném příkladu byla jen drobná chybka :-) Funkční verze by měla být asi tato:

    $args = array(
      'post_type' => 'attachment',
      'post_status' => 'inherit',
      'tax_query' => array(
        array(
          'taxonomy' => 'media_category',
          'field'    => 'slug',
          'terms'    => 'financni-odbor',
        ),
      ),
    );

    Důležité tam jsou dva parametry (aneb proč je důležité přečíst manuál):

    1) post_type – Defaultně je používána hodnota post, takže ji musíte změnit na attachment.

    2) post_status – Defaultně je používána hodnota publish, ale v manuálu je zdůrazněno, že mediální soubory používají status inherit, který musíte použít také v dotazu. V obou případech můžete použít také any, což je ale zbytečné, pokud budete zobrazovat opravdu pouze mediální soubory.

    Vyzkoušejte a dejte prosím vědět, zda to funguje…

    #20070

    toredor
    Participant

    Funguje přesně jak potřebuji. Děkuji

    #20602

    toredor
    Participant

    Mohl by jste mi poradit jak vypsat u medií Titulek a Popis a jak takovíto výpis stránkovat?

    #20622

    admin
    Keymaster
    Web

    Nový dotaz byl založen zde.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti